- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -
« Tillbaka till alla inlägg

Gold Note - Nytt hos Reference

Publicerad 2024-02-02 av Jonathan Österberg

Det italienska ljudet.

Historien om Gold Note är en av hängivenhet och talang. Och, som alla affärsframgångshistorier, är det en mångfaldsupplevelse: vägarna för en stor gemenskap av människor flätas samman i det magnifika högkvarteret inbäddat i de florentinska kullarna. Varje dag sätter dessa människor sina färdigheter och förmågor till tjänst för samma mål, det italienska soundet.

Det började med Maurizio Aterini. Det är slutet av sjuttiotalet av förra seklet; Maurizio är bara åtta år gammal: en natt kommer hans pappa hem med en stereoanläggning som kommer att förändra hela hans liv. Från det ögonblicket tänds hans passion för HiFi. I början är det lite mer än ett intresse han delar med många av sina kamrater, något som fascinerar och fängslar honom; men med tiden växer denna dragning och på åttiotalet börjar Maurizio, nu en ung man, studera ingenjör vid universitetet.

I ett så konkurrenskraftigt och trångt utrymme som audiofilivärlden är Gold Note en synonym för tillförlitlighet, ljudkvalitet, konstant forskning för innovation och respekt för det italienska ljudets tradition.

Vinylspelare

Gold Note Mediterraneo

Skönhet och teknisk perfektion kombineras för musikaliskt nöje

Detta är en av Gold Notes bästa skivspelare, iInspirerad av deras italienska arv, kombinerar skivspelaren Mediterraneo skönhet och teknisk perfektion till ett unikt instrument för musikalisk njutning. Det är Gold Notes egen ode till musikalisk passion och hängivenhet till vinyl.

Den 60 mm tjocka böjda sockeldesignen är baserad på Catenary-kurvan, ett mycket effektivt koncept utvecklat av renässanspelarna, Michelangelo Buonarroti och Galileo Galilei.

Tillverkat av italienskt lövträ av valnöt drar chassit fördel av kvaliteten på sådana ädla material: exceptionell elasticitet, styrka och hög densitet.

Se alla Vinylspelare 

Gold Note Giglio

Det analoga miraklet för finlyssning

Giglio sammanfattar Gold Notes historia och idéer, i vad som i allt väsentligt anses vara en av företagets bästa skapelser: den omtolkar den klassiska skivspelarens form med hjälp av högkvalitativa material och tekniska lösningar som kombinerar respekt för tradition och banbrytande teknologi. Sockeldesignen är inspirerad av kontaktledningskurvan, en av renässansens stora uppfinningar, som ger den större strukturell styvhet och erbjuder en förvånansvärt exakt musikalisk upplevelse.

Gold Note Pianosa

Uppmärksamhet på varje detalj väcker nya musikaliska sensationer

Pianosas filosofi återspeglar hela utbudet av Gold Note-skivspelare: innovativa former och material av högsta kvalitet för den bästa ljudupplevelsen. Den nedre sockeln, vars form är inspirerad av kontaktledningskurvan, finns i valnötsträ eller svartlackad MDF och är handgjord av de bästa italienska hantverkarna: varje enskild del är noggrant utvald och noggrant bearbetad i en avgörande arbetsprocess tack vare vilken " hjärtat på varje skivspelare tar form. Den övre sockeln är tillverkad i svartlackad MDF, 20 mm tjock och förstärkt med en 3 mm rostfri plåt, vilket garanterar dess styvhet. Resultatet är en ljudprestanda som överträffar alla förväntningar.

Vinylspelare - En Nybörjarguide!

Gold Note Valore 425 Plus

Bra skivspelare i häftiga utföranden!

Valore 425 Plus är en skivspelare som står sig i jämförelse i sin kategori. Designad för att öka nöjet att lyssna, dess ljudprestanda är oslagbar. När du spelar en vinyl återger den varje detalj. Designen är elegant och modern, men ändå klassisk. Sockeln på 30 mm, tillgänglig i 4 olika utföranden, har designats för att reducera vibrationer och garantera en ljudkvalitet värdig riktiga audiofiler.

