Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - December

Publicerad 2024-01-05 av Jonathan Österberg

Hoppas att alla har haft en härlig julhelg fylld med kärlek, skratt och förhoppningsvis några fantastiska ljudupplevelser! Vi önskar er alla ett stort och varmt "grattis" om ni har fått den ultimata julklappen - hifi! Att få upptäcka musiken genom begagnade ljudsystem är verkligen något speciellt. Möjligheten att lyssna på era favoritartister med en ny dimension av klang och kvalitet är en gåva som kommer skänka glädje långt in i det nya året.

Ett stort tack för att ni delar er passion med oss, och må ert 2024 vara fyllt av harmoniska toner och musikaliska äventyr. Glad fortsättning på julen och ett strålande nytt år önskar vi er alla!

Audio Research SP-11 + SP-11 PS

Audio Research SP-11 är en klassisk förstärkare och förstegskombination med separat nätdel som har blivit en ikon inom ljudindustrin. Den introducerades första gången på 1980-talet och har sedan dess upprätthållit sitt rykte för hög prestanda och kvalitet.

SP-11 kombinerar en rördriven förstärkare med en förförstärkare och erbjuder användarna en rik och detaljerad ljudåtergivning. Den är känd för sin exceptionella byggkvalitet och användning av högkvalitativa komponenter.

Se alla begagnade försteg / Slutsteg

Velodyne DD-18 Plus

Velodyne DD18 Plus är otroligt rapp 18" subwoofer.

Serien Digital Drive+ är utan tvekan subbasarnas Rolls Royce! Med servostyrt element och en kraftfull Klass D-förstärkare på hela 1250 W RMS förstår man att dessa levererar. De har en 9-bands grafisk equalizer som man sveper upp med den medföljande kalibreringsmicken. Därefter går du via OSD:n (On Screen Display) in och justerar baskurvan efter ditt rums bästa förutsättningar. Allt detta styr man via fjärrkontroll för optimal användarvänlighet.

Läs mer om subwoofers - Subwoofer - En Nybörjarguide!

Se alla begagnade subwoofers

Lyngdorf TDAI 2170 RoomPerfect

Lyngdorf TDAI2170 är en kraftfull stereoförstärkare med inbyggd rumskorrigering (RoomPerfect).

Tillverkarens produktinformation

Designad, utvecklad och tillverkad i Danmark, TDAI-2170 är ett mästerverk av substans och stil. Förstärkarens chassi – en hälsning till modern industriell design – är byggd som en tank och klädd i den signatursvarta finishen som fans av Lyngdorf Audio älskar. Designen kompletteras med svart glas och aluminium i en snygg profil som kompletterar all inredning. Förutom att vara helt digital och ha flexibla uppgraderingsmoduler och RoomPerfect™ rumskorrigeringsteknik, ger TDAI-2170 formeln för en ljudupplevelse som har gjort kritiker och lyssnare häpna.

Sann digital förstärkning

TDAI-2170 är 100 % digital, utan ljudförsämrande digital-till-analog-konverteringar. Den digitala signalen driver högtalarna direkt, utan översättning och utan mellanhand. Denna unika och tekniskt krävande lösning erbjuder ljudlös och kristallklar repris på alla ljudnivåer. Det kommer att leverera det roligaste och mest ofärgade ljudet du någonsin har upplevt.

Fördelar för alla högtalarsystem

Oavsett om den används med full-range, satellit, in-wall eller on-wall högtalare, är TDAI-2170 det perfekta valet för alla märken eller modeller på marknaden. På grund av dess unika teknologier kompromissar inte längre den länge omtvistade utmaningen med högtalarplacering prestanda. Tvärtom. Placera helt enkelt dina högtalare mot väggen för att få minsta möjliga skadliga reflexer. Därifrån anpassar RoomPerfect™ högtalaren till rummet och tar bort all oönskad basbom.

Se alla begagnade stereoförstärkare

Bladelius Thor MkII

Tillverkarens produktinformation

Bladelius är stolta över att presentera den nya uppdaterade versionen av Thor. Tvåkanalsmusik är det tuffaste testet av en ljudkomponent. Den ultimata kombinationen av modern ny design och tidsbeprövade koncept kommer att leverera musik och ljudkvalitet som du kan förvänta dig av en Bladelius-förstärkare. Som alltid levererar den kraft och ström för att styra även de mest krävande högtalarna på marknaden. Nya tider och ny efterfrågan från marknaden har gett oss möjligheten att uppdatera och förbättra förstärkaren. 

