- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - Januari

Publicerad 2024-02-09 av Jonathan Österberg

Nytt år, nya möjligheter! Vi kickar igång årets första Begagnade favoriter med ett gäng trevliga retro receivers från Maratnz och Pioneer. Vi har även fått in Kassettdäck från Akai, hörlursförstärkare från Schiit Audio och mer!

Marantz PM-11S3

PM11-S3 ingår i Marantz fina Premium-sortiment av HiFi-produkter.

Absolut signalintegritet och ett mycket lågt signal-till-brus-förhållande garanteras via en trestegskonstruktion som innefattar en förförstärkare och en tvåstegs-huvudförstärkare, samt en extra förförstärkare för Phono MM / MC. Viktiga tekniker inkluderar Marantz Current Feedback HDAM® SA3-teknologin, liksom symmetriska kretsar med kortast möjliga signalvägar för att få ett dynamiskt ljud och korrekt stereobild. Resultatet är en mycket rymlig ljudbild, men med en extremt exakt positionering av instrument och sång.

Den skärmade ringkärnetransformatorn och de anpassade komponenterna säkrar en ultrastabil uteffekt på 2x100 W i 8 ohm eller 2x 200W i 4 ohm. Dessutom är chassit och bakpanelen kopparpläterade för bästa skydd mot vibrationer och interferens mellan komponenter.

Begagnad Marantz PM-11S3 Kraftfull stereoförstärkare från Marantz.

Akai GXC-760D

Akai GXC-760D är en kassettbandspelare med tre huvuden som släpptes av Akai 1976. Den är en mellanklassmodell i Akais GXC-serie och har ett antal funktioner som gör den till ett bra val för seriösa kassettentusiaster.

  • Tre huvuden möjliggör separat inspelning, uppspelning och radering, vilket gör det möjligt för användaren att finjustera sina inspelningar.
  • Dolby B och C brusreducering hjälper till att minska bandbrus, vilket resulterar i renare och mer detaljerat ljud.
  • En automatisk kalibreringsfunktion säkerställer att bandspelaren alltid är inställd för optimal prestanda.
  • En direktdrivmotor ger stabil och jämn bandtransport.
  • Ett robust chassi hjälper till att minska vibrationer och resonans, vilket bidrar till bättre ljudkvalitet.
Begagnad Akai GXC-760D

Schiit Audio Magnius

Schiit Audio, ett väldigt omtyckt märke från USA med flera prisvärda hörlursförstärkare och DAC:ar. De har blivit en stapel i budget-segmentet men har nu ett brett utbud för alla. Det är sällan vi ser dessa i Sverige så det var roligt att få prova en!

Kompromisslös kraft, precision och kontroll

Har du svårhanterliga hörlurar? Inga problem. Superkänsliga IEM:er som kräver ett försvinnande lågt ljudgolv? Japp, det går bra. Vill du ha en volymkontroll som ger bra matchning hela vägen ner? Vi har det. Tekniskt sett levererar Magnius 5000mW från sin balanserade hörlursutgång vid 32 ohm, med THD+N som närmar sig -120dB, och den enorma Alps 4-gångs balanserade potten ger dig fin kontroll och utmärkt spårning av små potentiometrar kan helt enkelt inte matcha.

Tillverkarens produktinformation översatt från Engelska via Google Translate

Begagnad Schiit Audio Magnius hörlursförstärkare

Benchmark Dac1

Nu har vi fått in både Svart och Silver av denna trevliga DAC. 

DAC1 är en referenskvalitets, 2-kanals 192-kHz 24-bitars audio digital-till-analog-omvandlare med Benchmarks UltraLock™-teknik. DAC1 är designad för maximal transparens och är väl lämpad för kritisk uppspelning i studiokontrollrum och i masterrum. 

Benchmark DAC1 recenscion

Benchmarks prisbelönta DAC1 har blivit en standard i de finaste inspelningsstudiorna och masteringrummen. Ljudtekniker förlitar sig på det exakta, ofärgade och exakta ljudet från Benchmark DAC1-omvandlare. DAC1 är fri från digitala artefakter och dess analoga ljud eliminerar tröttheten som orsakas av många digitala enheter. Audiofiler har också upptäckt det mjuka och detaljerade ljudet i DAC1, och har blivit vanlig i HiFi-system.

