- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -

Dynavector

dynavector1.jpg

​Dynavector har i över fyra decennier varit en av de ledande tillverkarna av exklusiva MC-pickuper.

Dynavector grundades i början av 70-talet av Professor Dr Tominari och Masaaki Sasa som då var verksamma på universitetet Shuto Daigaku Tokyo (I västvärlden känt som Tokyo Metropolitan University) efter att man gjort banbrytande upptäckter inom elektromagnetism som kunde användas för att tillverka bättre pickuper till skivspelare.

De båda grundarna Professor Dr Tominari och Masaaki Sasa delade också en passion för musik och använde sina kunskaper elektromagnetism för att utveckla MC-pickuper enligt nya principer.

Nu drygt fyra decennier senare drivs den tekniska utvecklingen vidare av en av grundarna, Masaaki Sasa och man producerar fortfarande MC-pickuper i absolut världsklass med egna patenterade lösningar.

Alla Dynavectors MC-pickuper har deras patenterande tekniker för att hantera magnetiska flöden (magnetic flux damping). Magneterna i pickuperna är framställda enligt Dynavectors patenterade metod för magnetframställning (softened magnetism mechanism).
Allt framställs för hand med Dynavectors unika egenutvecklade lindningsteknik i egen regi i Tokyo. Eftersom det är ett hantverk som tar lång tid att lära sig är tillgången begränsad. Det tar tid att lära upp ny lämplig personal och därför begränsar man hellre tillgången än kompromissar på kvalitén.

Det musikaliska resultatet är enastående, vilket vi hoppas att du uppskattar när du provlyssnar en bra skivspelare som är utrustad med en Dynavector-pickup.