Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer

SME

sme2.jpeg

Världsledande inom skivspelare och tonarmar sedan många år tillbaka!

Om du aldrig har hört en skivspelare från SME, så har du antagligen inte hört vad avsaknaden av resonanser och vibrationer i kombination med en knäpptyst mekanisk plattform innebär. Du får uppleva en harmonisk ljudbild full av detaljer och med ett lugn där tiden står stilla. Du hör inga resonanser som färgar olika frekvenser. Du hör inte heller den stressade och stökiga ljudbild som vissa misstar, eller säljer in, som musikalisk energi. En SME färgar inte, ljuger inte och försöker inte locka dig med cirkuskonster. En SME är för den som letar efter en slutstation för att kunna njuta av sitt musikbibliotek. Och för de som vill ha en spelare som kan gå i arv i generationer. Ja, vinylen är här för att stanna och dina barn kommer att vilja ärva dina rikedomar.

En diamant läser ett spår som är i storleksordningen av några nanometer och det mesta runt omkring den här lilla diamanten vill egentligen bara ställa till det. Det var därför som operaälskaren Alastair Robertson-Aikman bestämde sig för att använda sina extremt duktiga ingenjörer och deras utrustning för att bygga världens bästa tonarm. Han älskade musik, och han älskade precision. Så varför inte utforska vad Storbritanniens mest avancerade fabrik skulle kunna göra om de fick fria händer. Resten är historia som de säger.
Det går givetvis att argumentera om vilken skivspelare som är bäst, eftersom det är en subjektiv upplevelse. Men det går inte argumentera om vilken som är bäst byggd. Allt från minsta skruv och packning till lagren i tonarmar och skivpelarverk görs med så hög precision att andra tillverkare skulle rodna. Vilket hörs direkt vid lyssningstester.

SME tillverkar delar till flyg- och rymdindustrin, formel 1, medicinsk utrustning och till ett flertal av deras kollegor i hifi-branschen. Vilket gör att de kan investera i bättre och noggrannare maskiner och kan öka sin tillverkningskvalitet ytterligare. Så även om en SME-produkt ser likadan ut idag som när den introducerades, så är den inte det. Den har genomgått flera utvecklingsfaser i takt med att SME har utvecklats som producent av extrem precision.