Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer
« Tillbaka till alla inlägg

Välkommen Audiovector - Danska tillverkare med 40 års erfarenhet

Publicerad 2023-05-25 av Simon Svanberg

I mer än 40 år har Audiovector designat, utvecklat och handgjort högtalare i Danmark

1979 grundade Ole Klifoth Audiovector med en önskan att göra den perfekta högtalaren för den globala high-end marknaden. Till denna dag kvarstår företagets ursprungliga vision att producera högkvalitativa högtalare med naturligt ljud för musikälskare och audiofiler runt om i världen. Mads Klifoth, VD och ägare, är dedikerad till att hedra detta unika DNA och tradition. Audiovectors produkter är handgjorda av de finaste materialen och handmonterade med stor detaljrikedom och omsorg. Varje högtalare är designad, utvecklad och tillverkad internt till exceptionella standarder.

Vi har många, imponerande modeller inne i butiken tillgängliga för provlyssning så tidigt som idag!

Audiovector Freedom

Audiovector Freedom är en ny och revolutionerande jordningsteknik, som adresserar rörelseinducerad distorsion av och mellan elementen i en högtalare. Strömmarna som går mellan chassit bearbetas och hanteras genom en ny separat crossover, som dirigerar signalen till jordterminalen på ditt vägguttag eller din jordade nätdistributionsenhet. Tvärtemot vad som är känt förorsakar det färgning och förvrängning mellan elementen. Genom att balansera och filtrera dessa genom ett dedikerat separat filter och genom att erbjuda möjligheten att ansluta högtalarna till jord/jord, uppnår vi ett rent, mycket exakt, betydligt mer realistiskt ljud med ett lågt brusgolv. Endast Arreté-modeller.

Vill du läsa mer om hur strömprodukter påverkar din anläggning, klicka här

Utforska Audiovectors utbud här

Audiovector R 8 Arreté

R 8 sätter standarden både i prestanda och design. 

Den nya Audiovector Carbon Driver har konstruerats för att ytterligare förbättra deras redan klassledande element: Lättare, styvare och "akustiskt döda" membran ger ett snabbt och ofärgat ljud. Membranen i de nya Titanium Tech-elementen är gjorda av precisionsvävda aramidfibrer inklämda med konstgjord träharts. Det finns en känslig balans som kombinerar ders prisbelönta 8" + 6" nedåtriktade isobariska sammansatta bassystem med en ny mellanregistertopologi och en 4-tums bas/mellanregisterelement bakåt. Dessa element integreras sömlöst med den nya Audiovector kvasi-bakskjutande R-AMT Integrator-diskanten. Användningen av kryogent behandlade asymmetriska 7-nines ren kopparledningar och Audiovector Nanopore-dämpande material skapar en jämn och naturlig musikalisk återgivning.

Perfekt för dig som bara nöjer dig för det bästa!

Audiovector R 6 Signature/Avantgarde/Arreté

Den nya R 6 har den nya Audiovector högfrekvensfrekvenselement

AMT-elementen (R 6 Avantgarde, R 6 Arreté) har ultrastarka neodymmagneter, lätta precisionsbelagda mylarmembran och är monterade och frikopplade från skåpet i tre punkter, ett proprietärt Audiovector-koncept som kallas No Energy Storage (NES). Diskanthögtalarna är öppna fram och bak och kan röra sig fritt tack vare Soundstage Enhancement Concept (SEC). Alla element är handgjorda i Danmark.

Fantastiska högtalare som låter lika bra som de ser ut.

Audiovector R 3 Signature/Avantgarde/Arreté

Den perfekt balanserade audiofilhögtalaren

R 3-serien är en kompakt högtalar-serie baserad på en blandning av evolution och nya uppfinningar. Allt som vi tror att ett par golvhögtalare någonsin borde leverera, gör R 3 till perfektion. I diagrammet för "partneracceptansfaktor" rankas R 3-serien högt!

Patenterade Audiovector-designade element tillverkade i Danmark. Handgjorda Audiovector Air Motion Transformer diskanthögtalare gjorda med extrem precision och toppmodern skåpkvalitet. Detta gör dessa modeller till otroligt starka prestanda, vilket många recensioner runt om i världen vittnar om.

Perfekt för dig som vill ha en snygg, kompakt och högpresterande högtalare!

