- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter 2023

Publicerad 2024-01-12 av Jonathan Österberg

Välkommen till årets begagnade favoriter!

Först och främst vill vi tacka alla kunder som handlat hos oss, alla som har sålt sina begagnade ögonstenar till oss och alla som har besökt oss under året! Vi är enormt tacksamma och ser fram emot ett nytt år tillsammans!

I detta inlägg kommer vi att visa upp de begagnade produkterna som stod ut lite extra under året genom att vara sällsynta, prisvärda eller riktigt grymma.

Med tanke på hur mycket trevliga begagnade produkter vi har haft inne vill vi göra en samlingsplats där vi i slutet av året presenterar våra absoluta favoriter vi har haft inne under året. 

Denna serie börjades i somras, vilket betyder att detta inlägg endast kommer innehålla produkter från Juni 2013 - December 2023. 

Det betyder att nästa år kommer bli ännu större och ännu bättre!

Bowers & Wilkins Nautilus 802

Bowers & Wilkins Nautilus 802 är en ikonisk högtalare som kombinerar en unik design med enastående ljudprestanda. Med sin karakteristiska "B&W-formade" kabinett och avancerade akustiska teknologier levererar den en imponerande ljudupplevelse som tillfredsställer även de mest krävande lyssnare.

Denna högtalare är utrustad med högkvalitativa element och innovativa lösningar för att minska resonanser och ge en ren, detaljerad ljudåtergivning över hela frekvensområdet. Bowers & Wilkins Nautilus 802 är ett utmärkt val för musikentusiaster som söker en exklusiv och prestigefylld ljudupplevelse i sitt hem.

Med sin beundransvärda kombination av konstnärlig design och teknisk expertis är Bowers & Wilkins Nautilus 802 en högtalare som sticker ut i mängden och representerar en verklig referenspunkt inom ljudvärlden.

B&W Nautilus 802 är en av deras flaggskeppsmodeller. Högtalaren är 3-vägskonstruktion som består av 1" metalldomediskant, 6" kevlar mellanregister och dubbla 8" baselement. De har en känslighet på 91 dB och väger 70 kg styck. Undersidan är fabriksförsedd med rullfötter för att enkelt kunna flyttas.

Läs Golvhögtalare vs Stativhögtalare - En nybörjarguide!

Audio Research SP-11 + SP-11 PS

Audio Research SP-11 är en klassisk förstärkare och förstegskombination med separat nätdel som har blivit en ikon inom ljudindustrin. Den introducerades första gången på 1980-talet och har sedan dess upprätthållit sitt rykte för hög prestanda och kvalitet.

SP-11 kombinerar en rördriven förstärkare med en förförstärkare och erbjuder användarna en rik och detaljerad ljudåtergivning. Den är känd för sin exceptionella byggkvalitet och användning av högkvalitativa komponenter.

Se alla begagnade försteg / Slutsteg

Pioneer SA-9500

Pioneer SA-9500 är en förstärkare som imponerar med sin kombination av kraft och transparens. Det betonas att detta är en sällsynt balans, där hög stereoutgångseffekt inte har fått kompromissa med tonal kvalitet eller frekvensrespons - aspekter som anses vara kritiska för ljudkvaliteten.

Förstärkaren levererar en imponerande kontinuerlig uteffekt på 80 watt per kanal med minimal harmonisk distorsion. Det poängteras att även vid låga volymer behåller förstärkaren en skarp och klar prestanda. Den dynamiska responsen och tillförlitligheten hos SA-9500 lyfts fram, och dess flexibilitet i användningen sågs vara sällsynt i den prisklassen.

Se alla begagnade stereoförstärkare

Sony CDP-X7ESD

Sony CDP-X7ESD är en CD-spelare som lanserades under sent 1980-tal och blev snabbt känd för sin höga ljudkvalitet och pålitliga prestanda.

CDP-X7ESD har en robust och estetiskt tilltalande konstruktion, med en tung metallchassi för att minimera vibrationer och förbättra ljudprestandan. Den har en frontpanel med en tydlig och intuitiv layout, inklusive en digital display för att visa spårnummer och andra relevanta information. Tillsammans med de vackra trä-sidorna blir det helt klart en estetiskt tilltalande maskin.