Handgjorda i Italien med material av högsta kvalitet, dess namn tillkännager ett löfte: Valore 425 Plus återspeglar verkligen alla dess kvaliteter i förhållandet mellan kvalitet och pris och har meriteringen för att bli det ljudåtergivningsverktyg som alla önskar.

Skivspelaren finns i Silver Foil, Akryl, Svart och valnöt!

Pickuper

Tuscany - Tuscany-serien kan tillfredsställa även det mest erfarna örat och garanterar oöverträffade kvalitetsstandarder. Dessa fenomenala pickuper kännetecknas av en ultratunn nål och en Micro Ridge-diamant som utvecklats i samarbete med Adamant-Namiki, den bästa högprecisionsdiamanttillverkaren i världen. Deras exklusiva snitt möjliggör perfekt kontakt med vinylspåret, från vilken de släpper lös prestanda utan motstycke.

Machiavelli MKII - Machiavelli är oöverträffad när det gäller att garantera högkvalitativ ljudprestanda. Denna pickup är innesluten i en elegant legeringskropp och erbjuder överraskande flytbarhet och utökad dynamik, vilket gör den till en obestridd referenspunkt inom MC-pickupområdet.

Donatello - Donatello är den bästa MC-pickupen i sin kategori. Tack vare sin hållbara aluminiumstruktur, solid men ändå extremt lätt – kroppen väger bara 7 gram för att tillåta parning med vilken tonarm som helst – kan den leverera optimal ljudprestanda i alla system.

Vasari - Vasaris innovativa design är resultatet av en lång forsknings- och utvecklingsfas för att skapa en högpresterande MM-pickup. Huset är tillverkad av ett enda bearbetat stycke av solid aluminium 7000-legering för att säkerställa hög dämpningsförmåga och assisterad av en ultralätt aluminiumkonsol – införd direkt i kroppen för att minimera eventuella oönskade vibrationer – så att Vasari kan extrahera även de finaste detaljerna från vinylspåret.

ES-78 - ES-78 MM erbjuder hög ljudprestanda och oöverträffad användarvänlighet. Av denna anledning är det det perfekta valet för dem som precis har börjat sin resa in i audiofilernas värld och vill upptäcka högkvalitativt analogt ljud.

Se alla pickuper

Gold Note IS-1000 MkII

Kombinerar en kraftfull AB klass förstärkare, MM/MC RIAA-steg, DAC och en Streamer till en enda källa.

Gold Notes allt-i-ett-lösning bygger på mer än tjugo års tillämpad forskning för att erbjuda marknaden en enhet som kan producera ett ljud som kan stå emot alla jämförelser.

IS-1000 MkII kombinerar en kraftfull AB klass integrerad förstärkare, en MM/MC phono förförstärkare, en Hi-End DAC och en högupplöst Streamer till en enda källa.

AB-klassens förstärkare med 125W per 8Ω @1kHz per kanal säkerställer ett rent ljud, levande dynamik och förmågan att återge varje detalj. IS-1000 MkII erbjuder också ett brett utbud av digitala och analoga ingångar för att säkerställa total kontroll, såväl som friheten att ansluta flera enheter. Med IS-1000 MkII och ett par högtalare är det möjligt att njuta av högupplöst musik direkt hemma.

Transistorförstärkare vs Rörförstärkare - En Nybörjarguide!

Se alla förstärkare

Gold Note CD-1000 MkII Deluxe

Levererar ett naturligt, detaljerat och kraftfullt ljud och kan enkelt integreras i alla Hi-End system.

