Högtalare som väcker känslor - REA på Audiovector QR serien

Accuphase - När bara det bästa duger

Musik är en oas som fräschar upp oss på vår livsresa.

Musik kan vara lugnande, spännande. Det kan röra våra hjärtan och berika våra liv, vilket är målet Accuphase söker genom ljudteknik.Detta var tanken bakom sloganen "Enrich Life through Technology" som ursprungligen samlade gruppen av mycket skickliga ljudexperter som skapade och idag producerar den framgångsrika Accuphase-serien av ljudutrustning. Det är den vägledande principen bakom alla Accuphase komponenter vars höga kvalitet kan anses extravaganta. Precis som det finns utsökta musikinstrument som är särskilt uppskattade, tror dem att detsamma gäller ljudkomponenter. Denna övertygelse utgör grunden för deras designkoncept. Det är anledningen till att Accuphase strävar efter att bygga in extra värde i var och en av våra enheter så att de till fullo kommer att visa fördelarna med handkonstruktion.

Visa alla produkter från Accuphase

Audiovector - Danska tillverkare med 40 års erfarenhet!

I mer än 40 år har Audiovector designat, utvecklat och handgjort högtalare i Danmark

1979 grundade Ole Klifoth Audiovector med en önskan att göra den perfekta högtalaren för den globala high-end marknaden. Till denna dag kvarstår företagets ursprungliga vision att producera högkvalitativa högtalare med naturligt ljud för musikälskare och audiofiler runt om i världen. Mads Klifoth, VD och ägare, är dedikerad till att hedra detta unika DNA och tradition. Audiovectors produkter är handgjorda av de finaste materialen och handmonterade med stor detaljrikedom och omsorg. Varje högtalare är designad, utvecklad och tillverkad internt till exceptionella standarder.

Vi har många, imponerande modeller inne i butiken tillgängliga för provlyssning så tidigt som idag!

Visa alla produkter från Audiovector

Audio Technica - Japanska mästare sedan 1960

Inspirerad av djupet av känslor som han bevittnade vid vinyllyssningssessioner som organiserades under hans tjänstgöring på Bridgestone Museum of Arts i Tokyo, var Hideo Matsushita fast besluten att göra det möjligt för fler att uppleva värmen av analogt lyssnande. I en liten lägenhet i Shinjuku etablerade han Audio-Technica och började utveckla pickuper. Hans två första produkter, AT-1 och AT-3, nådde framgång och gjorde det möjligt för Hideo att expandera sin verksamhet. Han öppnade ett större huvudkontor i Machida, där företaget är verksamt än idag.

Med utgångspunkt i deras passion för att lyssna har Audio-Technica vuxit till att designa kritikerrosade hörlurar, skivspelare och mikrofoner, förbli ett familjeföretag och behålla tron på att högkvalitativt ljud ska vara tillgängligt för alla. Audio Technica producerar fortfarande några av världens mest populära pickuper och de kommer alltid att behålla sin passion för de analoga.

Visa alla produkter från Audio Technica

Auralic - Renodlade experter på streamers

Redan 2008 möttes grundarna av Auralic på en konsert i Waldbühne. I den gemensamma kärleken till musiken föddes idén att skapa en plattform där musiken var tillgänglig för alla. Detta är exakt samma år som Spotify grundas och att strömma musik från Internet ligger ännu i sin linda. Auralic var där när allting startade som en av de första HiFi tillverkare som inte bara hakade på trenden utan i många avseende ledde den.

Genom åren har Auralic utvecklat flertalet produkter som blivit prisbelönta för sin funktionalitet och ljudkvalitet. Användarvänligheten och det heltäckande stödet för samtliga streamingplattformar och format har etablerat Auralic som en av de största HiFi tillverkarna inom streaming.

Visa alla produkter från Auralic

Gold Note- Det italienska ljudet.

Historien om Gold Note är en av hängivenhet och talang. Och, som alla affärsframgångshistorier, är det en mångfaldsupplevelse: vägarna för en stor gemenskap av människor flätas samman i det magnifika högkvarteret inbäddat i de florentinska kullarna. Varje dag sätter dessa människor sina färdigheter och förmågor till tjänst för samma mål, det italienska soundet.

Det började med Maurizio Aterini. Det är slutet av sjuttiotalet av förra seklet; Maurizio är bara åtta år gammal: en natt kommer hans pappa hem med en stereoanläggning som kommer att förändra hela hans liv. Från det ögonblicket tänds hans passion för HiFi. I början är det lite mer än ett intresse han delar med många av sina kamrater, något som fascinerar och fängslar honom; men med tiden växer denna dragning och på åttiotalet börjar Maurizio, nu en ung man, studera ingenjör vid universitetet.