En av de framstående funktionerna hos Sony CDP-X7ESD är dess användning av högkvalitativa komponenter och kretslösningar. Den är utrustad med en precisions DAC för att säkerställa att ljudet återges med hög detaljrikedom och klarhet. Dessutom kan den ha stöd för olika ljudformat och har möjlighet att spela upp CD-R och CD-RW-skivor.

CDP-X7ESD erbjuder många utgångar. Fullt balanserade utgångar samt RCA på analogsidan. Coax / optisk på digitalsidan. Hörlursingång på fronten och det finns även en ratt för att justera utgångsvolymen på de analoga RCA-utgångarna.' Dess användarvänliga gränssnitt och pålitliga mekanism för skivinmatning har gjort den till ett populärt val bland ljudentusiaster och musikälskare.

Se alla begagnade DAC:ar

Se alla CD-spelare

Technics SL-M1

Drivsektionen utrustad med en borstlös DC-motor, och utmärkta egenskaper erhålls genom unik integrerad struktur D. D. och kvartskontroll.

Tonarmen är en högkänslig kardanupphängd tonarm. Lagerstrukturen med hög precision ger en utmärkt initial rörelsekänslighet på mindre än 7 mg i alla riktningar.

Se alla begagnade Vinylspelare / RIAA-steg / Tillbehör

Utrustad med en dynamisk dämpningsmekanism som avsevärt förbättrar pickupens lågfrekventa egenskaper.

Genom att dela upp dämpningsvikten med en fjäder och styra pickupsystemets resonans med silikonolja och dämpcylinder, dämpas lågfrekvent resonans och korsmodulationsdistorsion reduceras avsevärt.

Utrustad med en automatisk lyftmekanism, höjs tonarmen automatiskt när skivan är slut.

Dessutom använder den en optisk beröringsfri metod med en optisk sensor för att upptäcka slutet på posten och belastar inte armen eller pickupen.

Plint som använder en spånskiva som är gjord av äkta trä och finpulveriserad med en speciell tillverkningsmetod och komprimerad till en hög densitet.

Dessutom är skivspelarlagret utrustat med antivibrationsåtgärder som att öka styrkan.

Läs Technics Skivspelare - I Fokus

Musical Fidelity Tri-Vista 300

Denna förstärkare från Musical Fidelity tar över där många av de exotiska asiatiska single-edned rörförstärkar-företagen slutar och levererar enastående prestanda och en byggkvalitet som liknar en Bentley snarare än en Honda Accord.

Det musikaliska och detaljerade ljudet som denna förstärkare levererar är auktoritativt och skapar ett monster av prestanda. Tri-Vista förmedlar ljudet med en subtil känslighet, likt en fjäril i sin delikatess, samtidigt som den är smidig som en leopard och stark som en tjur. Det finns gott om kraftfulla förstärkare, men få kan matcha Tri-Vistas eleganta och sofistikerade ljud.

Tri-Vista har förmågan att dra fram den sanna essensen i dina högtalare. Kopplar du dem till denna förstärkare kommer de att spela som aldrig tidigare och låta din musik nå nya höjder.

Tri-Vista är uppdelad i två fysiska sektioner: en strömförsörjningsenhet och själva förstärkaren. Dessa två enheter är sammanlänkade med tre kablar: en för signal och två huvudströmkablar som tillhandahåller all den energi som krävs för att driva den kraftfulla förstärkningssektionen. Det fullständiga systemet har en imponerande vikt på över 40 kg, så det är viktigt att placera denna juvel på ett stabilt sätt.

Tri-Vista antar effektivt en dual-mono-design med en extremt överdimensionerad strömförsörjning. Varje kanal har sin egen dedikerade PCB, kylfläns, chokereglering och nättransformator. Detta gör Tri-Vista nästan ostoppbar när det kommer till prestanda och stabilitet. Den opererar i absolut tystnad och kan avnjutas under långa lyssningssessioner som varar i flera timmar, och dess kontroller rör sig smidigt och silky-smooth.

Musical Fidelity har noggrant tänkt på säkerhet och robusthet i designen. Tri-Vista verkar vara immun mot oavsiktliga fel, som att stänga av strömmen vid vägguttaget eller rycka ur en kabel i hast. De har tagit hänsyn till alla möjliga situationer som rör säkerhet och immunitet mot yttre påverkan. Den externa strömförsörjningen är således en viktig del av helheten och inte bara en överflödig prålighet.

