Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - Augusti

Publicerad 2023-09-08 av Jonathan Österberg

Efter semestrar är begagnad-avdelningen i full fart igen och vi har massor med roliga maskiner att presentera! Denna månad har vi en blandning av begagnade hembioprodukter, unika skivspelare, moderna multiroom-lösningar, slimmade slutsteg och en av de snyggaste CD-spelarna tillsammans med en riktigt klassisk CD-upplevelse. 

Moth Super Oak + Elys 2

Moth Super Oak är en unik skivspelare med en klassisk design. Denna vinylspelare är utrustad med en ordentlig tonarm som i sin tur är utrsutad med en Rega Elys 2, Elliptisk nålslipning och handlindad spole med mycket snäva toleranser. Skivspelaren klarar 33 och 45 rpm.

NAD M17 V2

NAD M17 V2 är ett högpresterande försteg som är en del av NADs Masters Series, känd för att erbjuda högkvalitativa ljudkomponenter.

M17 V2 erbjuder full HDMI-videoväxling och surroundljudsavkodning tillsammans med 11.1 kanals balanserade utgångar. Fullmatad med ett komplett komplement av sofistikerade funktioner som de högupplösta förlustfria surroundformaten från Dolby TrueHD, DTS: X och DTS-HD Masters Audio-avkodning, och nu objektbaserat ljud med Dolby Atmos, ger M17 de högsta nivåerna av prestanda.

Den har även trådlös streaming med tjänser som Spotify Connect och Tidal.

Robust och elegant

NAD M17 V2 har en robust och elegant design. Den är konstruerad med högkvalitativa material och har en gedigen konstruktion som ger den en premiumkänsla rakt igenom. Den svarta frontpanelen är smakfullt utformad och har enkel och intuitiv knapp- och displaylayout för enkel användning.

Ljudprestanda

Detta hembioförsteg är utformad för att leverera en exceptionell ljudkvalitet.  Med kraftfulla förstärkare kan NAD M17 V2 driva högtalare med precision och dynamik, vilket gör den idealisk för både musik och hemmabioupplevelser.

Anslutningsmöjligheter

NAD M17 V2 är utrustad med ett brett utbud av anslutningsmöjligheter, inklusive HDMI-ingångar och utgångar för att ansluta till din TV och andra källenheter. Den har också digitala och analoga ljudingångar samt inbyggd trådlös streaming av musik från din smarttelefon eller surfplatta.

Video- och Bildkvalitet

Förutom att erbjuda högkvalitativt ljud stöder NAD M17 V2 även 4K Ultra HD-video och är kompatibel med de senaste videoformaten. Detta gör den till en perfekt matchning för en modern hemmabioinstallation.

Stor display

NAD M17 V2 har en användarvänlig grafisk användargränssnitt på dess display, vilket gör det enkelt att ställa in och justera inställningar enligt dina önskemål. Den är också utrustad med en fjärrkontroll för bekväm användning.

NAD M17 V2 är en högpresterande och mångsidig hembiokomponent som levererar både kraftfull ljudkvalitet och avancerade anslutningsmöjligheter. Den är idealisk för användare som söker något som kan hantera både musik och hemmabio med imponerande prestanda. Med sin stilrena design och användarvänlighet är den ett utmärkt val för den kräsna ljudentusiasten.

Sonos Amp Gen 2

Anslut dina passiva högtalare, skapa det perfekta smarta hemmet och utnyttja de oändliga möjligheterna att lyssna i flera rum.

Utöka Sonos-upplevelsen till dina golvstående, arkitektoniska, utomhus- eller bokhyllehögtalare och anslut tv:n eller vinylspelaren. Streama musik, radio, ljudböcker och mycket mer från alla dina favorittjänster och styr enkelt med Sonos-appen, Apple AirPlay 2, en universalfjärrkontroll eller en röstassistent på en kompatibel enhet. Lägg till Sonos-högtalare runt om i hemmet för att göra upplevelsen ännu mer omslutande. Allt fungerar tillsammans via Wi-Fi.

Amp levererar 125 watt per kanal, så att du enkelt kan driva utomhushögtalare och få klart, oförvrängt ljud även vid höga volymer. Anslut allt från passiva högtalare och tv:n till cd- och vinylspelare och lägg sedan till Sonos-högtalare runt om i hemmet för att lyssna i flera rum.

Spela upp musik, poddar och ljudböcker från hundratals olika tjänster och utforska tusentals direktsända stationer, särskilt utvald musik och egenproducerat innehåll på Sonos Radio.

Anslut Amp till högtalarna och tv:n och upplev stereoljud från tv-program, filmer och tv-spel. Lägg sedan till två Sonos-surroundhögtalare trådlöst och gör underhållningen ännu mer omslutande.

Bel Canto CD2

Bel Canto CD2 är en kompakt CD-spelare som erbjuder en imponerande ljudkvalitet och är en del av Bel Cantos kända sortiment av ljudkomponenter. 

Liten men stabil

Bel Canto CD2 har en enkel och elegant design som präglas av renhet och funktionalitet. Den har en robust konstruktion med noggrant utvalda material och komponenter som ger en hög byggkvalitet. Frontpanelen är stilfullt utformad med en liten "display" och snygg ratt.

Intern DAC eller Extern DAC, det är frågan...

Denna CD-spelare är utrustad med högpresterande laser och komponenter som är utformade för att leverera enastående ljudkvalitet. Den använder sig av avancerad DAC för att uppnå detaljerade och naturliga ljudupplevelser. CD2 är känd för sin noggranna signalbehandling och låg jitter, vilket resulterar i en ren och fokuserad ljudåtergivning. Du kan även ansluta den, via dess 4 digitala utgångar, till en extern DAC om du föredrar det.