För att förbättra ljudkvaliteten och uppnå våra mål för förstärkaren lägger vi mycket tid på att omarbeta och uppdatera nästan alla kretsar i förstärkaren. En ny förbättrad volymkontrollkrets, som är mindre frekvensberoende och mer linjär. Alla signalstegen har lägre distorsion i högfrekvensområdet. Strömförsörjningen är förbättrad för en mer brusfri strömkapacitet. Två standbylägen, ett för ett normalt standbyläge där du får normal förvärmning för bästa ljudkvalitet och ett för strömbesparing (mindre än 0,5 watt).

Läs Transistorförstärkare vs Rörförstärkare - En Nybörjarguide!

PS Audio Quintet Power Center

Grendosa från PS Audio med mycket goda akustiska egenskaper.

Det finns fem filtrerade nätuttag och även uttag för överspänningsskydd (utan filtrering) för telefon, CATV och TV/FM-antennanslutningar samt fjärrstyrning via triggereingångar.

TechRadar gav den 5/5! 

Läs Ström - En Nybörjarguide!

Se alla begagnade strömprodukter

Begagnad Pioneer SX-450

Pioneer SX-450 är en klassisk stereoreceiver som lanserades under 1970-talet och fortsätter att vara omtyckt av ljudentusiaster och samlare. Med sin vintagecharm och pålitliga prestanda har SX-450 blivit ikonisk inom hifi-världen.

Denna receiver 15 watt per kanal i 8 ohm, och har en tydlig och varm ljudsignatur som många uppskattar. Den är utrustad med olika ingångar och utgångar för anslutning av olika ljudkällor och högtalare. Dessutom har den ofta en FM/AM-tuner för radiolyssning.

Pioneer SX-450 är också känd för sin robusta konstruktion och stilfulla design. Många entusiaster uppskattar det retro-utseendet och den gedigna byggkvaliteten, vilket har bidragit till dess popularitet som samlarobjekt.

Sammanfattningsvis är Pioneer SX-450 en vintage-stereoreceiver som kombinerar tidlös design med tillförlitlig prestanda, och den fortsätter att väcka intresse och uppskattning bland dem som värdesätter klassisk ljudutrustning.

Läs Rörförstärkare - En Nybörjarguide!

Dynaudio Special Forty

Dynaudio Special Forty är en jubileumsmodell som Dynaudio släpper för att fira 40år som en av dom främsta högtalartillverkare i världen.

Special Forty är en klassisk Dynaudio högtalare med en naturlig ljudåtergivning som är en av Dynaudios starka fördelar att dom får all musik att låta bra i sina högtalare oavsett vilken musikstil du gillar.

Esotar Forty är en diskant som maximerar luftflödet för ett öppnare och naturligare ljudåtergivning med mindre resonans.

Basen är 17cm i diameter och är samma som du hittar i Confidence och Evidence, Dynaudios bästa och finaste högtalare. Special Forty är en stativhögtalare som spelar ned till imponerande 41Hz! Med sitt högklassiskt delningsfilter med komponenter av mycket hög kvalité ger högtalaren lyssnaren en dynamisk och harmoniskt ljudbild men med härlig djup bas.

Se alla begagnade stativhögtalare / Golvhögtalare

Läs Högtalare - En komplett guide!

Vincent SA-96

Detta försteg från Vincent har allt be behöver i en kompakt lösning. Du kan även använda den som en hörlursförstärkare med goda resultat. 

SA-96 erbjuder flertal ingångar och har även slutsteg i matchande serie - SP-996

Är du intresserad av att läsa mer?

Begagnad HiFi - En Nybörjarguide!

HiFi kablar - En Nybörjarguide!

Vad är en DAC? - En Nybörjarguide!

Technics Skivspelare - I Fokus

Aktiva högtalare - En Nybörjarguide!

Musical Fidelity A1 - I Fokus

Golvhögtalare vs Stativhögtalare - En nybörjarguide!

Vinylspelare - En Nybörjarguide!

« Tillbaka till alla inlägg