I ett så konkurrenskraftigt och trångt utrymme som audiofilivärlden är Gold Note en synonym för tillförlitlighet, ljudkvalitet, konstant forskning för innovation och respekt för det italienska ljudets tradition.

Visa alla produkter från Gold Note

Innuos - Värme och precision

Innuos grundades 2009 för att förändra det konventionella tänkandet om digital musik som källa, och konstruera innovativa, konstfulla HiFi-produkter som levererar oväntad värme och precision – produkter som frigör den fulla potentialen hos digital musikuppspelning. På Innuos drivs de att gå långt bortom enkla "ettor och nollor." Innuos produkter höjer musiknjutningen genom att erbjuda äkta audiofil prestanda.

Innuos tror att ljud av anmärkningsvärt hög kvalitet samt användarvänlighet är viktiga delar av alla minnesvärda musikupplevelser. Genom exakt matchning av skräddarsydd hårdvara och egenutvecklad mjukvara fortsätter Innuos musikservrar, streamers och mer att bevisa att digitala musikkällor fortfarande kan drivas till nya nivåer.

Visa alla produkter från Innuos

Stax - Experter på Elektrostatiska hörlurar

Stax Ltd. är ett japanskt företag som tillverkar avancerad ljudutrustning. Stax är mest kända för sina elektrostatiska hörlurar.

STAX grundades 1938. 1959 utvecklade STAX världens första elektrostatiska hörlurar och introducerade SR-1 1960.

Idag fortsätter STAX sin tradition genom att erbjuda de finaste hörlurarna för både professionella och audiofila applikationer. STAX hänvisar till alla dess hörlurar "EARSPEAKERS"; sådana Ultra-High Fidelity-enheter för återgivning av musik kan bara jämföras med de bästa högtalarna, inte andra hörlurar. Termen "EARSPEAKER" är därför mer beskrivande för STAX:s bidrag till dagens mest avancerade nivå av ljudåtergivning.

Elektrostatiska ljudprodukter använder sig av en stor, tunn metallplatta mellan två parallella skärmar. En förstärkt ljudsignal trycks in på skärmarna, polariserar metallplåten, och den resulterande elektrostatiska kraften skapar en rörelse av plåten och producerar en ljudvåg.

Visa alla produkter från Stax

Fezz audio - Förstärkare designade av musikälskare.

Fezz står för modern teknik och exceptionell design. Det gör att du på ett tillförlitligt sätt kan njuta av utmärkt ljudkvalitet, designestetik.

Fezz-anläggningen ligger i nordöstra Polen, i den vackra regionen Podlasie. Här arbetar Fezz med ett team av ingenjörer på att skapa de bästa ljudlösningarna för unika musikupplevelser."Med en anda av innovation och beslutsamhet fortsätter Fezz sin utveckling för att introducera förbättringar i våra produkter varje dag."Maciej Lachowski

Glädje - Musik är Fezz kärlek och passion. De vill inte och kan inte leva utan det. Genom sina produkter delar de denna glädje med andra och sammanför människor samt visar dem hur man kan hämta hela spektrumet av känslor från musik.

Pålitlighet - Endast komponenter av högsta kvalitet har använts i alla deras produkter. Över 80 % av produktionsprocessen utförs i Fezz anläggning i Kolonia Koplany.

Visa alla produkter från Fezz audio

Hana - 50 år av pickupdesign

Hana är ett framstående företag som specialiserar sig på tillverkning och distribution av högkvalitativa pickuper för skivspelare. Företaget har sitt ursprung i Japan och har under årens lopp byggt upp ett gott rykte för att erbjuda enastående ljudkvalitet och prestanda för audiofiler och musikentusiaster över hela världen.

Företaget grundades med en passion för att återskapa musik på ett sätt som verkligen hyllar originalinspelningarna och ger lyssnarna en autentisk och kraftfull ljudupplevelse. Hana kombinerar modern teknologi med noggrant hantverk för att skapa högpresterande ljudpickuper som är kända för sin precision, känslighet och klangrikedom.

Kvalitet och noggrannhet är grundpelare i Hanas filosofi, och varje pickup tillverkas med största omsorg och precision för att säkerställa att den lever upp till de högsta kraven. De använder avancerade material och tekniker för att säkerställa minimalt brus och maximal signalrenhet.

Hana har etablerat sig som ett pålitligt varumärke inom high-end ljudvärlden och är känt för att erbjuda produkter som levererar en musikalisk upplevelse som överträffar förväntningarna.

