Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - September

Publicerad 2023-10-06 av Jonathan Österberg

Denna månad har vi ett gäng fantastiska högtalare som klassiska JBL, high-end Focal, ett par fina Martin Logan och fler! Vi vill även visa en fin rullbandsspelare med fjärrkontroll, high-end försteg och en vacker för- och slutstegskombo från Onkyo. Häng med och njut av dessa pärlor.

Håll utkik på vår hemsida, vi lägger ut nytt begagnad hela tiden!

Allt begagnat här

Teac A-3300SX

Här har vi ett mycket fint och välbevarat exemplar av Teac A-3300SX. I priset är även TZ-10 inkluderat. Detta är tillbehörsväska/servicekit som är original, även det mycket fint och välbevarat. En trådad fjärrkontroll finns också till och medföljer!

Ungefär 1977-1978 var Teac starkt involverad i deras hemstudioprogram för "prosumer" samt Star Wars-annonskampanjen. De flesta av ljudeffekterna på Industrial Light and Magic för den första filmen mixades med Teac-utrustning. När filmen blev en succé gav köpet av vissa Teac-modeller dig ett set med det förinspelade Star Wars-soundtracket och andra godsaker. Med erkännande från Star Wars, (om Teac var tillräckligt bra för ILM, är det tillräckligt bra för en hemmastudio) lade Teac/Tascam till "Multitrack Series-märken till någon av dessa maskiner, tillsammans med deras mixers och annan utrustning. 

Se alla begagnade Rullbansspelare / Kassettbandsspelare / CD-spelare / Vinylspelare

Perreaux SM6 MKII

Elegant och diskret - SM6 MkII sätter standarden för ljudpuristen.

Denna fullt balanserade, helt analoga stereoförförstärkare levererar kristallrent, klass A-ljud.

PERREAUX SM6 MkII stereoförsteg är en fullt balanserad, diskret, solid state, klass A-försteg med hela sex separata och fullt reglerade strömförsörjningar.

Denna enhet är precisionstillverkad och handgjord med de finaste ljudkomponenterna, vilket ger en enastående helt analog ljudåtergivning.

Med sina sex par obalanserade RCA-ingångar, stöd för hemmabio-genomkoppling, två par obalanserade RCA-utgångar, ett balanserat XLR-ljudingångspar, ett balanserat XLR-ljudutgångspar, två par obalanserade RCA Preamp-utgångar och ett par Remote Trigger-utgångar, så är SM6 MkII fullt utrustad för att hantera en mångfald analoga ljudkällor.

Se alla begagnade Stereoförsteg / Stereoförstärkare / Stereoslutsteg DAC:ar

Onkyo M-508 + P-308

Onkyo M-508 är ett kraftfullt och välbyggt stereoslutsteg och tillverkades mellan 1987-1997. Den levererar 2 x 200W i 8 Ohm och har dubbla par högtalarterminaler.

Onkyo P-308 är det tillhörande försteget som såklart är en perfekt matchning. Den har generöst med ingångar och har inbyggt och justerbart RIAA för MM och MC-pickuper.

Se alla begagnade Streamers / Kablar / Radiodelar / Hembioslutsteg

JBL Model 4425

JBL 4425 är ett högtalarsystem med Constant Directivity-horn som har designats av Greg Timbers. Det här systemet bygger på de större systemen 4430 och 4435, som skapades av David Smith. Alla dessa system använder den välkända 2344 eller 2342 Bi-Radial Horn, som ibland även kallas "Dolly Parton" eller "Baboon butts".

Frekvensomgång: 40-16.000 hz. Känslighet: 91 dB.

Modellen 4425 Bi-Radial® studiomonitor är designad för användning i mindre studior och för en mängd olika krävande ljudproduktionstillämpningar.

Som i fallet med de större Bi-Radial-monitorerna, har 4425 en 100-degree-by-loo-degree täckningsmönster från dess delningsfrekvens (1200 Hz) upp till 16 kHz. Jämn effektrespons säkerställs från de lägsta frekvenserna upp till 1200 Hz, och platt effektrespons bibehålls över den frekvensen. Samtidigt är axiell respons anmärkningsvärt jämn, och kombinationen av kontrollerad effekt och axiell respons säkerställer att det reflekterade ljudfältet i kontrollrummet kommer att vara fritt från "färg".

Exakt stereofonisk ljudbild uppnås genom att skapa ett absolut symmetriskt ljudfält, resultatet av spegelbildsdesign. Det finns ingen lobing för normala lyssningspositioner utanför axeln i horisontalplanet, och vertikal lobing minimeras över den föredragna lyssningsbågen.

Modellen 4425 kan hantera programeffekter på 200 watt, mer än tillräckligt för att klara de höga akustiska nivåer som efterfrågas kritiskt lyssnande på dagens digitala inspelningar.

Tillverkarens produktinformation översatt från Engelska via Google Translate

Läs mer här

Se alla begagnade Stativhögtalare/ Golvhögtalare / Hembiohögtalare / Subwoofers

JBL Model 4411

JBL 4411 är ett par referens studiomonitorer utrustade med kraftfulla 12" basar. Högtalarna är i 3-vägskonfiguration och har en mycket naturtrogen och rak frekvenskurva. Ställbar justering för diskant/mellanregister.

Känslighet: 90 dB

Modell 4411 är JBL:s mest sofistikerade 3-vägs högtalare för direkt radiatormonitor. Genom att tillämpa kunskapen från designen av 4430 och 4435 konstant täckningssystem, har JBL skapat en kompakt högtalare som är särskilt väl lämpad för den digitala tidsålderns krav. De tre omvandlarna i 4411 är arrangerade i ett tätt kluster för att ge ljudsammanhang för nära övervakning, samtidigt som man säkerställer minimal variation utanför axeln i fjärrfältet. Mirror-imaging förbättrar stereoperspektivet. Kontinuerligt varierbara mellan- och högfrekvensnivåkontroller, placerade på frontpanelen, är kalibrerade för både en platt direktfältstryckrespons och en stigande axiell respons som ger en plattare effektrespons. En stor port ger rätt lågfrekvent laddning.