Musical Fidelity Tri-vista 300 klassificerades av Stereophile magazine som en av de tre bästa integrerade förstärkarna som någonsin gjorts. Den största skillnaden är att de andra två kostar 4 eller 5 gånger mer, och de spelar inte så mycket bättre än detta monster.

Läs Rörförstärkare - En Nybörjarguide!

Sony TA-1130

"Färglös, transparent och varm ljudkvalitet" är ord som används för att beskriva denna vackra maskin.

Alla steg i förstärkaren är direktanslutna, och ingen kopplingskondensator används.

Som ett resultat reduceras inte utsignalen, distorsionsegenskaperna och dämpningsfaktorn ens i ett lågfrekvensområde jämfört med en utgångskrets som använder en konventionell kondensator, och högkvalitativ lågfrekvent återgivning är möjlig.

Förutom hög- och lågfiltren är den även utrustad med en loudness-omkopplare för att kompensera vid låg volym.

Förförstärkaren och effektförstärkaren kan användas oberoende av varandra genom att använda omkopplarna på baksidan.

Folk som har haft en TA-1130 säger:

  • Den är byggd för att motstå en kärnvapenexplosion.
  • Härlig ljudkvalitet, som på konsert.

Trots den till synes låga effekten på 50W per kanal har den en fantastisk reservdynamisk kapacitet och THD-klassningen är inget att skämta om.

Teac A-3300SX

Här har vi ett mycket fint och välbevarat exemplar av Teac A-3300SX. I priset är även TZ-10 inkluderat. Detta är tillbehörsväska/servicekit som är original, även det mycket fint och välbevarat. En trådad fjärrkontroll finns också till och medföljer!

Ungefär 1977-1978 var Teac starkt involverad i deras hemstudioprogram för "prosumer" samt Star Wars-annonskampanjen. De flesta av ljudeffekterna på Industrial Light and Magic för den första filmen mixades med Teac-utrustning. När filmen blev en succé gav köpet av vissa Teac-modeller dig ett set med det förinspelade Star Wars-soundtracket och andra godsaker. Med erkännande från Star Wars, (om Teac var tillräckligt bra för ILM, är det tillräckligt bra för en hemmastudio) lade Teac/Tascam till "Multitrack Series-märken till någon av dessa maskiner, tillsammans med deras mixers och annan utrustning. 

Se alla begagnade Rullbansspelare / Kassettbandsspelare / CD-spelare / Vinylspelare

Onkyo M-508 + P-308

Onkyo M-508 är ett kraftfullt och välbyggt stereoslutsteg och tillverkades mellan 1987-1997. Den levererar 2 x 200W i 8 Ohm och har dubbla par högtalarterminaler.

Onkyo P-308 är det tillhörande försteget som såklart är en perfekt matchning. Den har generöst med ingångar och har inbyggt och justerbart RIAA för MM och MC-pickuper.

Se alla begagnade Streamers / Kablar / Radiodelar / Hembioslutsteg

JBL Model 4425

JBL 4425 är ett högtalarsystem med Constant Directivity-horn som har designats av Greg Timbers. Det här systemet bygger på de större systemen 4430 och 4435, som skapades av David Smith. Alla dessa system använder den välkända 2344 eller 2342 Bi-Radial Horn, som ibland även kallas "Dolly Parton" eller "Baboon butts".

Modellen 4425 Bi-Radial® studiomonitor är designad för användning i mindre studior och för en mängd olika krävande ljudproduktionstillämpningar.

Som i fallet med de större Bi-Radial-monitorerna, har 4425 en 100-degree-by-loo-degree täckningsmönster från dess delningsfrekvens (1200 Hz) upp till 16 kHz. Jämn effektrespons säkerställs från de lägsta frekvenserna upp till 1200 Hz, och platt effektrespons bibehålls över den frekvensen. Samtidigt är axiell respons anmärkningsvärt jämn, och kombinationen av kontrollerad effekt och axiell respons säkerställer att det reflekterade ljudfältet i kontrollrummet kommer att vara fritt från "färg".

Exakt stereofonisk ljudbild uppnås genom att skapa ett absolut symmetriskt ljudfält, resultatet av spegelbildsdesign. Det finns ingen lobing för normala lyssningspositioner utanför axeln i horisontalplanet, och vertikal lobing minimeras över den föredragna lyssningsbågen.

