Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - Maj

Publicerad 2024-06-07 av Jonathan Österberg

Nu har det börjat rulla in nya och roliga begagnade pärlor och vi kommer ha en rolig sommar framför oss! Denna månad har vi lite nyare monster som Luxman L-509X och Pioneer PD-70AE men även äldre gobitar som Thorens TD-125 MK II. Vi har även fått in ett par högtalare från Zu, vilket många känner igen från Darko Audio

PrimaLuna Prologue Two

PrimaLuna Prologue Two är en integrerad rörförstärkare som har blivit mycket uppskattad för sin höga byggkvalitet och exceptionella ljudprestanda. Den är designad för att leverera en varm, fyllig och detaljerad ljudupplevelse, vilket har gjort den populär bland audiofiler och musikälskare.

Förstärkaren använder KT88-rör för utgång och 12AX7 samt 12AU7-rör för förförstärkning, vilket bidrar till dess karaktäristiska rörljud. Med en effekt på cirka 40 watt per kanal har Prologue Two tillräckligt med kraft för att driva de flesta högtalare effektivt och med kontroll.

Byggkvaliteten hos PrimaLuna Prologue Two är imponerande. Chassit är robust och solidt, med högkvalitativa komponenter genom hela konstruktionen. Detta garanterar både långvarig hållbarhet och konsekvent ljudkvalitet. Designen är elegant och klassisk, med en estetik som tilltalar både traditionella och moderna smaker. Förstärkaren har också en skyddande grill över rören, vilket både skyddar dem och ger en stilren finish.

PrimaLuna Prologue Two en förstärkare som kombinerar förstklassig byggkvalitet med en enastående ljudupplevelse, vilket gör den till ett utmärkt val för de som vill njuta av musik med rörens unika charm.

Se alla Förstärkare / Slutsteg

Begagnad PrimaLuna Prologue Two

Luxman L-509X

L-509X integrerar funktionerna hos både en högkvalitativ separat förstärkare och en högpresterande integrerad förstärkare i en produkt. Målet att skapa en idealisk integrerad förstärkare, som initierades av LUXMAN med lanseringen av L-509fSE 2002, har nu utvecklats med utvecklingen av L-509X. Den integrerade förstärkaren L-509X är utrustad med många önskvärda funktioner, såsom nya LECUA1000 och en diskret konfigurerad buffertkrets i förförstärkarkretsens slutsteg. LUXMANs ODNF (Only Distortion Negative Feedback) originalförstärkaråterkopplingskrets och en strömförsörjning med oberoende vänster och höger kanalblockerande kondensatorer är inneboende i denna design, såväl som många komponenter som endast används i avancerade modeller, vilket säkerställer högkvalitativ ljudåtergivning. Designen på L-509X innehåller gräddan av LUXMANs egenutvecklade teknologier, bryter ny mark och skapar det ultimata uttrycket av "separerar i en enda enhet".

Se alla produkter från Luxman

Begagnad Luxman L-509X

Zu Audio Omen Dirty Weekend MK2

Zu Audio Omen Dirty Weekend Mk.II är en golvhögtalare som trots sin storlek levererar imponerande ljud. Den använder sig av Zu´s egenutvecklade 10.3" [260 mm] nanotech/papperskomposit-element och superdiskant för att ge ett frekvensområde på hela 35 – 25 kHz. Resultatet blir ett fylligt ljud med imponerande dynamik.

Omen Dirty Weekend Mk.II har en hög känslighet på 97 dB, vilket innebär att den fungerar utmärkt även med förstärkare med lägre effekt. Detta gör den perfekt för mindre rum eller system med begränsad kraft. Högtalaren är känd för sin livfulla och engagerande ljudbild, perfekt för dig som vill återupptäcka dina favoritlåtar.

Oavsett om du spelar högt eller lågt levererar Omen Dirty Weekend Mk.II ett klart och nyanserat ljud. Den är ett prisvärt alternativ för dig som söker en kompakt och kraftfull högtalare.

Se alla begagnade Golvhögtalare / Stativhögtalare

Begagnad Zu Audio Omen Dirty Weekend MK2

Linn Sondek LP12 med Linn Ittok LV II utrustad med Lyra Delos pickup

Letar du efter en kombination av tidlös design och oöverträffad ljudkvalitet? Då är Linn Sondek LP12 med Ittok LV II tonarm det perfekta valet för dig. Denna ikoniska skivspelare har hyllats av både musiker och ljudentusiaster i decennier för sin unika förmåga att återge musiken med en renhet och precision som saknar motstycke.

Linn Sondek LP12 lanserades 1972 och har sedan dess etablerat sig som en av de mest respekterade skivspelarna i världen. Den robusta konstruktionen och den innovativa designen garanterar en stabil och vibrationsfri plattform för din vinyl, vilket resulterar i en exceptionell ljudkvalitet. Just detta superfina exemplar är utrustad med en Lyra Delos pickup och Mose motorstyrning för jämn och exakt gång för att maximera prestandan.

