Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer

Genelec

genelec15.jpg

Världskända studiomonitorer nu för hemmabruk

Vissa blir förälskade vid första anblicken, andra rynkar på näsan och kallar dem "barbapappor". Men något som alla brukar vara eniga om är det enastående ljudet. Genelecs aktiva högtalare kombinerar en organisk, rundad form med både kraftfull och exakt ljudåtergivning. Högtalarna kan användas både för hemmabruk och i studio. De är idealiska för kompakta boenden då de är små, men levererar stort ljud.

1976 så kontaktades de unga studenterna Ilpo Martikainen och Topi Partanen av en vän på YLE, det statliga finska mediehuset, Han undrade om de kunde göra en aktiv studiomonitor till YLE då de precis hade fått ett nytt högkvarter i Helsingfors. Killarna undrade först vad det var för något och två veckor senare hade de en prototyp. Två år senare hade ett företag; Genelec Oy och sin första riktiga högtalare; S30.

Idag designas och tillverkas alla högtalare på fabriken i Iisalmi i djupaste Finland. Fabriken ligger omgärdad av vacker natur och högtalarn sätts ihop och testas minutiöst på olika avdelningar. Naturligtvis finns det ett fantastiskt biorum på fabriken. Och ja, det finns en bastu vid sjön för personalen.