Modellen 4425 kan hantera programeffekter på 200 watt, mer än tillräckligt för att klara de höga akustiska nivåer som efterfrågas kritiskt lyssnande på dagens digitala inspelningar.

Tillverkarens produktinformation översatt från Engelska via Google Translate

Läs mer här

JBL Model 4411

JBL 4411 är ett par referens studiomonitorer utrustade med kraftfulla 12" basar. Högtalarna är i 3-vägskonfiguration och har en mycket naturtrogen och rak frekvenskurva. Ställbar justering för diskant/mellanregister.

Modell 4411 är JBL:s mest sofistikerade 3-vägs högtalare för direkt radiatormonitor. Genom att tillämpa kunskapen från designen av 4430 och 4435 konstant täckningssystem, har JBL skapat en kompakt högtalare som är särskilt väl lämpad för den digitala tidsålderns krav. De tre omvandlarna i 4411 är arrangerade i ett tätt kluster för att ge ljudsammanhang för nära övervakning, samtidigt som man säkerställer minimal variation utanför axeln i fjärrfältet. Mirror-imaging förbättrar stereoperspektivet. Kontinuerligt varierbara mellan- och högfrekvensnivåkontroller, placerade på frontpanelen, är kalibrerade för både en platt direktfältstryckrespons och en stigande axiell respons som ger en plattare effektrespons. En stor port ger rätt lågfrekvent laddning.

Tillverkarens produktinformation översatt från Engelska via Google Translate

Läs mer här

Läs mer om klassiska JBL Högtalare här eller se JBL nya sortiment här eller läs på om Högtalare här

Focal Sopra 3

Focal Sopra No 3. Här har vi en bastant tungviktspjäs på 70 kg ren Hifi.

Sopra 3 erbjuder lyssnaren tight och rytmisk basåtergivning. Tillsammans med en inverterad Beryllium dome-diskant får man en gedigen upplösning och ett komplett register!

Detta begagnade exemplar är i mycket gott skick och högtalarna kommer utrustade med Gaia I fötter monterade.

Den längsta stående högtalaren i linjen, Sopra N°3 kombinerar perfekt dynamik, utrymmesoptimering och harmonisk rikedom.

Med sina två 8¼" (21 cm) bashögtalare erbjuder denna högtalare solid, rik och perfekt definierad bas för musikälskare som letar efter optimal prestanda. Trots sin rimliga storlek kommer den att avslöja sin fulla potential i rum som mäter upp till 860 ft2 (80 m2) .

Sopra inviger helt klart en ny era för "Premium High End" genom att ta hänsyn till nya prestationskriterier. Kompakt, modern, ren design, karaktär... allt detta är viktiga faktorer för att säkerställa perfekt integration i din interiör.

Utrustad med bästa mellanregisterelementen som någonsin utvecklats av Focal, med NIC- och TMD-teknologierna, flyttar Sopra tillbaka gränserna för ljudåtergivning när det gäller transparens i ett mycket kompakt paket. Till skillnad från Utopia, som är extravagant till sitt väsen och där storleken inte på något sätt är en begränsning, strävar Sopra efter maximal kompakthet för att säkerställa enkel integrering i rimligt stora rum.

Tillverkarens produktinformation översatt från Engelska via Google Translate

Monitor Audio Silver RS6

Silver RS-serien förfinar elementteknologin C-CAM (Ceramic-Coated Aluminium Magnesium legering), som Monitor utvecklat för sin ursprungliga Silver S-serie. RS-diskanten är baserad på Monitors 25 mm C-CAM Gold Dome, som används i den dyrare Gold Reference Series, och har utökat frekvenssvar till 25 kHz. Bas- och mellanelementens omagnetiska, gjutna polymerchassi dämpar kvarvarande energi och rymmer anslutningar och magnetstrukturen i en enda enhet utan skruvar eller lösa delar, vilket, enligt Monitor audio, förbättrar konsistensen och tillförlitligheten.

RS6 innehåller den tidigare nämnda diskanthögtalaren, en 6" C-CAM bas/mid-element och ett 6" baselement laddad med en reflexport. Högtalaren ser elegant och raffinerad ut och har ett mycket litet fotavtryck, med en metallbas som fästs i botten. Basen har fyra spikar som gör det enkelt att finjustera högtalarens höjd och nivå, även med högtalaren redan placerad på basen.

