- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - Mars

Publicerad 2024-04-05 av Jonathan Österberg

Ny månad, ny begagnade favoriter! Denna månad har vi ett par imponerande högtalare från Dynaudio, en rolig skivspelare från Mitsubishi, för- och slutsteg kombinationer och mer!

Quad 33 Stereo kit 303S FM3

Klassisk för- och slutstegskombo från Quad med tillhörande tuner. Slutsteget levererar 2 x 45W i 8 Ohm.

Quad introducerade sin första transistorförstärkare 1967, vilket banade väg för ikonerna Quad 303 och 33. Till skillnad från många av sina konkurrenter hade Quad inte en omfattande produktlinje. Istället fokuserade de på att skapa produkter med lång livslängd.

Det som genast utmärkte sig med all Quad solid state-utrustning var dess unika estetik. Varken amerikanska eller japanska tillverkare lyckades skapa något som liknade Quad-produkterna från den perioden, och det har förblivit en unikitet även sedan dess.

Quad 303 var uppbyggd av separata enheter för tunern, förstärkaren och försteget. Detta möjliggjorde en diskret placering av förstärkaren medan den 10 ¼” breda och 6” djupa förförstärkaren och tunern fick vara synliga.

En intressant detalj hos Quad 303 var dess användning av kylflänsar för att hantera värme. Trots att den utnyttjade ventilation visste Quad att många användare skulle placera enheten inuti en konsol eller ett skåp, och därför utformades den med detta i åtanke.

Se alla begagnade Försteg/Slutsteg

Begagnad Quad 33 Stereo kit 303S FM3

Mark Levinson No 360S

Levinson erbjuder en digitalomvandlare (DAC) i toppklass. Den omvandlar digitala ljudsignaler till analoga med oöverträffad precision.

Fantastiskt ljud

  • Dubbla 24-bitars/96kHz DAC:er hanterar högupplösta ljudkällor med kristallklar återgivning. 
  • Stöd för höga samplingsfrekvenser upp till 96kHz.
  • Avancerad DSP-processor för optimal ljudkvalitet.
  • Översampling digitalfilter med 8x upplösning för minimerad distorsion.
  • Besselfilter för jämn och naturlig frekvensgång.

360s är en mycket sofistikerad och neutralt klingande DAC. Det är varken kliniskt eller varmt. Den har extremt bra detaljer, på det området förbättras den egentligen bara av dcs Delius och Purcell DAC/upsampler combo. 360s har också en mycket bred ljudbild.

Vi har även fått in en Mark Levinson No 36 som har blivit uppgraderad till en 360S

Begagnad Mark Levinson No 360S

Se alla begagnade DAC:ar/Streamers/CD-spelare

Proceed Pre & Amp 2 Kombo

Mycket högpresterande för och slutsteg från Proceed (Mark Levinson). Försteget består av Preceed Pre som har gott om ingångar och utgångar. Här finns också balanserade alternativ både in och ut. Slutsteget är det rejäla Amp 2 som levererar 2 x 150W i 8 Ohm.

Levinson är ett av de mest pålitliga varumärkena när det kommer till avancerade ljudsystem. I flera år har varumärket erkänts av audiofiler över hela världen som utrustning som levererar tydlig och konsekvent kvalitet i musik.

"Det här är förmodligen ett av de bästa fynden som finns. Jag har ägt många förförstärkare, och den här överträffar dem alla på alla sätt. Ljudbilden och tonernas noggrannhet är helt enkelt fantastiska. Den här enhetens förmåga att definiera instrumentposition och skildra sångrealism är häpnadsväckande Jag är säker på att det finns bättre enheter där ute, men för det priset har jag inte hittat några utmanare än. Under huven avslöjar en förstklassig byggkvalitet som jag ännu bara hittat på en Spectral jag brukade äga. Den här förförstärkaren har några funktioner som jag ännu inte har stött på som att kunna ställa in ingångsnivån för varje ingång oberoende för att matcha olika utrustningsutgångsnivåer. Fullt programmerbar och snyggt upplagd fjärrkontroll är också bra. Om du letar efter en mycket bättre än genomsnittet förförstärkare men inte vill betala för det, jag rekommenderar starkt att du hittar en av dessa." - AudioReview, AudioVibe

