Stor utförsäljning på demoexemplar! Klicka här

Soulnote Audio

soulnote_audio.jpg

Soulnote Audio - Japanska Hi-Fi älskare

Soulnote är ett exklusivt Hi-Fi märke av CSR, Inc. med huvudkontor i Kanagawa, Japan. CSR grundades 2004 av de tidigare medlemmarna i Marantz Japan. Det har cirka 50 anställda nu. Hideki Kato, Chief Sound Manager sedan 2016, har sin långa professionella karriär sedan slutet av åttiotalet, efter att ha varit djupt involverad i utvecklingen av de legendariska A-10-förstärkarna av NEC samt LHH-serien av Philips, men efter att ha hållit sig bakom scen. Soulnotes första lansering i Europa var för ett par år sedan med modellerna SA300 / SC300 / SD300 / SC710 / SA730. Det nuvarande sortimentet är dock baserat på ett helt annat designkoncept än de tidigare modellerna.

Soulnotes designfilosofi

Genom sin långa karriär som designer av ljudutrustning både inom analoga och digitala områden har Kato kämpat för att ta reda på varför förbättringen av statisk prestanda och ljudkvaliteten vid uppspelning inte alltid stämmer överens. Kato gjorde en hypotes om ett motbegrepp som han kallade dynamic performance. Antagandet av NOS-läget (No Oversampling) för PCM-uppspelning i digital-till-analog-konvertering samt en icke-NFB-krets (without negative feedback) i förstärkare kommer från denna hypotes. Dessa försämrar faktiskt mätresultatet i statisk prestanda, men en anmärkningsvärd förbättring kan ses i dynamisk.

Soulnote anser att dynamisk prestanda som håller den ursprungliga vågformens noggrannhet på tidsaxeln är det viktigaste för musikuppspelning, vilket dock fortfarande är omätbart med någon av de konventionella metoderna. På Soulnote är det bara lyssnande som dominerar bestämningen och förbättringen av kretsen, valet av delar och mekanisk konstruktion. Detta tillvägagångssätt är en slags antites mot statisk prestandas överlägsenhet.