Denna högtalare är omtyckt av många och ansedd som en högtalare med riktigt bra price to performance. 

Naim NACD 3.5

Prisvärd och högpresterande CD-spelare från Naim Audio.

CD 3.5 är baserad på Philips CD7. Servokontrollkretsen är en Philips SAA7376, som styr alla transportfunktioner, omvandling av "ögonmönster" FM-signalen till digital data, felkorrigering och digital filtrering. Efter detta följer ett Philips TDA 1305-chip, som ger ytterligare digital filtrering och 18-bitars D/A-konvertering.

En separat masterklocka styr alla primära digitala funktioner, och klockkretsens konfiguration är konstruerad för att minimera jitter. Ett sjupoligt analogt filter följer DAC:n för att ta bort falskt brus.

CD 3.5 har 14 lågbrusreglerade strömförsörjningar på moderkortet och en till på servostyrkortet, som är monterat på den gångjärnsförsedda brickan. Spelaren kan anslutas till vilken som helst av Naims externa nätaggregat (från FlatCap till SuperCap), som driver de analoga kretsarna separat. Naim hävdar att detta arrangemang bibehåller signalintegriteten genom att hålla DAC:n i den idealiska positionen (dvs. nära data den måste konvertera), samtidigt som den erbjuder en uppgraderingsväg som inte äventyrar deras designmål.

Tandberg TR 2075

Tandbergs värstingmaskin när det begav sig 1975. Maskinen är i gott skick och nyinkommen från service där den bland annat fått nya kondningar i nätdel, lampor samt stereodecoder. 2 x 75W i 8 Ohm.

Denna imponerande apparat är tillverkad i Norge under perioden 1975-1977. Tandbergs signaturstil med stora fyrkantiga tryckknappar och mörkblå front gör den enkel att känna igen. Denna maskin är känd för sin gedigna konstruktion och fantastiska FM-inställningssektioner, vilket ger en utmärkt mottagning. 

Under lång tid har kraftfulla förstärkare kunnat påverka tunern och förförstärkarens prestanda negativt. För att undvika detta blev separata komponenter den etablerade regeln, vilket visade sig vara en vettig lösning under många år. Men de upptäckte ett sätt att bryta denna regel och konstruera en mycket kraftfull maskin med överlägsen prestanda till en lägre kostnad än jämförbara separata komponenter.

Grunden för denna prestation är användningen av en ringkärlstransformator med hög effekt, något som vanligtvis inte återfinns i vanliga konsumentprodukter. Denna transformator erbjuder enastående stabilitet och prestanda, och eliminerar elektrisk påverkan på andra komponenter i enheten.

Mottagaren är utrustad med två kraftfulla förstärkare som har en imponerande frekvensrespons för att leverera transparent ljud. De har även generösa överbelastningsmarginaler för att minimera distorsion och använder äkta komplementära, direktkopplade kretsar för optimal ljudkvalitet. För att säkerställa en ren och säker överföring av hög effekt till dina högtalare har man integrerat fyra skyddskretsar.

TR-2075 har dessutom separata förförstärkare för varje ingång, vilket minimerar brus och störningar från lågnivåsignalerna. Tack vare känslighetskontrollerna kan man enkelt utjämna lyssningsnivåerna. Genom att placera de första stegen av förstärkning nära signalingången - ett dyrt men effektivt tillvägagångssätt - uppnås enastående lågt brus och kristallklart ljud.

Krell FPB 600

Krell FPB 600 är med råge den mest effektstarka maskinen vi har haft och snudd på den tyngsta också! Den här maskinen spelar fullt balanserat och levererar hela 2 x 600W i 8 Ohm och dubblar hela vägen till 2 Ohm (2 x 2,4 kW i 2 Ohm).Den väger in på 81 kg och är en rejält stadig pjäs.

Byglar för RCA ingångarna är bortkopplade för att minimera brum då äldre Krell av karaktär kan framstå som brummiga, dessa byglar medföljer och går att montera tillbaka.