Begagnad benchmark DAC1

Acoustic Research ES-1

Denna skivspelare förbättrades genom att samla erfarenhet, know-how och analog reproduktionsteknik från AR Co.

Denna skivspelare är en evolution baserat på AR skivspelaren som utvecklades 1962 och är den tredje generationens skivspelare. 

  • Safirlager
  • Tallriken har en konkav spets som passar över ett löst kullager
  • Utrustad med en Hurst-motor. 

Detta är en skivspelare som eftersöks av många och har byggt upp ett bra rykte.

Audio Research skivspelare

Acoustic Research är ett företag med en gedigen historia och funnits på marknaden sedan grundandet 1954. Företaget är känt för sin banbrytande forskning och utveckling inom högkvalitativa ljudprodukter och tillbehör. Deras produkter kombinerar avancerad teknik med elegant design för att skapa enastående prestanda och stil.

Genom åren har Acoustic Research fortsatt att driva innovation inom ljudteknik, vilket har lett till flera banbrytande produkter och patent. Deras engagemang för kvalitet och excellens har gjort dem till ett föredraget val för ljudentusiaster och proffs över hela världen.

Oavsett om det är för hemmabruk eller professionellt bruk strävar Acoustic Research efter att erbjuda sina kunder en unik och minnesvärd ljudupplevelse som överträffar förväntningarna. Med en passion för ljud och en önskan att inspirera människor att upptäcka och njuta av musik på ett nytt sätt förblir Acoustic Research en ledande aktör inom ljudbranschen.

Andra ägare säger "Som många andra har jag ägt och äger en rad klassiska och nuvarande skivspelare. AR ES-1 var tredje generationens uppdatering av AR skivspelaren. Företaget leddes vid den tiden av en brittisk audiofil som tog arvet en pånyttfödelse på största allvar. ES 1 inkluderade ett axiallager av safir, en icke-fanerad Cherry-sockel och en förbättrad tonarm från Audioquest. Skivspelaren är konkurrenskraftig idag förutsatt att genomsnittet i bästa fall RCA-kablar från tonarmen uppgraderas. Bordets utseende och konstruktion har varit felfri och hållit i sig i alla år. Jag köpte min ny för flera år sedan."

Audio research skivspelare

Pioneer SX-950

Pioneer SX-950 är en klassisk stereoreceiver som introducerades av Pioneer Corporation på 1970-talet och som fortfarande är högt uppskattad av ljudentusiaster och samlare idag. Med sin robusta konstruktion och kraftfulla förstärkning levererar SX-950 enastående ljudkvalitet och prestanda.

Denna receiver är utrustad med en rad funktioner, inklusive AM/FM-tuner, flera ingångar för olika ljudkällor som skivspelare, bandspelare och andra externa enheter, samt olika tonkontroller för att finjustera ljudet efter användarens preferenser.

Med sin ikoniska silverfärgade design och vintage-estetik har Pioneer SX-950 blivit ett eftertraktat objekt för ljudentusiaster och samlare över hela världen. Dess pålitlighet, kvalitet och nostalgiska charm gör den till en tidlös klassiker inom Hifi-världen.

Begagnad Pioneer SX-950

Marantz SR1000

Marantz SR-1000 introducerades 1980 och var en budgetinriktad receiver som producerade 20 watt per kanal. Den såldes för $275. Superscope sålde Marantz-märket till Philips Electronics 1980, så SR-linjen kan vara den första som produceras under Philips även om det mesta av designen måste ha skett under Superscope. Byggkvaliteten var definitivt på nedgång vid den tiden och SR-linjen återspeglar det. Ändå är de inte dåliga med tanke på kvaliteten på ljudprodukter (från nästan alla tillverkare) som kom under åren som följde. Och de tillverkades i Japan.

Trots det är den fortfarande en riktigt trevlig förstärkare och passar perfekt till den som vill prova något ny-gammalt!

Begagnad Marantz SR1000

Är du intresserad av att läsa mer?

Begagnade Favoriter - Juni

Begagnade Favoriter - Juli

Begagnade Favoriter - Augusti

Begagnade Favoriter - September

Begagnade Favoriter - Oktober

Begagnade Favoriter - November

Begagnade Favoriter - December

Begagnade Favoriter 2023

« Tillbaka till alla inlägg