Tillverkarens produktinformation översatt från Engelska via Google Translate

Läs mer här

Läs mer om klassiska JBL Högtalare här eller se JBL nya sortiment här eller läs på om Högtalare här

Martin Logan CLS II

Martin Logan CLS II är ett par mycket fina elektrostater från som lanserades under 80-talets mitt och tillhörde då bland de finare högtalare som Martin Logan erbjöd.

De har en bra frekvensrespons mellan 45–22,000 Hz och återger en mycket harmonisk och naturtrogen ljudbild. Känslighet: 88 dB.

"Vår prisbelönta Curvilinear Line Source™-teknik tillåter jämn obehindrad spridning av ljud i hela lyssningsområdet. Resultatet, perfekt etsad bild och fokus uppnås genom minimal rumsinteraktion och optimal naturlig återgivning av ljud."

Tillverkarens produktinformation översatt från Engelska via Google Translate

Läs mer om Begagnad HiFi - En Nybörjarguide! eller Golvhögtalare vs Stativhögtalare - En nybörjarguide!

Focal Sopra 3

Focal Sopra No 3. Här har vi en bastant tungviktspjäs på 70 kg ren Hifi.

Sopra 3 erbjuder lyssnaren tight och rytmisk basåtergivning.Tillsammans med en inverterad Beryllium dome-diskant får man en gedigen upplösning och ett komplett register!

Detta begagnade exemplar är i mycket gott skick och högtalarna kommer utrustade med Gaia I fötter monterade.

Den längsta stående högtalaren i linjen, Sopra N°3 kombinerar perfekt dynamik, utrymmesoptimering och harmonisk rikedom.

Med sina två 8¼" (21 cm) bashögtalare erbjuder denna högtalare solid, rik och perfekt definierad bas för musikälskare som letar efter optimal prestanda. Trots sin rimliga storlek kommer den att avslöja sin fulla potential i rum som mäter upp till 860 ft2 (80 m2) .

Sopra inviger helt klart en ny era för "Premium High End" genom att ta hänsyn till nya prestationskriterier. Kompakt, modern, ren design, karaktär... allt detta är viktiga faktorer för att säkerställa perfekt integration i din interiör.

Utrustad med bästa mellanregisterelementen som någonsin utvecklats av Focal, med NIC- och TMD-teknologierna, flyttar Sopra tillbaka gränserna för ljudåtergivning när det gäller transparens i ett mycket kompakt paket. Till skillnad från Utopia, som är extravagant till sitt väsen och där storleken inte på något sätt är en begränsning, strävar Sopra efter maximal kompakthet för att säkerställa enkel integrering i rimligt stora rum.

Tillverkarens produktinformation översatt från Engelska via Google Translate

Monitor Audio Silver RS6

Silver RS-serien förfinar elementteknologin C-CAM (Ceramic-Coated Aluminium Magnesium legering), som Monitor utvecklat för sin ursprungliga Silver S-serie. RS-diskanten är baserad på Monitors 25 mm C-CAM Gold Dome, som används i den dyrare Gold Reference Series, och har utökat frekvenssvar till 25 kHz. Bas- och mellanelementens omagnetiska, gjutna polymerchassi dämpar kvarvarande energi och rymmer anslutningar och magnetstrukturen i en enda enhet utan skruvar eller lösa delar, vilket, enligt Monitor, förbättrar konsistensen och tillförlitligheten.

RS6 innehåller den tidigare nämnda diskanthögtalaren, en 6" C-CAM bas/mid-element och ett 6" baselement laddad med en reflexport. Högtalaren ser elegant och raffinerad ut och har ett mycket litet fotavtryck på 7¼" bred och 97/8" djup, med en metallbas som fästs i botten. Basen har fyra spikar som gör det enkelt att finjustera högtalarens höjd och nivå, även med högtalaren redan placerad på basen.

Denna högtalare är omtyckt av många och ansedd som en högtalare med riktigt bra price to performance. 

Läs mer på vår inspirations-sida

Bowers & Wilkins 804S

En ikonisk och högt eftertraktad högtalare från B&W's premiumserie.

Ett vackert välvd kabinett med en diskant monterad i en B&W's högt aktade Nautilus-pipa.

Båda diskanterna är utbytta mot nya original. Den är bestyckad med ett 6 tums kantlöst mellanregister med en kon tillverkad av vävd kevlar.

Dessutom har den dubbla 6,5-tums baslement som bidrar till rapp och djup basåtergivning.

804S är en mer kompakt version av 803S. Exakt samma mellanregister- och diskantkonfiguration används, men basen levereras av två mindre Rohacell®-konelement med 6,5 tum diameter. Denna modell är idealisk
för det medelstora lyssningsrummet – elegant och diskret.

Silverbeläggningen av magnetpolen i diskanthögtalaren hjälper till att utöka dess avancerade respons. Mellanregistret använder en kraftfull neodym-järn-bor-magnet, som säkerställer otroligt låga nivåer av distorsion som krävs för att återge programmet med full klarhet till höga utnivåer. Våra crossovers använder endast luftkärna induktorer, återigen för lägsta distorsion, och kondensatorer utvecklade och optimerade i samarbete med en av världens främsta tillverkare. Och alla kontakter är guldpläterade, för att säkerställa långtidsfrihet från korrosion.

Tillverkarens produktinformation översatt från Engelska via Google Translate

Läs mer här

« Tillbaka till alla inlägg