Gå med i vår kundklubb för exklusiva erbjudanden!

Marten

marten1.jpg

Svenska högtalarexperter

Musik har alltid varit drivkraften för Marten. Musik är kanske den största känslomässiga konsten. Genom att exakt återge ljud skapar de ögonblick som kan röra dig. Martens högtalare är för kräsna lyssnare. De som vill höra verkligheten. Som vill känna det i magen.

Marten grundades av Leif Mårten Olofsson i Sverige 1998, men historien går längre tillbaka. I början av 1900-talet byggde Leifs farfar Josef Olofsson fioler med Stradivarius som riktmärke. Ett instrument som spelades av Mårten Larsson, hans morfar.

På 70-talet gjorde Leif sina första talare i familjens hem. En hobby som han var mycket intresserad av från tidig ålder.

Från den första högtalaren Mingus har produktutbudet vuxit till Fem serier, en inspelningsstudio och ett skivbolag. Företaget föddes ur passion och har växt stadigt och vunnit framgång och respekt sedan dess.

Marten är än idag ett familjeföretag som drivs av Leif och hans bröder, Jörgen och Lars Olofsson.

På den svenska västkusten arbetar deras team med omsorg och uppmärksamhet, oavsett om det handlar om att konstruera kabinetter, montera högtalare eller producera musik i deras inspelningsstudio.