CD-1000 MkII, inrymd i ett vackert chassi av borstad aluminium, integrerar en digital och en analog scen i en enda elegant enhet. Den är utformad för att lyssna på musik från en CD samt för att spela upp ljudfiler från en TV eller DVD-spelare ansluten via optisk eller koaxial ingång. CD-1000 MkII levererar ett naturligt, detaljerat och kraftfullt ljud och kan enkelt integreras i alla Hi-End stereosystem. CD-1000 MkII är utrustad med en förstklassig 24bit/192kHz digitalomvandlare och digitala ingångar som S/PDIF koaxial och TOS optisk för att få ut det bästa av ditt system. Transportmekanismen i aluminium JPL-2800 tillverkad i Österrike av Stream Unlimited är en av de bästa i världen och säkerställer maximal stabilitet och undviker fluktuationer eller förlust av definition. CD-1000 MkII integrerar vår Zero-Clock-teknik som möjliggör en effektiv minskning av jitter.

Musical Fidelity A1 - I Fokus

Se alla CD-spelare och CD-transporter

Gold Note DS-10 EVO

Mångsidig och innovativ Streaming DAC

DS-10 EVO är en mångsidig och innovativ streaming DAC, utrustad med en toppmodern D/A-omvandlare, en linjeförförstärkare och en hörlursförstärkare. Förutom sina många anslutningsmöjligheter har den även högupplöst Bluetooth och en professionell hörlursutgång. DS-10 EVO stöder högupplösta filer, såsom MQA och DSD (upp till DSD512), för att ge en oöverträffad digital musiklyssningsupplevelse. DS-10 EVO:s teknologi är inrymd i ett kompakt aluminiumchassi, vilket gör denna enhet till det perfekta tillägget till alla moderna High-End-ljudsystem.

Med DS-10 EVO kan du strömma musik via Roon, Airplay, Tidal, MQA, Qobuz, Spotify, vTuner och Deezer, komma åt en samling digital musik lagrad lokalt på en NAS eller USB-flashenhet, eller från en smartphone eller surfplatta , via GN Control-appen (tillgänglig gratis på iOS och Android) och direkt från Tidal-applikationen tack vare implementeringen av Tidal Connect. Dessutom är DS-10 EVO Roon Ready och kompatibel med alla UPnP/DLNA- och Airplay 2.0-tjänster. Den kan anslutas till nätverket med hjälp av Wi-Fi eller Ethernet-port och samtidigt till en effektförstärkare eller aktiva högtalare för att utforska de obegränsade möjligheterna med högupplöst musik.

Vad är streamers? - En Nybörjarguide!

Se alla streamers

Gold Note PH-5

Hög kvalitet till fantastiskt pris!

PH-5 är den senaste födda på Gold Notes utbud av RIAA-steg, designad för att leverera samma höga kvalitet och utmärkta prestanda som gjorde PH-10 och PH-1000 kända, med ett överkomligt pris och alla banbrytande funktioner som sticker ut våra produkter. Med en enda RCA-ingång kan den anslutas till antingen MM- eller MC-pickuper och erbjuder ett urval av EQ-kurvor (RIAA, Decca London och American Columbia, med Enhanced option), samt LOAD:s och GAIN:s justeringar för att garantera största möjliga flexibilitet och mångsidighet, vilket gör den perfekt för alla typer av analoga system.

Se alla RIAA-steg

Gold Note har ett gäng andra produkter som man kan kika på här

Är du intresserad av att läsa mer?

Begagnad HiFi - En Nybörjarguide!

HiFi kablar - En Nybörjarguide!

Rörförstärkare - En Nybörjarguide!

What Hi-Fi Awards 2023 - I Fokus

Ström - En Nybörjarguide!

Golvhögtalare vs Stativhögtalare - En nybörjarguide!

Ortofon 2MR - I Fokus

Välkommen Audio-Technica! - Nytt hos Reference

Högtalare - En komplett guide!

Aktiva högtalare - En Nybörjarguide!

Subwoofer - En Nybörjarguide!

« Tillbaka till alla inlägg

Rekommenderade produkter