Krell FPB 600 är en flaggskepps-förstärkare som representerar en av de mest imponerande ljudprodukterna från Krell, ett välrenommerat företag inom HiFi-världen. Denna förstärkare har konstruerats med en unik kombination av filosofier och avancerade teknologier för att leverera en enastående ljudupplevelse.

Med en imponerande effekt på 600 watt per kanal i 8 ohm erbjuder FPB 600 en otrolig kraftreserv för att driva även de mest krävande högtalarsystemen. Dess "Full Power Balanced" -design, där högtalarutgångarna inte är anslutna till jord eller förstärkarchassit, bidrar till att förbättra ljudkvaliteten genom att minska elektrisk störning och förbättra signalintegriteten.

FPB 600 är utrustad med fullt reglerade strömförsörjningar, vilket är en unik funktion för en förstärkare med en så hög effektnivå. Det innebär att det finns ett aktivt elektroniskt filter/stabilisator som isolerar själva förstärkaren från de råa, likriktade och kondensatorutjämnade kraftledningarna.

Utöver tekniska innovationer erbjuder FPB 600 enastående byggkvalitet. Denna förstärkare har en robust och sofistikerad konstruktion som både garanterar pålitlighet och bevarar ljudets renhet.

Slutligen levererar Krell FPB 600 en kraftfull och engagerande ljudupplevelse som låter lyssnaren uppleva musiken i dess fulla potential. Den är utformad för att möta behoven hos ljudentusiaster och högtalare med höga krav, och den levererar en dynamisk och precis ljudbild som tar lyssnaren till en egen värld. 

Kenwood KA-907

Kenwood KA-907 är en kraftfull och välbyggd integrerad 2-kanalsförstärkare som tillverkades av Kenwood under 1980-talet. Förstärkaren är känd för sin imponerande ljudprestanda och robusta konstruktion.

Den har också en inbyggd ton- och balansreglage. Med sin höga effekt på 2 x 150W i 8 Ohm och låg distorsion levererar Kenwood KA-907 en ren och detaljerad ljudbild.

På baksidan hänger adaptrar för att kunna ansluta högtalarkablar med banankontakter.

Kenwood KA-907 är en högpresterande integrerad förstärkare som representerar enastående ljudkvalitet och en robust konstruktion. Med sin eleganta och tidlösa design är KA-907 en riktig kraftpaket för ljudentusiaster och krävande musikälskare.

Med en imponerande effekt på upp till 150 watt per kanal (vid 8 ohm) kan Kenwood KA-907 driva en mängd olika högtalareffekter utan ansträngning. Dess högkvalitativa elektronik använder avancerad teknik för att minska distorsion och förvrängning, vilket ger en ren och detaljerad ljudåtergivning över hela frekvensspektrumet.

KA-907 har omfattande anslutningsmöjligheter, inklusive flera linjeingångar och anslutningar för skivspelare. Detta gör att användaren kan ansluta olika ljudkällor och få en mångsidig lyssningsupplevelse.

En annan anmärkningsvärd egenskap hos Kenwood KA-907 är dess noggrant utformade kretsar och högkvalitativa komponenter. Detta resulterar i en förstärkare som är känd för sin stabilitet, pålitlighet och långa livslängd.

För att ge användaren full kontroll över ljudet och anpassa det efter sina preferenser är KA-907 utrustad med en omfattande kontrollpanel. Här finns möjlighet att justera bas, diskant, balans och volym, så att man kan finjustera ljudet precis som man vill ha det.

Sammanfattningsvis erbjuder Kenwood KA-907 en imponerande kombination av kraft, precision och kvalitet, och den är idealisk för dem som söker en förstärkare som levererar enastående ljudprestanda och hållbarhet. Verkligen en legendarisk förstärkare.

Är du intresserad av att läsa mer?

Begagnad HiFi - En Nybörjarguide!

HiFi kablar - En Nybörjarguide!

Subwoofer - En Nybörjarguide!

Högtalare - En komplett guide!

Aktiva högtalare - En Nybörjarguide!

Musical Fidelity A1 - I Fokus

EISA Vinnare 2023-2024 - I Fokus

Vad är en DAC? - En Nybörjarguide!

Vinylspelare - En Nybörjarguide!

Vad är streamers? - En Nybörjarguide!

Vad är HiFi? - En Nybörjarguide!

What Hi-Fi Awards 2023 - I Fokus

« Tillbaka till alla inlägg