- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -
« Tillbaka till alla inlägg

Få renare ström med IsoTek - I Fokus

Publicerad 2024-04-26 av Jonathan Österberg

Den första ingrediensen till ett HiFi- eller Hemmabio-system är elektricitet, det är "råvaran" från vilken elektroniken du äger behöver för att fungera. Kvaliteten på denna första ingrediens kommer att påverka prestandan antingen positivt eller negativt.

Nätförsörjningen är förvrängd av många faktorer, detta urholkar prestandan hos högkvalitativa HiFi- eller Hemmabio-system. När de elektroniska enheterna vi använder ökar och efterfrågan på elektrisk kraft ökar, fortsätter kvaliteten på den elektricitet vi matar våra system att sjunka.

Upptrappningen av nätburet "brus" betyder att behovet av högkvalitativa strömprodukter som strömkablar och nätfilter aldrig har varit större. "Differential mode brus" förvärras särskilt av switch-mode strömförsörjning som är vanliga i många moderna enheter, från datorer till köksapparater. "Common mode brus" ökar ständigt tack vare trådlösa nätverk i hemmet, med mobiltelefoner, wi-fi och Bluetooth som badar oss i ett hav av luftburna störningar.

Kvaliteten på elektriciteten vi använder för att mata våra HiFi- eller Hemmabio-system har en djupgående effekt på prestandan.

Köp strömprodukter från IsoTek

IsoTek föddes med ett unikt mål: att skapa en bättre lösning på problemet med dålig strömkvalitet, som begränsar ljudsystemens prestanda, genom rigorös forskning och genuin innovation.

Idag levererar våra produkter ren, helt optimerad ström till all slags HiFi- eller Hemmabio-utrustning, från förstärkare och källkomponenter till TV-apparater och projektorer, vilket förbättrar prestandan och skyddar värdefull utrustning.

Företagets grundare och verkställande direktör är Keith Martin, en man vars vision har lett till hundratals utmärkelser från respekterade ljudkritiker över hela världen.

Hur påverkar ström ljudkvalitet?

Brus och störningar

Strömmen som kommer från elnätet kan innehålla olika former av brus och störningar, såsom elektrisk interferens, högfrekvent brus och spänningsvariationer. Dessa störningar kan påverka ljudkvaliteten genom att lägga till oönskade ljud och förlora fina detaljer i musiken.

Elektromagnetisk interferens (EMI) och radiofrekvent interferens (RFI)

Elektriska apparater och andra elektroniska enheter kan generera EMI och RFI som kan påverka ljudkvaliteten i ett HiFi-system. Dessa interferenser kan orsaka störningar och oönskade signaler som påverkar musiksignalen.

Spänningsvariationer och strömstabilitet

En stabil och konstant strömförsörjning är viktig för att bibehålla korrekt funktion och prestanda hos dina komponenter. Spänningsvariationer och ojämn strömförsörjning kan påverka förstärkarens effektivitet och påverka ljudkvaliteten genom att minska dynamiken, förvränga ljudet eller skapa ojämnhet i ljudbilden.

Jord

En korrekt jordning är avgörande för att minimera brus och förhindra eventuella markljud eller elektriska störningar i ljudet. En bra strömförsörjning med rätt jordning kan bidra till att eliminera jordljud och förbättra signalens renhet.

Läs Ström - En Nybörjarguide!

Awards isotek

Vilken produkt ska jag köpa?

Strömkablar

Att investera i bättre strömkablar är en någopt många tvekar på, men för entusiaster inom hifi är det ett logiskt steg mot att maximera ljudkvaliteten. Strömkablar, som kanske verkar som en trivial detalj för ovana öron, kan ha en betydande inverkan på hur väl din anläggning presterar.

Genom att välja högkvalitativa strömkablar kan man uppleva en mängd fördelar. För det första kan dessa kablar minska brus och störningar som kan påverka ljudkvaliteten negativt. Det innebär en renare ljudåtergivning och ofta en mer kontrollerad ljudbild.

Dessutom kan bättre strömkablar erbjuda en stabilare strömförsörjning till ljudkomponenterna. Detta kan ge en förbättrad dynamik, detaljrikedom och klarhet i ljudet, vilket resulterar i en mer engagerande lyssningsupplevelse.

När man investerar i strömkablar bör man också överväga deras konstruktion och material. Utöver att förbättra ljudet är de ofta väldigt välbyggda och kommer hålla en lång tid.

Se alla strömkablar här

isotek initium strömkabel

Nätfilter/Strömrenare

En strömrenare eller nätfilter är en enhet som används för att rena och stabilisera strömmen som matas till ljudkomponenterna. Dessa enheter är utformade för att minimera brus, störningar och andra elektriska problem som kan påverka ljudkvaliteten.

Genom att ansluta ljudkomponenterna till en strömrenare kan man filtrera bort oönskade störningar från elnätet, såsom elektromagnetisk interferens (EMI), radiofrekvensinterferens (RFI) och transienter. Detta resulterar i en renare ström som levereras till ljudutrustningen, vilket förbättrar ljudkvaliteten genom att minska bakgrundsbruset och förbättra dynamiken och detaljrikedomen i ljudet.

Strömrenare kan också hjälpa till att skydda ljudutrustningen från strömspikar och överströmmar, vilket kan uppstå till följd av blixtar, strömsvängningar eller andra elektriska problem i elnätet. Genom att stabilisera strömförsörjningen kan strömrenare förlänga livslängden på ljudkomponenterna och minska risken för skador.

Se alla Grendosor / Nätdelar / Nätfilter

Isotek strömrenare

Varför IsoTek?

IsoTek är ett av de mest framstående företagen när det gäller strömrening och andra AC/DC-produkter.

År 2001 grundades Isotek med visionen att producera strömdistribuerande produkter av kvaliteter långt bortom befintliga lösningar på marknaden. Idag står det klart och tydligt att man förverkligat denna vision. Det är en enhetlig röst över hela hifivärlden som hyllar Isotek som ensam regent i High end segmentet av strömdistribuerande produkttillverkare. Nyckeln till denna succé är ett långt gediget forsknings och utvecklingsarbete som är fast förankrat i en god kännedom om HiFi marknaden. Isotek kan tillgodose alla entusiasters behov av strömdistribuering. I sortimentet finns allt från kablar och skenor till avancerade Filter och Isolatorer. Många av produkterna är skräddarsydda för sina ändamål vilket innebär det finns ändamålsenliga lösningar för alla typer av produkter och system. Designen är mycket avancerad och man arbetar endast med komponenter av högsta klass och kvalitet. Väljer man Isotek så är man medveten om hög kvalitet och avancerad teknik.

image.png

Är du intresserad av att läsa mer?

Begagnad HiFi - En Nybörjarguide!

HiFi kablar - En Nybörjarguide!

Vad är en DAC? - En Nybörjarguide!

Technics Skivspelare - I Fokus

Aktiva högtalare - En Nybörjarguide!

Musical Fidelity A1 - I Fokus

CD-Spelare - En Nybörjarguide!

Projektorer - En Nybörjarguide!

« Tillbaka till alla inlägg

Rekommenderade produkter