Högtalare som väcker känslor - REA på Audiovector QR serien
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - Juni

Publicerad 2023-06-30 av Simon Svanberg

I denna bloggserie kommer vi presentera några HiFi-pärlor vi har fått in i vårt begagnade sortiment under månaden. Får vi in en produkt som är extra bra, unik, sällsynt eller rolig kommer den att lyftas i denna serie!

Dynaudio Focus 200 XD

Focus 200 XD är den minsta högtalaren i Focus XD-serien. Den är nätt och kompakt, men ljudet är stort, kraftfullt och häpnadsväckande rymligt. Högtalarna synkar med varandra trådlöst och varje element drivs av en 150 W digital förstärkare. Högtalarna arbetar med en ren 24 bitar/192 kHz signal vilken matas genom DSP:n (digital signalprocessor) och förstärks utan komprimering. Designen är tidlös och de producerar fantastiskt ljud.

Krell Audio Video Standard

Krell Audio är ett företag som är känt för att tillverka anrika och högkvalitativa ljudprodukter. Sedan grundandet 1980 har Krell Audio byggt ett rykte som en av branschens mest framstående tillverkare av förstärkare och ljudkomponenter.

Krell Audio Video Standard är en imponerande hemmabio-enhet som kombinerar högkvalitativ ljudåtergivning med exceptionell byggkvalité. Med sin sofistikerade design och avancerade teknik erbjuder den en uppslukande och realistisk upplevelse för hemmabioentusiaster och ljudälskare.

Denna rejäla hemmabioprocessorn från Krell. Kan också såklart användas som klassisk 2-kanalsförsteg. Lyssningslägen: Dolby Digital AC-3, DTS, Dolby Pro Logic, Music, Mono, Preamp

Med sitt rykte för kvalitet och innovation är Krell Audio Video Standard ett pålitligt val för dem som eftersträvar en uppslukande upplevelse med enastående prestanda och oöverträffad precision.

Bowers & Wilkins Nautilus 802

Bowers & Wilkins Nautilus 802 är en ikonisk högtalare som kombinerar en unik design med enastående ljudprestanda. Med sin karakteristiska "B&W-formade" kabinett och avancerade akustiska teknologier levererar den en imponerande ljudupplevelse som tillfredsställer även de mest krävande lyssnare.

Denna högtalare är utrustad med högkvalitativa element och innovativa lösningar för att minska resonanser och ge en ren, detaljerad ljudåtergivning över hela frekvensområdet. Bowers & Wilkins Nautilus 802 är ett utmärkt val för musikentusiaster och ljudprofessionella som söker en exklusiv och prestigefylld ljudupplevelse i sitt hem eller studio.

Med sin beundransvärda kombination av konstnärlig design och teknisk expertis är Bowers & Wilkins Nautilus 802 en högtalare som sticker ut i mängden och representerar en verklig referenspunkt inom ljudvärlden.

B&W Nautilus 802 är en av deras flaggskeppsmodeller. Högtalaren är 3-vägskonstruktion som består av 1" metalldomediskant, 6" kevlar mellanregister och dubbla 8" baselement. De har en känslighet på 91 dB och väger 70 kg styck. Plintens undersida är fabriksförsedd med rullfötter för att enkelt kunna flyttas.

Mellanregistrets frontskydd fästs i ett litet hål på "dustcap" som går att byta ut till ett utan hål om man hellre vill ha högtalarna utan frontskyddet för mellanregistret.

HECO Mythos 300

Sjukt imponerande stativhögtalare som fick oss alla att tappa hakan första gången vi lyssnade på dem. 

HECO Mythos 300 är en imponerande stativare som erbjuder enastående ljudkvalitet för sitt pris och en stilren design. Med sina högpresterande element och avancerade akustiska egenskaper levererar den en dynamisk och detaljerad ljudupplevelse som kommer att imponera på musikälskare och ljudentusiaster.

Bakåtriktad basport och möjlighet att göra som Bi-wire.

Vincent SV-737

En modern begagnad produkt. Riktigt trevlig rör-hybrid från Vincent. Rejält byggd med riktigt fina komponenter och smarta moderna funktioner som inbyggd Wifi.

Vincent SV-737 är en högklassig hybridförstärkare som kombinerar rörförstärkning med transistorförstärkning för en balanserad ljudsignatur. Kraftfulla prestanda och klassisk design är den en populär produkt!

Denna förstärkare är utrustad med flera ingångar och anslutningsmöjligheter, vilket gör den mångsidig och enkel att integrera i olika ljudsystem. Vincent SV-737 är ett utmärkt val för de som söker en hybridförstärkare som kombinerar det bästa av rör- och transistorbaserad teknik för att uppnå en musikalisk och dynamisk ljudåtergivning.

Technics SL-150 MK2 SME 3009

Technics SL-150 MK2 är en mycket gedigen och välbyggd direktdriven skivspelare. Spelaren är utrustad med en fin och välljudande SME 3009 arm. Korrekt drift med quartz lock och pitchkontroll.

MK2-versionen av den ikoniska SL-150 skivspelaren från 1975, som lanserades 1977, introducerade flera förbättringar jämfört med originalet. Den inkluderade en kvartslåst servokontroll för att förbättra precisionen hos den direktdrivna motorn och införde även en omdesignad, tystare sockel. Dessutom inkorporerades trädetaljer och en nedre del, vilket gav både en kosmetisk touch och förbättrad ljudkvalitet. Denna omarbetade version erbjuder en utmärkt skivspelarupplevelse till ett förmånligt pris och har oförklarligt blivit underskattad i den stora vinylsortimentet.

NuForce Reference 18 SE V3

Mycket fina monoblock från Nuforce. Reference 18 kommer klädd i en ett metallchassi med exakt passform och finish. Det ursnygga topphöljet i borstad anodiserad aluminium har NuForce-logotypen ingraverad och all panel är av hög tjocklek och suverän kvalitet. Samma för kontakterna på baksidan som har en WBT NextGen RCA, Neutrik XLR och en strömbrytare för att växla mellan dem, WBT-högtalarstolpar som kan acceptera bananpluggar eller spadar, en 12V trigger och en IEC-kontakt med dedikerad strömbrytare. 

Lehmann Audio Black Cube Linear USB

Hörlursförstärkaren som kan driva allt! Denna högpresterande DAC/hörlursförstärkare är utformad för ljudpurister som prioriterar ljudkvalitet över funktioner och som föredrar en minimalistisk designestetik. Med sitt kompakta chassi och aluminiumfrontpanel levererar den enkelhet och elegans i sitt utseende.

Med två 6,35 mm hörlursuttag och en stor volymkontroll erbjuder förstärkaren en ren och kraftfull ljudupplevelse för hörlursanvändare. På baksidan finns anslutningar som USB-port, analog RCA-ingång och förförstärkarutgångar, men inga onödiga funktioner eller anslutningar.

Denna förstärkare ger en ren och fokuserad ljudåtergivning utan distraherande funktioner eller komplexitet. För dem som värdesätter enkelhet och renhet i både ljud och design är denna DAC/hörlursförstärkare en perfekt match.

« Tillbaka till alla inlägg