- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - November

Publicerad 2023-12-01 av Jonathan Österberg

Denna månad har vi haft ett gäng roliga golvare i butiken! Penaudio, Sonus Faber, Tannoy och mer! Utöver det har vi haft ett par riktigt trevliga förstärkare som den första Rega Brio och monster från Pioneer. 

Penaudio Sara

Penaudio Sara låg på ritbordet under tre års tid innan den äntligen rullade ut i tillverkning mellan 2010 - 2014.Högtalaren är byggd kring en 2,5 vägs konstruktion och erbjuder tight och rytmisk bas ihop med väldefinierat mellanregister och diskant och internkablage från Jorma Design.

Se alla begagnade golvhögtalare

System Audio Ranger Master

SA ranger master innehåller resultatet av det utvecklingsarbete som har möjliggjorts efter presentationen av den ursprungliga SA ranger. Helt nya tillvägagångssätt för utvecklingen av akustik och elektronik används.

Inuti är högtalarnas material optimerade, så att luften rör sig friare med mindre kompression. Denna del av högtalardesignen har optimerats i SA-högtalare i många år, men i SA ranger master har vi gått ännu längre. 

Crossover-nätverket, högtalarens elektriska krets, är designat på ett nytt sätt. Delningens primära uppgift är att distribuera ljudsignalen till högtalarens olika drivenheter och den nya delningen i SA ranger master bearbetar ljudsignaler på ett mer skonsamt sätt, så att viktig information inte går förlorad. Detta har blivit möjligt eftersom akustiken har förbättrats. Den nya crossovern och den förbättrade akustiken har lett till en av världens bästa kablar. Nordost monofilament har hittat till diskanthögtalaren i SA ranger master. De fyra bashögtalarna är kopplade till Nordost

Se alla begagnade stativhögtalare

Pioneer SA-9500

Pioneer SA-9500 är en förstärkare som imponerar med sin kombination av kraft och transparens. Det betonas att detta är en sällsynt balans, där hög stereoutgångseffekt inte har fått kompromissa med tonal kvalitet eller frekvensrespons - aspekter som anses vara kritiska för ljudkvaliteten hos hifi-komponenter.

Förstärkaren levererar en imponerande kontinuerlig uteffekt på 80 watt per kanal med minimal harmonisk distorsion. Det poängteras att även vid låga volymer behåller förstärkaren en skarp och klar prestanda. Den dynamiska responsen och tillförlitligheten hos SA-9500 lyfts fram, och dess flexibilitet i användningen sågs vara sällsynt i den prisklassen.

Se alla begagnade stereoförstärkare

Tannoy Sixes 611

Tannoy Sixes 611 är en otroligt poppig och snärtig golvhögtalare med låg höjd.

Den är utrustad med diskant och mellanregister i en koaxial-lösning samt en stram och snabb bas.

Tack vare sin slutna lådkonstruktion är den lätt att placera och väldigt rytmisk.

Se alla begagnade Vinylspelare

Quad 33 + 303S

Quad 33 +303 är klassiska modeller. På grund av att det var en relativt tidig transistoreffektförstärkardesign, från 1960-talet, när komplementära PNP-transistorer med hög effekt inte var så lätta att hitta, konstruerades de för att använda en "triplett"-krets istället, med alla NPN-transistorer.

Quad 33 är en modulär förförstärkare som erbjuder en rad olika faciliteter.

I motsats till många moderna hifi-komponenter har den ett användbart utbud av tonkontroller. Inte bara diskant- och basförstärkning och slope utan även högfrekventa filter styrbara för frekvens och lutning som är avsedda att förbättra ljudet från lågkvalitativa källor.

Quad 303 effektförstärkare är kanske den mer välkända av de två komponenterna. Den har inte bara den unika "trippelkretsen", utan den har också ett rykte om robusthet och är känd för sin ljudkvalitet även nu.

Se alla begagnade slutsteg

Sonus Faber Venere 3.0

Om du letar efter en naturlig, involverande, detaljerad och extremt dynamiskt ljudande högtalare har du hittat rätt!

Skapad för att vara en referenspunkt, kännetecknas den av en design som hämtar sin inspiration från (fast yngre och mer aggressiv) och ett ljud som är levande, omedelbart och redo att tilltala alla.

Alla elements prestanda förbättras av noggrann design och konstruktion och genom den oöverträffade utvecklingen av fronten, som ger ett livligt och involverande ljud och perfekt kontroll tack vare frontens kalibrerade lutning.

Se alla begagnade hembiohögtalare

Sony CDP-X7ESD

Sony CDP-X7ESD är en CD-spelare som lanserades under sent 1980-tal och blev snabbt känd för sin höga ljudkvalitet och pålitliga prestanda.

CDP-X7ESD har en robust och estetiskt tilltalande konstruktion, med en tung metallchassi för att minimera vibrationer och förbättra ljudprestandan. Den har en frontpanel med en tydlig och intuitiv layout, inklusive en digital display för att visa spårnummer och andra relevanta information. Tillsammans med de vackra trä-sidorna blir det helt klart en estetiskt tilltalande maskin.

En av de framstående funktionerna hos Sony CDP-X7ESD är dess användning av högkvalitativa komponenter och kretslösningar. Den är utrustad med en precision DAC för att säkerställa att ljudet återges med hög detaljrikedom och klarhet. Dessutom kan den ha stöd för olika ljudformat och har möjlighet att spela upp CD-R och CD-RW-skivor.

CDP-X7ESD erbjuder många utgångar. Fullt balanserade utgångar samt RCA på analogsidan. Coax / optisk på digitalsidan. Inbyggt försteg, på fronten finns även en ratt för att justera utgångsvolymen på de analoga RCA-utgångarna.' Dess användarvänliga gränssnitt och pålitliga mekanism för skivinmatning har gjort den till ett populärt val bland ljudentusiaster och musikälskare.

Se alla begagnade DAC:ar

Rega Brio "Clamshelll"

Här har vi den ursprungliga versionen av Brio som Rega tog fram. Den går även under namnet "Clamshell" Brio av sin karaktäristiska vågade design.

Se alla begagnade streamers

Den levererar 2 x 30w i 8 Ohm och har inbyggt RIAA för MM-pickuper.

Denon DCD-A100 

100-årsjubileums SACD/CD-spelare! Denon DCD-A100 är en CD-spelare med begränsad upplaga känd för sin exceptionella ljudprestanda, med en högprecisions-DAC, avancerad digital ljudbehandling och en mycket styv konstruktion för exakt och detaljerad uppspelning av dina favoritmusik-CD-skivor. 

Under sin eleganta glansiga exteriör är DCD-A100 finjusterad för att förbättra varje minut av musiklyssning. Denna rejäla 14-kilospelare har en avancerad skivenhet som ger en stabil plattform för dina skivor, för att säkerställa felfri uppspelning utan de leriga effekterna av vibrationer.

Se alla begagnade försteg

Är du intresserad av att läsa mer?

Begagnad HiFi - En Nybörjarguide!

HiFi kablar - En Nybörjarguide!

Rörförstärkare - En Nybörjarguide!

What Hi-Fi Awards 2023 - I Fokus

Ström - En Nybörjarguide!

Golvhögtalare vs Stativhögtalare - En nybörjarguide!

Vinylspelare - En Nybörjarguide!

Vad är streamers? - En En Nybörjarguide!

« Tillbaka till alla inlägg