- Fynda skyltexemplar här! -

Onkyo

onkyo2.png

Decennier har gått och arvet från Onkyo består.

Onkyo är ett japanskt företag som har etablerat sig som en världsledande tillverkare av ljud- och videoprodukter. Med över 70 år av erfarenhet inom branschen har Onkyo blivit synonymt med kvalitet, innovation och pålitlighet.

Hur det började - April 1946: Osaka, Japan


Takeshi Godai ville skapa en högkvalitativ, japanskt tillverkad högtalare. Han grundade Onkyo, som betyder "ljud akustik" på japanska, för att förverkliga sin vision om perfekt ljud.

En månad senare släppte Onkyo sin första produkt – en pickup för skivspelare. Företaget tog vinsten från det initiala erbjudandet och investerade i högtalarforskning och infrastruktur för att bygga en fabrik. Tillverkningen skulle börja på den nya fabriken i januari 1948. Trots konventionen utvecklade Onkyo en egen produktionsmetod för sina egna papperskoner – och bildade därigenom ursprunget till Onkyo-ljudhistorien.

Företaget grundades 1946 och har sedan dess strävat efter att skapa produkter av högsta kvalitet för konsumenter över hela världen. Deras produktutbud omfattar förstärkare, AV-receivers, högtalare, CD-spelare, hemmabiosystem och mycket mer.

Onkyo är kända för sin högkvalitativa ljudåtergivning och sina avancerade teknologier. De har varit pionjärer inom audio- och videobranschen och har introducerat flera banbrytande tekniker genom åren. Deras produkter är omsorgsfullt designade för att leverera en otrolig ljud- och bildupplevelse till sina användare.

Med sin starka närvaro på den internationella marknaden har Onkyo byggt upp ett rykte för pålitliga och innovativa produkter. De har vunnit flera priser och utmärkelser för sina prestationer inom ljudteknik och design.

Sammanfattningsvis är Onkyo ett företag med en rik historia av ljudinnovationer och teknologiska framsteg. Deras dedikation till att leverera enastående ljud- och videoprodukter har gjort dem till en favorit bland audiofiler och konsumenter över hela världen.