Ittok LV II tonarm är speciellt utformad för att komplettera Linn Sondek LP12. Den lätta och rigida konstruktionen ger en optimal kontakt med vinylen och säkerställer en exakt spårning av skivan. Den avancerade tonarmen ger en detaljerad och dynamisk ljudbild med enastående separation och klarhet.

Se alla begagnade vinylspelare

Begagnad Linn LP12 Sondek Ittok LV II Lyra Delos

Pioneer PD-70AE

Här är Pioneer PD-70AE SACD-spelaren som kombinerar Pioneers expertis inom CD-uppspelning med den ursprungliga tekniken för pickupkontroll och tyst körning. Med dubbla ESS DAC:er, XLR-uttag med fullt balanserade kretsar och diskret analog/digital strömförsörjningssteg, förstärker PD-70AE ljudkvaliteten från dina favorit-SACD- eller CD-album för en djupare och mer engagerande ljudupplevelse.

Se alla begagnade CD-spelare

Begagnad Pioneer PD-70AE

Triangle Signature Delta

Triangle Signature Delta är mer än bara en högtalare. Det är en hyllning till Triangles passion för akustik och deras strävan att skapa den ultimata ljudupplevelsen. Med sina imponerande 1,2 meter och 33 kg utstrålar den kraft och stabilitet, redo att väcka liv i din musiksamling.

Triangle har inte fokuserat på en absolut neutralitet, utan snarare på att skapa en levande och spelglad ljudbild som bevarar transparens och detaljrikedom. Signature Delta får dig att le och stampa takten, oavsett om du lyssnar på klassisk musik, rock eller alternativt.

Signature Delta är inte bara en fröjd för öronen, utan även för ögonen. Den omsorgsfulla niolagerslacken ger en elegant och lyxig finish som smälter in i alla interiörer.

Begagnad Triangle Signature Delta

Hegel H300

Hegel H300: En integrerad förstärkare för den kräsna lyssnaren.

Hegel H300 är en integrerad förstärkare som kombinerar kraftfullt ljud med avancerade funktioner och en elegant design. Den är perfekt för dig som vill ha en förstärkare som kan driva krävande högtalare och leverera enastående ljudkvalitet.

  • 250 watt per kanal i 8 ohm
  • Avancerad DAC med stöd för högupplösta digitala ljudformat
  • Balanserade och obalanserade ingångar och utgångar
  • Pre-out för anslutning av en extern subwoofer eller extra förstärkare
Begagnad Hegel H300

Thorens TD-125 MK II SME3009 + Super OM20

Klassisk Thorens TD-125 MKII som är utrustad med en SME 3009 tonarm och en Ortofon Super OM20 pickup. 

Thorens TD-125 MK II är en ikonisk skivspelare som har fått en legendarisk status för sin höga byggkvalitet och ljudprestanda. Introducerad på 1970-talet, fortsätter denna modell att vara en favorit tack vare sin robusta konstruktion och tidlösa design.

TD-125 MK II är byggd med ett tungt chassi som minimerar vibrationer och bidrar till en stabil och exakt uppspelning. Skivspelaren är försedd med en fjädrad subchassikonstruktion som ytterligare reducerar oönskade resonanser, vilket resulterar i en klarare och mer detaljerad ljudbild. Detta system är särskilt effektivt för att isolera pickupen från yttre vibrationer och mekaniska störningar.

En av de framstående egenskaperna hos TD-125 MK II är dess elektroniska hastighetskontroll, som tillåter exakt justering av rotationshastigheterna 33 1/3, 45 och 78 varv per minut. Detta gör att skivspelaren kan hantera en bred variation av vinylskivor med hög precision. Dessutom är skivspelaren utrustad med en tystgående och kraftfull motor som bidrar till en jämn och stabil drift.

Designmässigt kombinerar Thorens TD-125 MK II funktionalitet med elegans. Den har en ren och klassisk estetik med en solid träplint och en aluminiumtallrik som ger en känsla av kvalitet och hållbarhet. Användarvänligheten är också hög, med enkla kontroller och en lättanvänd tonarm som gör uppspelningen av vinylskivor till en njutbar upplevelse.

Sammanfattningsvis är Thorens TD-125 MK II en skivspelare som erbjuder både exceptionell ljudkvalitet och hållbarhet. Dess genomtänkta konstruktion och eleganta design gör den till en värdefull investering för alla som uppskattar det varma och autentiska ljudet av vinyl.

Begagnad Thorens TD-125 MK II SME3009 + Super OM20

Är du intresserad av att läsa mer?

iFi Audio iPower X - I Fokus

HiFi kablar - En Nybörjarguide!

Vad är en DAC? - En Nybörjarguide!

Technics Skivspelare - I Fokus

Aktiva högtalare - En Nybörjarguide!

Musical Fidelity A1 - I Fokus

CD-Spelare - En Nybörjarguide!

Projektorer - En Nybörjarguide!

« Tillbaka till alla inlägg