Högtalare som väcker känslor - REA på Audiovector QR serien

Wharfedale

wharfedale.jpg

Legendariskt brittiskt ljud

1932

Gilbert Briggs byggde sin allra första högtalare i källaren i sitt hem i Ilkley, Yorkshire. Denna sömniga lilla marknadsstad låg i dalen av floden "Wharfe" - ett område som i dag är känt som "Wharfedale". Denna osannolika plats skulle se födelsen av ett varumärke som skulle bli erkänt över hela världen, synonymt med kvalitet.

Gilbert Briggs är fortfarande mycket beundrad och respekterad över hela världen för sitt banbrytande arbete inom hi-fi och hans oändliga strävan efter bättre ljudkvalitet – driven av hans kärlek till livemusik.

Nutid

Nu, med mer än 75 år av att sätta standarderna för att fullända högtalarprestanda, det mest avancerade forsknings- och utvecklingsprogrammet och den mest integrerade och noggranna tillverknings- och kvalitetskontrollprocessen i branschen, Wharfedale, för att förbli i framkanten av ljud , har dedikerat en 1,5 miljoner kvadratfots tillverkningsverksamhet där varje enskild produkt och process sker internt. Detta gör designen av alla nya högtalare till en akustisk ingenjörs dröm. Istället för att behöva använda färdiga komponenter från en katalog som de flesta andra påstådda "hi-fi"-företag väljer att, kan vi bygga en komplett vision – att konstruera varje enskild komponent från grunden för att uppnå harmoni i prestanda och balans.