Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer
« Tillbaka till alla inlägg

iFi Audio iCAN Phantom - I Fokus

Publicerad 2023-09-15 av Simon Svanberg

Inom ljudvärlden strävar teknikutvecklare ständigt efter att revolutionera ljudupplevelsen och ta den till nya höjder. En sådan banbrytande produkt är iFi Audio iCAN Phantom, en hörlursförstärkare som imponerar med sin kraft och precision. I detta blogginlägg kommer vi att utforska de imponerande funktionerna hos iFi Audio iCAN Phantom och varför den är ett måste för audiofiler och hörlursentusiaster överallt.

Se alla hörlursförstärkare här

En kraftfull upplevelse

iFi Audio iCAN Phantom är en kraftfull hörlursförstärkare som tar ljudåtergivningen till en helt ny nivå. Den erbjuder en imponerande dynamisk upplevelse. Med denna förstärkare kan du verkligen känna musiken och uppleva den på ett sätt som tidigare kanske var otänkbart. Oavsett om det är subtila detaljer eller explosiva baspartier, levererar iFi Audio iCAN Phantom kraften och precisionen som krävs för att ge dig en fängslande ljudupplevelse.


Teknisk expertis

Dess chassi är robust konstruerad av aluminium, med det nedre lagret med kabelanslutningar fram och bak, och det översta lagret erbjuder taktila kontroller och en färgglad OLED-skärm.

När de inte används kan uttagen fram eller bak döljas av en snygg aluminiumpanel som fästs magnetiskt. Denna panel innehåller även datakorten för inställningar för elektrostatisk förspänning. iCAN Phantom kommer också med en attraktiv, lättanvänd fjärrkontroll i aluminium av hög kvalitet.

Hitta ett par fantastiska hörlurar här

Flexibilitet och anpassningsbarhet

iCAN Phantom har två ingångssteg – ett valve-/rörbaserat, det andra solid state – vilket gör att användaren kan växla mellan de två i realtid. Det är verkligen som att ha tre förstärkare i en, var och en med olika ljudpresentation.

Solid state erbjuder tempo och kraft. Rörläget ger flyt och en dynamisk kvalitet som andas fritt. Tube+ accentuerar ventilernas ljudpåverkan och ger en trollbindande romantisk värme som kan passa till exempel akustiska och vokala musikstilar.GE5670-rören har en förväntad livslängd på cirka 10 000 timmars användning. När det så småningom är dags att byta ut dem, tas iCAN Phantoms rökglaspanel lätt bort för att ge åtkomst, vilket innebär att jobbet kan slutföras på några minuter. Förstärkaren är även kompatibel med 6922 rör.

Klicka här för att läsa mer om skillnaden mellan  Rör och Transistorförstärkare

Klicka här för att läsa mer om rörförstärkare

Elektrostatiskt 

De flesta hörlurar skapar ljud genom att använda dynamiska (eller rörliga) Element för att flytta luft. Ett mindre antal använder planar magnetiska membran, som är olika i form och funktion, men använder fortfarande magnetiska fält för att orsaka rörelse. I den övre delen av hörlursscenen finns en annan, sällsynt men fantastiskt klingande elementtyp – elektrostatiska hörlurar. 

Elektrostatiska element behöver ett separat strömaggregat. iCAN Phantom innehåller vår ursprungliga fristående iESL energiserteknologi med vanlig förstärkarteknik för att göra en enda förstärkare som klarar alla hörlurstyper med övertygelse. Och alla användare drar nytta av det eftersom komponentkvaliteten och den smarta kretsdesignen som krävs för att leverera en så hög prestandanivå med elektrostatiska hörlurar höjer förstärkarens prestanda även med andra hörlurstyper.

Design och användarvänlighet

Utöver sina imponerande tekniska egenskaper har iFi Audio iCAN Phantom också en stilren och kompakt design. Förstärkaren är robust byggd och har en elegant yta i svart och silver, vilket gör den till en estetiskt tilltalande komplement till din ljudanläggning. Dess användarvänliga gränssnitt gör det enkelt att justera inställningar och anpassa ljudet efter dina önskemål. iFi Audio iCAN Phantom är en förstärkare som både ser bra ut och är lätt att använda.

iFi Audio iCAN Phantom är utan tvekan en hörlursförstärkare som förändrar spelreglerna på ljudmarknaden. Med sin imponerande kraft, precision och avancerade teknik levererar den en ljudupplevelse som tar dig närmare musiken än någonsin tidigare. Dess flexibilitet och anpassningsbarhet gör den till ett måste för alla hörlursentusiaster som strävar efter en exceptionell ljudåtergivning. 

För att läsa mer om Hörlurar kan du klicka här för att komma till Öppna eller stängda hörlurar - En Nybörjarguide!

Para ihop den med en streamer och en DAC 

« Tillbaka till alla inlägg