I enlighet med de finaste förstärkarna är Proceed AMP en äkta "multipel mono"-design. Varje ljudkanal har sin egen, dedikerade strömförsörjning — inklusive en separat 300VA ringkärltransformator för varje kanal. Detta tillvägagångssätt minskar crosstalk mellan ljudkanaler för överlägsen ljudåtergivning och återgivning av akustiskt utrymme. De krav som ställs på en kanal har praktiskt taget ingen effekt på prestandan för den eller de andra kanalerna.

Begagnad Proceed Pre & Amp 2 Kombo

Dali Menuet SE

Dali Menuet SE är en specialversion av den populära Menuet-högtalaren, men med en rad exklusiva uppgraderingar som tar ljudupplevelsen till en helt ny nivå.

Exklusiv design och finish

Högtalarna är handbyggda i Danmark med äkta träfaner i Wild Walnut, vilket ger dem en elegant och lyxig look.Den högglanspolerade finishen ger högtalarna en extra touch av exklusivitet.

Menuet SE har uppgraderats med en rad komponenter av högre kvalitet, vilket resulterar i en betydligt bättre ljudkvalitet än standardmodellen.

Du kan förvänta dig en ren och fyllig bas, ett öppet och dynamiskt mellanregister och en detaljerad diskant.

Ljudbilden är stor och omslutande, trots att högtalarna är kompakta.

En perfekt kombination av design och prestanda

DALI Menuet SE är perfekta för dig som vill ha en kompakt och elegant högtalare med enastående ljudkvalitet.

De passar perfekt i mindre rum eller som surroundhögtalare i ett större system.Om du letar efter en högtalare som både låter fantastiskt och ser vacker ut, då är DALI Menuet SE det perfekta valet.

Begagnad Dali Menuet SE

Se alla begagnade Stativhögtalare/Golvhögtalare

Mitsubishi LT-10V

Vertikal skivspelare från Mitsubishi. Denna vertikala skivspelare från 1981 håller på att bli en sällsynthet, speciellt i detta skick! Vacker skivspelare i gott skick, något för alla vinylälskare!

Mitsubishi LT-10V en distinkt och pålitlig vertikal skivspelare som tar dig tillbaka till en tid då vinylmusik var på sin höjdpunkt. Med sin unika design och kvalitativa prestanda är den ett utmärkt val för både entusiaster och nybörjare som vill utforska förtrollningen med vinylskivor.

Begagnad Mitsubishi LT-10V

Se alla begagnade vinylspelare

Audiovector S3 Avantgarde

Fina välljudande golvhögtalare från Danska Audiovector. S3 Avantgarde är en 2.5-vägshögtalare med mycket god kontroll i bas och mellanregister samt fin och klar AMT diskant.

WhatHiFi? säger: Vi gillar verkligen dessa högtalare. Audiovector har gjort ett bra jobb med att behålla alla Signature-versionens styrkor, men lagt till en stor del av finess och insikt med uppgraderingen. Om du är på marknaden för kompakta golvstativ på den här nivån måste dessa SR3 Avantgardes verkligen höras.

Begagnad Audiovector S3 Avantgarde

Naim NAC 92 / NAP 90 / FlatCap Paket

Mästerlig för- och slutstegskombo med uppgraderingsnätdel flatcap från Naim. Slutsteget Nap 90 levererar 2 x 30W i 8 Ohm.

Naim har ett mål, återge musik som den är inspelad och snarare än att presentera siffror och data på vad maskinen kan prestera, så vill de att den ska kunna förmedla känsla och musikalitet. Detta är något man direkt hör när man lyssnar på Naim som låter "live" i sin karaktär och gör det roligt att lyssna på musik.

Bakgrunden till Naim går tillbaka till 60-talet där en ung racerförare, Julian Vereker, bestämde sig för att ta ett paus från sporten och börja spela in musiker på den lokala puben. Vad han trodde skulle bli ett lugnt och tillfredsställande tidsfördriv, visade sig bli frustrerande då många av inspelningarna lät helt annorlunda än vad det hade låtit på scenen. Han saknade känslan och musikaliteten.

