- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - Februari

Publicerad 2024-03-15 av Jonathan Österberg

Februari har varit lite segt för begagnad HiFi men vi har några läckerbitar vi vill lyfta fram! Denna månad har vi rörbestyckat slutsteg, klassisk skivspelare, prisvärda golvhögtalare och gobitar från Naim (både vintage och moderna).  

Copland CTA 505

Ett elegant rördrivet Klass A-slutsteg tillverkat i Sverige, möjligen en av Coplands mest beundransvärda slutsteg och det sista exemplaret i en serie av tidlösa modeller.

Med en enkel ratt på framsidan kan du växla smidigt mellan triod- och pentodläge. I triodläge ger det en uteffekt på 2 x 35 watt (4 eller 8 ohm), medan det i pentodläge levererar imponerande 2 x 67 watt (4 eller 8 ohm).

Begagnad Copland CTA 505 slutsteg

Pro-Ject 2Xperience Primary Acryl

Vill du ha en skivspelare som syns? Pro-Ject 2Xperience Primary är en högpresterande, helt manuell skivspelare som utmärker sig med en akrylplint och en MDF-tallrik. Den levereras med en kvalitetspickup, den danska Ortofon 2M Red, som dessutom kan uppgraderas genom att byta ut nålen för ännu bättre prestanda.

Låt inte utseendet lura dig, detta är en välljudande skivspelare från Pro-Ject!

Begagnad Pro-Ject 2Xperience Primary Acryl Grön

Naim Audio Nait 1

Naim Audio Nait 1 är en legendarisk integrerad förstärkare som lanserades på 1980-talet av det brittiska företaget Naim Audio. Den är känd för sitt kompakta format och sin högkvalitativa ljudåtergivning. Med en effekt på 15 watt per kanal erbjuder den smakfullhet och rymd.

Nait 1 har blivit hyllad för sin musikaliska dynamik och engagerande ljudkaraktär, och den anses vara en klassiker inom high-end audiovärlden.

"Naim Audio Integrated Amplifier eller Nait. Varje audiofil som är värd sin vikt i starköl borde känna till denna förkortning, som snabbt blev en legendarisk inom HiFi sedan dess tidiga dagar i mitten av åttiotalet.

Naim Audio är välkänt för sin radikala inställning till HiFi-design. Även icke-naimofiler är ganska medvetna om de viktigaste skillnaderna mellan Salisbury-företaget och...de andra: Naim använder fortfarande DIN-kontakter i stället för RCA:er, gör förförstärkare som får ström från effektförstärkare eller kraftiga externa strömförsörjningar, interconnects  som bär båda signalerna och kraft och så vidare. Några av dessa konstiga lösningar kommer att få mer än en "vanlig" audiofil att darra.

In kommer Nait, en av de mest kontroversiella och berömda integrerade förstärkarna i HiFi-historien efter den härliga NAD 3020. Naim ville bevisa att kraft och storlek inte är allt för en välljudande HiFi-komponent och att dessutom en smart designad strömförsörjning kan vara avgörande för fina ljudprestanda." - Lucio Cadeddu

Begagnad Naim Audio Nait 1

Naim paket

En mycket kompetent för- och slutstegskombo från Engelska Naim.

NAC 202 är startmodellen i Naims Classic-serie och ett av Naims mest populära försteg.

I detta begagnade paket följer även uppgraderingen NAPSC med för att styra kontrollkretsarna. Som ytterligare uppgradering i paketet ingår en TeddyPardo Dual TeddyCap som är ett alternativ till Naims HiCap. 

Istället för att strömförsörjas av NAP 200 så används Dual TeddyCap som en separat strömförsörjning av NAC 202.

Paketet består av:

  • NAC 202
  • NAP 200
  • NAPSC
  • Dual TeddyCap

Naim har ett mål, återge musik som den är inspelad och snarare än att presentera siffror och data på vad maskinen kan prestera, så vill de att den ska kunna förmedla känsla och musikalitet. Detta är något man direkt hör när man lyssnar på Naim som låter "live" i sin karaktär och gör det roligt att lyssna på musik.

Bakgrunden till Naim går tillbaka till 60-talet där en ung racerförare, Julian Vereker, bestämde sig för att ta ett paus från sporten och börja spela in musiker på den lokala puben. Vad han trodde skulle bli ett lugnt och tillfredsställande tidsfördriv, visade sig bli frustrerande då många av inspelningarna lät helt annorlunda än vad det hade låtit på scenen. Han saknade känslan och musikaliteten.

Det förbryllade honom och som den problemlösare han var, så började han med att försöka ta reda på vad som gick fel. Han kom fram till att det var förstärkaren som förstörde ljudet och där började utvecklingen av det som skulle bli slutsteget NAP 250. Vereker var nära besatt av detaljer och perfektion, men målet var att helheten skulle kännas och låta äkta.

I samma anda så har Naim även ett skivbolag som ger företaget en ovärderlig inblick i musiken, från dess skapande och inspelning och raka vägen till kundens ljudsystem.

Naim Nac 202 + Nap 200 + NAPSC + Dual Teddycap

Thorens TD-166 mkII

Ibland är det något alldeles speciellt med att återvända till det förflutna, att omfamna det som en gång var och låta det väcka känslor av nostalgi och charm. Vintage skivspelare är som tidsmaskiner som tar oss tillbaka till en annan era.

Tänk dig att stiga in i ett rum där en vintage skivspelare står på en hylla, redo att väcka liv i gamla vinylskivor. Ljudet av nålen som träffar skivan är som en magisk förbindelse till det förgångna, ett ljud som bär med sig historier och minnen.

Med en vintage skivspelare handlar det inte bara om att lyssna på musik; det handlar om att skapa en atmosfär av tidlös elegans och genuin glädje. Det är en upplevelse som engagerar alla sinnen, från det visuella till det auditiva, och väcker en känsla av uppskattning för det som varit.

Att äga och använda en vintage skivspelare är inte bara att investera i en musikalisk apparat; det är att skapa en förtrollande stund av ren lycka och skönhet. Så låt oss lyssna på de knastriga ljuden från en gammal skiva och låta oss bli förtrollade av charmen med vintage skivspelare. För i det enkla och autentiska hittar vi ofta det mest magiska.

image.png

Thorens har levererat schyssta skivspelare i decennier och denna modell är inget undantag.

Tillverkad i Schweiz mellan 1976 - 1987 med ett pris på 400 DM som idag är ca 13 000:- kronor med en design som är lika tidlös som jeans!

Begagnad Thorens TD-166 mkII

Canton Chrono 519 DC

Canton Chrono 519 DC är en imponerande golvhögtalare som erbjuder bra ljudkvalitet och prestanda. Den har en elegant design och är byggd med högkvalitativa material för att säkerställa långvarig hållbarhet.

Med sin dubbla 7-tums bas/mellanregister och en 1-tums aluminiumdome-diskant levererar den ett kraftfullt och detaljerat ljud över hela frekvensspektrumet. Dessutom är den utrustad med Canton's Displacement Control (DC) teknologi för att förbättra basåtergivningen och minimera distorsion.

Begagnad Canton Chrono 519 DC

Är du intresserad av att läsa mer?

Begagnad HiFi - En Nybörjarguide!

HiFi kablar - En Nybörjarguide!

Vad är en DAC? - En Nybörjarguide!

Technics Skivspelare - I Fokus

Aktiva högtalare - En Nybörjarguide!

Musical Fidelity A1 - I Fokus

CD-Spelare - En Nybörjarguide!

Projektorer - En Nybörjarguide!

« Tillbaka till alla inlägg