- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -
« Tillbaka till alla inlägg

Pro-Ject The Dark Side Of The Moon - I Fokus

Publicerad 2023-10-10 av Jonathan Österberg

"Inte bara musiken på albumet "The Dark Side Of The Moon" är verkligen ikonisk, även själva konstverket. Den visar ett gåtfullt prisma som reflekterar ljusstrålar ut i rymden. Ett magiskt och mystiskt tema som illustrerar bandets komplexa ljudvärld." - Pro-Ject

"The Dark Side of the Moon" är ett ikoniskt album av det brittiska bandet Pink Floyd, släppt den 1 mars 1973. Albumet är en av de mest hyllade och inflytelserika inom rockmusikens historia och är känd för sin djupgående konceptuella kärna, banbrytande musikaliska utforskning och suggestiva albumomslag.

Omslaget

Albumets omslag är lika berömt som musiken själv och visar ett prisma som bryter upp ljuset i en regnbåge. Det symboliserar det musikaliska och filosofiska temat på albumet, utforskningen av mänskliga känslor och erfarenheter, från mörker till ljus.

Musiken

"The Dark Side of the Moon" är ett konceptalbum som består av nio låtar som smidigt flyter in i varandra utan avbrott. Musikaliskt utforskar albumet olika stilar och atmosfärer, inklusive progressiv rock, psykedelisk musik och experimentell ljudbehandling. Albumet är känd för sina komplexa arrangemang och användning av olika instrument och ljudskapelser.

Texterna på albumet belyser mänskliga teman som tid, död, självreflektion, galenskap och samhälleliga påtryckningar. Detta kopplas samman med en berättelse om en persons livsresa, och albumet undersöker de olika "mörka sidorna" av mänskliga känslor och existens.

"The Dark Side of the Moon" fick överväldigande positiv kritik vid dess utgivning och har fortsatt att vara älskat av kritiker och fans. Albumet har sålt i miljontals exemplar och betraktas som ett av de bäst säljande albumen någonsin.

Sammanfattningsvis är "The Dark Side of the Moon" en banbrytande och tidlös musikalisk upplevelse som går bortom det konventionella albumformatet och erbjuder lyssnaren en djupt suggestiv och tankeväckande resa genom mänskliga känslor och erfarenheter. Det är ett album som fortsätter att påverka och inspirera musikälskare över hela världen.

Skivspelaren

För Pro-ject var det väldigt tydligt: Vi måste skapa en skivspelare av detta konstverk, som återger dynamiken och färgerna i originalalbumet. Resultatet är en extraordinär skivspelare, som aldrig har funnits där förut. De kunde behålla kärnaspekterna av konstverksdesignen och kombinerade den med högkvalitativa material. Sockeln är gjord av MDF vilket ger den perfekta basen. Den rostfria axeln på den tunga aluminiumplattan sitter i en bronsbussning. Det platta silikonremmen bygger anslutningen till AC-motorn, vilket säkerställer stabila hastigheter.

Läs mer om vinylspelare här

Vad du behöver veta:

  • Prisma sockeldesign gjord av 28mm MDF8,6” akryl tonarm med fjäderantiskating
  • Dimbar LED regnbågsbakgrundsbelysning
  • Hastighetsomkopplaren följer den speciella designen
  • Precisionsremdrift med elektronisk hastighetskontroll
  • Semi-symmetrisk phonokabel ingår
  • Guldpläterade RCA-kontakter
  • 10 mm kraftigt glasfat
  • Precisionsundertallrik i aluminium
  • Unik tonarmsdesign i akryl

Tonarmen med låg resonans är en helt ny design och definitivt en av höjdpunkterna med denna skivspelare. Dess kombination av svarta aluminiumdelar och akryl resulterar i ett absolut blickfång. Den medföljande Pick it PRO Special Edition är inställd för att passa hela konceptet och levererar det fylliga ljud du kan förvänta dig för en Dark Side Of The Moon skivspelare.

Läs mer om HiFi-kablar här

Tips: Läs Rörförstärkare - En Nybörjarguide!

Designad och handgjord i Europa

Den nya skivspelaren "The Dark Side Of The Moon" är noggrant designade och handgjorda i Europa. Tack vare design och överlägsna material är Pro-jects skivspelare byggda för evigheten.

Med högkvalitativa komponenter, men också genomtänkt design vill de vara en pionjär i branschen.

Stabilitet

Kraftig 10 mm glastallrik kombinerad med en solid underplatta i aluminium. Den rostfria axeln på den tunga aluminiumplattan sitter i en mässingsbussning.

Tips: Läs om ström och dess påverkan på din HiFi

Rik och kraftfull - special Pick it

Förinställd Pick it PRO i en speciell "The Dark Side Of The Moon"-utgåva. Den är inställd för att passa hela konceptet och levererar det fylliga ljud du kan förvänta dig för denna skivspelare.

Detta är en begränsad upplaga så passa på!

Sugen på att läsa mer?

Marantz Stereo 70s - I Fokus

Begagnad HiFi - En Nybörjarguide!

iFi Audio iCAN Phantom - I Fokus

JBL L100 Classic MKII - I Fokus

Musical Fidelity A1 - I Fokus

EISA Vinnare 2023-2024 - I Fokus

« Tillbaka till alla inlägg