Visa alla produkter från Hana

Marten - Svenska högtalarexperter

Musik har alltid varit drivkraften för Marten. Musik är kanske den största känslomässiga konsten. Genom att exakt återge ljud skapar de ögonblick som kan röra dig. Martens högtalare är för kräsna lyssnare. De som vill höra verkligheten. Som vill känna det i magen.

Marten grundades av Leif Mårten Olofsson i Sverige 1998, men historien går längre tillbaka. I början av 1900-talet byggde Leifs farfar Josef Olofsson fioler med Stradivarius som riktmärke. Ett instrument som spelades av Mårten Larsson, hans morfar.

På 70-talet gjorde Leif sina första talare i familjens hem. En hobby som han var mycket intresserad av från tidig ålder.Från den första högtalaren Mingus har produktutbudet vuxit till Fem serier, en inspelningsstudio och ett skivbolag. Företaget föddes ur passion och har växt stadigt och vunnit framgång och respekt sedan dess.

Marten är än idag ett familjeföretag som drivs av Leif och hans bröder, Jörgen och Lars Olofsson.

På den svenska västkusten arbetar deras team med omsorg och uppmärksamhet, oavsett om det handlar om att konstruera kabinetter, montera högtalare eller producera musik i deras inspelningsstudio.

OBS! Fler produkter är på väg!

Visa alla produkter från Marten

TEAC - Emmy-vinnande HiFi

TEAC Corporation grundades ursprungligen som Tokyo Television Acoustic Company den 26 augusti 1953 av två bröder, Katsuma och Tomoma Tani. 1956 grundade de två bröderna Tokyo Electro-Acoustic Company och slog till slut samman dessa företag 1964 för att bilda dagens TEAC Corporation.

TEAC är särskilt känt för sina avancerade lösningar inom ljuduppspelning och inspelning. Deras sortiment omfattar ett brett utbud av produkter, från skivspelare och förstärkare till rullband och kassett. TEACs fokus på innovativ teknik och precision i ljudåtergivning har gjort dem populära bland både audiofiler och professionella musikproducenter.Företaget har också anammat moderna digitala teknologier och integrerat dem i sina produkter, vilket har bidragit till att hålla TEAC i framkant av den snabbt föränderliga ljudteknikindustrin.

TEAC fortsätter att utveckla och leverera högkvalitativa ljudlösningar, och deras produkter återspeglar en lång historia av passion och expertis inom ljudteknik.

Visa alla produkter från TEAC

Audia Flight - Handtillverkad HiFi från Italien

Audia Flight, som grundades 1996 av Massimiliano Marzi och Andrea Nardini, designar och tillverkar i Italien de finaste högkvalitativa ljudkomponenterna.

Alla Audia Flight-produkter är helt handgjorda på deras anläggning belägen i staden Civitavecchia, nära Medelhavet och drygt70 kilometer från Rom.

Idag är resultatet av denna italienska synergi en familj av Audia Flight-produkter som inkluderar deras beprövade Classic-serie,Three S-serie, vår nya högvärdiga FLS-serie och deras flaggskepp Strumento-serien.

Medan summan av all deras erfarenhet på Audia Flight går in i varje produkt de tillverkar, representerar Audia Flights flaggskepp Strumento många års forskning och utveckling som leder till en fulländad kretsdesign och en fulländad upplevelse.

OBS! Fler produkter är på väg!

Visa alla produkter från Audia Flight

Jorma Design - Högpresterande & svensktillverkade kablar

Jorma började med att lösa ett kabelisoleringsproblem – det ledde till deras första produkt. Jorma är stolta över att kunna identifiera problem och utveckla kreativa lösningar; "vi har byggt vår verksamhet på det"

Jorma grundades på en enkel princip – att förmedla musik utan att lägga till eller subtrahera något från originalsignalen. De tror att deras kablar erbjuder det mest naturliga och transparenta ljudet, och håller din musik precis som den ska låta.

Jormas kablar är gjorda av en enda person, som de alltid har varit. Bernt Jansson använder samma teknik för att producera varenda kabel på Jormas fabrik i Göteborg. Detta säkerställer det exemplariska hantverket och kvaliteten på alla sina produkter.

Kvalitet är av största vikt, vilket har ett pris. Materialen de använder är alltid av högsta kvalitet de kan hitta. Jorma använder koppar med 99,999999% renhet, inte för att det är dyrt – vilket det är, utan för att det är det bästa materialet för jobbet.

OBS! Fler produkter ä på väg upp på hemsidan

Visa alla produkter från Jorma