Bel Canto CD2 är en kompakt CD-spelare som är inriktad på att leverera en högkvalitativ ljudupplevelse. Dess noggranna signalbehandling och premiumkomponenter gör den till ett utmärkt val för dem som uppskattar högkvalitativ musikåtergivning från CD-skivor. Dess eleganta och minimalistiska design gör den också till en visuell tillgång i ljudsystemet. Bel Canto är känt för sin ljudkvalitet och CD2 lever upp till det ryktet.

Bel Canto REF 500S

Bel Canto REF500s är ett mycket kompakt och kraftfullt stereoslutsteg i dual-monokonstruktion.Den levererar 2 x 250W i 8 Ohm (peak).

Minimalistisk

Bel Canto REF 500S har en robust och elegant design som präglas av högkvalitativa material och komponenter. Den är noggrant konstruerad för att minimera störningar och vibrationer som kan påverka ljudkvaliteten. Frontpanelen är stilfull och minimalistisk och passar perfekt med Bel Cantos andra produkter.

Avslöja nyanserna i musiken 

Denna effektförstärkare är utformad för att leverera en imponerande ljudupplevelse. Med en kraftfull och ren förstärkning kan Bel Canto REF 500S driva högtalare med precision och dynamik. Den har låg distorsion och låg brusnivå, vilket resulterar i en extremt klar och detaljerad ljudåtergivning. REF 500S har en bred frekvensrespons och förmågan att avslöja subtila nyanser i musiken.

Liten men kraftfull

REF 500S levererar imponerande 250 watt per kanal vid 8 ohm (peak) och ännu mer vid lägre impedans, vilket gör den kapabel att driva även de mest krävande högtalarna med lätthet. Den har också hög strömkapacitet, vilket gör att den kan hantera komplexa musikpassager och snabba transienter med precision.

Bel Canto REF 500S är en kraftfull och högpresterande effektförstärkare som levererar enastående ljudkvalitet och prestanda. Den är idealisk för audiofiler och ljudentusiaster som kräver det bästa från sina ljudsystem. Med sin eleganta design och avancerade teknik är Bel Canto REF 500S en imponerande tillskott till en ljudinstallation och kan ge en engagerande och uppslukande ljudupplevelse.

Dual 1209

Dual 1209 är en klassisk skivspelare som tillverkades av det tyska företaget Dual, som var känt för att producera högkvalitativa skivspelare under många år.

Klassisk look

Dual 1209 hade en tidstypisk design för sin era, med en snygg och funktionell estetik. Den var konstruerad med tanke på kvalitet och pålitlighet. Skivspelarens plint var tillverkat av robusta material och har enkla kontroller för att styra olika funktioner.

Tonarmen

En av de mest framstående funktionerna på Dual 1209 var dess tonarm. Den använde en precisionstonarm som var utformad för att minimera spårfel och ge en stabil och jämn spårning av vinylskivor. Montera en schysst pickup omvandlade vinylens rillor till ljudsignal med god noggrannhet och klarhet.

Hastighetskontroll och Automatik

Dual 1209 har hastighetskontrollfunktioner som gör det möjligt att växla mellan 33 1/3 och 45 varv per minut (rpm) för att spela både LP-skivor och singlar. 

Dual 1209 är en klassisk skivspelare som är känt för sin kvalitet och pålitlighet. Även om den inte har alla moderna funktioner som dagens skivspelare, erbjuder den en nostalgisk ljudupplevelse och är uppskattad av samlare och entusiaster av vinylskivor. Med sin robusta konstruktion och enkelhet i användning har Dual 1209 en plats i musikhistorien som en pålitlig och välgjord skivspelare.

Naim NACD 3.5

Prisvärd och högpresterande CD-spelare från Naim Audio.

CD 3.5 är baserad på Philips CD7. Servokontrollkretsen är en Philips SAA7376, som styr alla transportfunktioner, omvandling av "ögonmönster" FM-signalen till digital data, felkorrigering och digital filtrering. Efter detta följer ett Philips TDA 1305-chip, som ger ytterligare digital filtrering och 18-bitars D/A-konvertering.

En separat masterklocka styr alla primära digitala funktioner, och klockkretsens konfiguration är konstruerad för att minimera jitter. Ett sjupoligt analogt filter följer DAC:n för att ta bort falskt brus.

CD 3.5 har 14 lågbrusreglerade strömförsörjningar på moderkortet och en till på servostyrkortet, som är monterat på den gångjärnsförsedda brickan. Spelaren kan anslutas till vilken som helst av Naims externa nätaggregat (från FlatCap till SuperCap), som driver de analoga kretsarna separat. Naim hävdar att detta arrangemang bibehåller signalintegriteten genom att hålla DAC:n i den idealiska positionen (dvs. nära data den måste konvertera), samtidigt som den erbjuder en uppgraderingsväg som inte äventyrar deras designmål.

Musical Fidelity MX-HPA

MX-HPA är en fullt balanserad hörlursförstärkare i absolut toppklass. Den är riktigt prisvärd och ligger flera steg över både V90-HPA och M1 HPAP. Med MX-HPA kan du vara säker på att få ut maximal kvalitet ur dina favorithörlurar.


MX-HPA har två Gain-lägen; 18dB (8X) och 24 dB (15X). Ingångarna är kombinerade balanserade och obalanserade (switch på framsidan) och obalanserade ingångar konverteras automatiskt till balanserade. Detta innebär att MX-HPA är genuint balanserad från början till slut i signalkedjan.

« Tillbaka till alla inlägg