Det förbryllade honom och som den problemlösare han var, så började han med att försöka ta reda på vad som gick fel. Han kom fram till att det var förstärkaren som förstörde ljudet och där började utvecklingen av det som skulle bli slutsteget NAP 250. Vereker var nära besatt av detaljer och perfektion, men målet var att helheten skulle kännas och låta äkta.

I samma anda så har Naim även ett skivbolag som ger företaget en ovärderlig inblick i musiken, från dess skapande och inspelning och raka vägen till kundens ljudsystem.

Begagnad Naim NAC 92 / NAP 90 / FlatCap Paket

Marantz SM80 + SC80

Extremt fin för- och slutstegskombo från Marantz. Båda enheterna är mycket välbevarade utan märken och skavanker. Slutsteget levererar 2 x 130W i 8 Ohm och 2 x 210W i 4 Ohm. Försteget har gott om ingångar. Bland annat inbyggt RIAA för MM och MC (high /low output).

Marantz SM80 är en kraftfull stereoförstärkare som drivs av avancerad teknik och stilren design för att leverera en förstklassig ljudupplevelse. Med en imponerande effektivitet och noggrant kalibrerade komponenter levererar SM80 en ren och kraftfull ljudåtergivning som fångar varje nyans och detalj i din musik. Oavsett om det är mjuka melodier eller kraftfulla basgångar, ger SM80 en dynamisk och engagerande ljudupplevelse som imponerar även de mest kräsna lyssnarna.

Marantz SC80 ett förstklassig försteg som fungerar som hjärtat i din ljudanläggning. Med avancerade anslutningsmöjligheter och intuitiva kontroller ger SC80 dig full kontroll över din musikupplevelse. Dess användarvänliga gränssnitt gör det enkelt att växla mellan olika ljudkällor och justera inställningar för att optimera ljudet efter dina preferenser.

Tillsammans utgör Marantz SM80 och SC80 en kraftfull kombination som tar din ljudupplevelse till nästa nivå. Med deras exceptionella prestanda, eleganta design och användarvänliga funktioner är de det perfekta valet för ljudentusiaster som värdesätter kvalitet och prestanda i varje detalj.

Begagnad Marantz SM80 + SC80

Dynaudio Confidence 5

Tillverkarens produktinformation översatt från Engelska via Google Translate

Vissa högtalare marknadsför du inte. Särskilt inte via flygblad. Hur ska till exempel ett fotografi av en sanningsenligt återgiven "Midsommarnattsdröm" se ut?

Vilka färger ska våra skrivare använda för att göra rättvisa åt den tonala variationen i ett Debussy-preludium?
Och vilken grafiker kan fånga Mark Knopflers gitarrspel med sin krita? Ser? Det är därför du inte har en av de där extra stora, extra tunga technicolor-katalogerna som andra välkända företag (inte bara inom Hi-Fi) har låtit klistras ihop för sina flaggskeppsmodeller av en överbetald reklambyrå.

Istället ger vi dig en liten, subtil, svart-vit broschyr för att så enkelt, sanningsenligt och ärligt som möjligt förklara vad som gör vår nya Confidence 5 så speciell. Utan poserade bilder på musiker som brukade vara något mer kända än de är just nu. Utan flinande rekommendationer ("Jag lyssnar på Yamazuki för att de ger mig pengar för det!").

Och utan de där hyllningarna för den egna produkten som ingen anständig reklam klarar sig utan. (Vi tycker att det räcker med en händelse när Dynaudio tar fram ett nytt flaggskepp.)

Begagnad Dynaudio Confidence 5

Är du intresserad av att läsa mer?

Begagnad HiFi - En Nybörjarguide!

KEF R3 Meta - I Fokus

Vad är en DAC? - En Nybörjarguide!

Technics Skivspelare - I Fokus

Aktiva högtalare - En Nybörjarguide!

Musical Fidelity A1 - I Fokus

CD-Spelare - En Nybörjarguide!

Projektorer - En Nybörjarguide!

« Tillbaka till alla inlägg