Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer

Nordost

nordost4.jpg

Kablar med ursprung i rymdindustrin

Nordost är en högteknologisk amerikansk kabeltillverkare med fabrik och huvudkontor i Massachusetts i nordöstra USA. De har en mängd moderna klassiker i sitt sortiment. Deras senaste lansering är Valhalla 2 som kom 2013 och den har deras helt egna kabelkontakt; HOLO:PLUG™. Den och alla kablar tillverkas i USA.


Nordost grundades 1991 och specialiserade sig snabbt inom medicin -och rymdindustrin. Deras teknologier användes av NASA för deras rymdprogram. Detta gav Nordost enorma fördelar vad gäller utveckling och en diger budget för att skapa starka och tåliga produkter.

Den första ljudprodukten lanserades 1992 och det var Flatline Gold, en revolutionerande platt högtalarkabel vars konstruktion gjorde att den var idealisk för installationer och placering under mattor. Men framförallt ljudkvaliteten var något alldeles särdeles bra.

Nordost började snabbt utveckla flera modeller och olika serier för att passa olika typer av kunder. De hade en unik säljstil då de öppet demonstrerade skillnaderna mellan deras egna och konkurrenternas produkter. Nordost blev kända på mässor och shower runt om i världen för sina spektakulära visningar.

Kabeln som satte Nordost på Highend-kartan var SPM, en akronym för Speed, Precision och Musicality. SPM kom ut 1997 och var en helt dedicerad ljudkabel som kombinerade en platt konstruktion med optimerade silverpläterade kopparledare och blev en referens som andra tillverkare strävade efter att slå.

2007 chockade Nordost världen igen genom att introducera sin flaggskeppsprodukt; Odin. Aldrig hade företaget skapat något som var så komplext och höll en så exakt precision. Man hade aldrig varit med om att en kabel kunde göra en så radikal skillnad på ljudkvaliteten. Inte ens Nordost själva var medvetna om exakt hur viktigt kablaget var för ljud -och bildkvaliteten i ett system. Idag tvekar de inte och ligger därför på toppen av Highend-tillverkarna.

Välkomna in för demo för att själv höra skillnaden på kabel och kabel.

Populära produkter från Nordost