Audiovector R 1 Signature/Avantgarde/Arreté

Kompakta high end performers

R 1-serien ger ett snabbt svar med stor detaljrikedom och dynamik. Designen hanterar slagverk och bastoner lätt på ett rent, smidigt och naturligt sätt. Dessa 2-vägs, bakportade stativmonterade högtalare, använder en icke-parallell tårdroppsdesign för att minimera interna stående vågor. Med hjälp av koncept som härrör från deras större syskon, R 6 & R 3-modellerna, levererar R 1-serien en exakt ljudbild med en känsla av kraft och slagkraft som motsäger deras storlek. Dessa små underverk gör att lyssnaren vill ha mer.

För att dra full nytta av Audiovectors diskanthögtalare och de handmonterade mid/bas-elementen gjorda med Aramid Composite-membran är den främre baffeln smal. Resultatet är en jämn, exakt ljuddiffusion – ett "out of the box"-ljud som håller oönskad diffraktionsdistorsion till ett absolut minimum.

Gedigna stativare som inte gör dig besviken!

Vill du läsa mer om skillnaderna mellan Golv och stativhögtalare, klicka här

Audiovector R Sub Arreté

En kraftfull upplevelse med hastighet och attack

R Sub Arreté ger ditt ljudsystem omedelbara och betydande förbättringar. Det hjälper till att öppna mellanregistret, nästan som om systemet behöver göra mindre arbete. Ett element för långa kast, ett rundat högkvalitativt skåp, kraftfull förstärkning och en nedåtriktad passiv kylare; vår subwoofer ger en snabb, musikalisk prestanda utan att stjäla uppmärksamheten från högtalarna de stöder. Vi rekommenderar våra subwoofers för både musik och film. Högnivå Speakon subkabel medföljer 1 x 5 m.

Audiovector QR-Serien

Designmålet med QR-serien har alltid varit att erbjuda den mest avancerade tekniken i ett perfekt färdigt och proportionerat high-end-paket. Ljudet är stort, djärvt och dynamiskt, men ändå subtilt och detaljerat när det behövs och en utmärkt lösning för alla typer av musik.

QR-Serien består av:

Audiovector QR 7 - Högtalaren är idealisk för icke-utmattande och dynamiska lyssningssessioner.

Audiovector QR 5 - Den perfekt detaljerade och söta diskanten lovar oändliga timmar av musikalisk njutning utan trötthet. 

Audiovector QR 3 -  Musik låter varmt, exakt och detaljerat, men ändå dynamiskt och musikaliskt.

Audiovector QR 1 - Ljudet är stort, djärvt och dynamiskt, men ändå subtilt och detaljerat när det behövs och en utmärkt lösning för alla typer av musik.

Audiovector QR Sub - Välkontrollerad och kraftfull

Audiovector QR C - Pure piston dual magnet bas

Audiovector In-ceiling/In-wall/On-Wall

R-Serien

En subtilt elegant högtalare i med en superb musikalisk prestanda

Tillvägagångssättet för R-Series InWall och InCeiling högtalardesigner är samma som de tillämpar på alla sina R-produkter. Dessa högtalare levererar ett underbart stort och öppet ljud baserat på deras kompromisslösa filosofi i koncept, kvalitetsmaterial och finjustering. Eftersom de har utvecklats för high-end musikåtergivning (både med och utan extra subwoofer) är dessa högtalare också en utmärkt lösning för kontorsutrymmen, hemmabiolösningar, fastighetsprojekt, restauranger, barer, konferensrum, kök och mycket mer. Deras nya vägghögtalare har sina egna speciellt finjusterade skåp för optimal prestanda. Dessutom följer måtten europeiska byggregler och standarder. För stereoinstallation har deras unika mellanregisterarrangemang – som tar bort oönskade väggreflektioner – utformats för att erbjuda ljud som motsvarar ett par högtalare placerade bort från väggen in i rummet


QR-Serien

Perfekt högtalare för surroundsystem och mindre utrymmen.

QR Wall är en attraktiv kompakt vägghögtalare som fungerar lika bra som sido- eller bakenhet i ett surroundljudsystem – men också som stereohögtalare för små rum, kök etc. Återigen inkluderar den de avancerade elementen som QR-serien är känd. för. Den kan växlas mellan 'direkt läge' (AV) och 'diffusläge' (PÅ) för ett öppnare ljud, vilket gör den till den mest mångsidiga kompakta högtalaren som finns. Tillsammans med den nya QR Sub bildar QR-väggarna ett kraftfullt och kompakt stereosystem.

« Tillbaka till alla inlägg