Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer
« Tillbaka till alla inlägg

KEF KC62 - I Fokus

Publicerad 2023-06-16 av Simon Svanberg

KEF KC62 - Den största lilla subwoofern

Inom ljudvärlden är basåtergivning en kritisk faktor för att uppnå en fyllig och engagerande ljudupplevelse. Men att integrera kraftfulla basljud i ett hemmaudio-system eller HiFi-system kan vara en utmaning, särskilt när utrymmet är begränsat. Här kommer KEF KC62 in i bilden. KEF, en av de ledande tillverkarna inom högteknologiskt ljudutrustning, har tagit basprestanda till en helt ny nivå med sin KC62-subwoofer. I detta blogginlägg kommer vi utforska de fantastiska egenskaperna hos KC62 och hur den lyckas erbjuda exceptionell basåtergivning i ett kompakt format.

Kompakt och elegant design

KEF KC62 imponerar inte bara med sin ljudkvalitet utan också med sin kompakta och elegant design. Den är otroligt liten till storleken och mäter endast 246 x 256 x 248 mm (H x B x D). Dess kompakta form gör att den kan passa in i vilket rum som helst utan att vara påträngande eller ta upp för mycket utrymme. KC62 finns tillgänglig i tre olika utföranden: svart, vitt och titan, vilket gör att den kan matcha olika inredningsstilar och estetiska preferenser.

Unik teknik för enastående basåtergivning

Det som verkligen sätter KC62 isär från andra subwoofers på marknaden är dess avancerade teknik. Den är utrustad med KEFs signaturteknik, Uni-Core™ för att leverera djupa, rena och detaljerade basljud. Uni-Core™ är en teknik som utnyttjar en innovativ dubbel-magnetkonstruktion för att eliminera distorsion och öka effektiviteten.

Kraftfull prestanda

KC62 kanske är liten till storleken, men dess prestanda är verkligen imponerande. Den har en 6,5-tums basenhet som är drivet av en kraftfull förstärkare på 1 000 watt. Med en frekvensrespons ned till 11 Hz och en maximal ljudtrycksnivå på 105 dB är KC62 redo att leverera enastående basåtergivning och ge dig en verkligt dynamisk ljudupplevelse. Oavsett om du tittar på filmer, lyssnar på musik eller spelar spel, kommer KC62 att ge en fyllig och kraftfull bas som kommer att förbättra hela ljudlandskapet.Anpassningsbarhet och anslutningsmöjligheter

KC62 erbjuder också flexibilitet när det gäller anslutningsmöjligheter och anpassningsalternativ. Den har både balanserade XLR- och obalanserade RCA-ingångar, vilket gör att den kan anslutas till en mängd olika ljudsystem och förstärkare. Dessutom har den inbyggd trådlös anslutning med stöd för både 2,4 GHz och 5 GHz Wi-Fi, vilket ger dig möjlighet att placera subwoofern på olika ställen i rummet utan att behöva dra kablar.


KEF KC62 är en banbrytande subwoofer som kombinerar kompakt design med enastående basprestanda. Med sin avancerade teknik och kraftfulla prestanda överträffar KC62 förväntningarna för en subwoofer i dess storleksklass. Oavsett om du är en ljudentusiast, en filmälskare eller bara någon som vill förbättra ljudupplevelsen i ditt hem, kommer KEF KC62 att leverera ett ljud som får dig att känna dig som om du är mitt i händelsernas centrum. Med KC62 kan du njuta av kraftfull och detaljerad basåtergivning utan att kompromissa med utrymmet i ditt hem.


“It looks great, doesn't take up much space (at 246x256x248mm) and packs 1kW of power from twin 500W Class D power amps. Its strong, light magnesium cabinet is a work of art, and it's a highly effective bass maker, punching out up to 105dB of tremulous low frequencies despite those diminutive dimensions.” - StereoNET, Dec 2021
« Tillbaka till alla inlägg