- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -

Audio Technica

audio_technica1.png

Japanska mästare sedan 1960

Inspirerad av djupet av känslor som han bevittnade vid vinyllyssningssessioner som organiserades under hans tjänstgöring på Bridgestone Museum of Arts i Tokyo, var Hideo Matsushita fast besluten att göra det möjligt för fler att uppleva värmen av analogt lyssnande. I en liten lägenhet i Shinjuku etablerade han Audio-Technica och började utveckla pickuper. Hans två första produkter, AT-1 och AT-3, nådde framgång och gjorde det möjligt för Hideo att expandera sin verksamhet. Han öppnade ett större huvudkontor i Machida, där företaget är verksamt än idag.

Med utgångspunkt i deras passion för att lyssna har Audio-Technica vuxit till att designa kritikerrosade hörlurar, skivspelare och mikrofoner, förbli ett familjeföretag och behålla tron på att högkvalitativt ljud ska vara tillgängligt för alla. Audio Technica producerar fortfarande några av världens mest populära pickuper och de kommer alltid att behålla sin passion för de analoga.

Audio-Technica anser att ljud ska vara naturligt och vi strävar efter att återge sanna, korrekta representationer av ljud. De börjar varje produkt med den rena vibration som skapas när vi fångar ljud, och använder denna analoga transducerteknik för att skapa produkter som överskrider vardagliga sensoriska upplevelser; höja våra känslor. Vår strävan att skapa rent, naturligt ljud är evigt - det slutar aldrig, tar aldrig slut.

Audio-Technicas produkter används över hela världen i en mängd olika applikationer, från livekonsertturer och inspelningsstudior till teatrar, utbildningslokaler och gudstjänsthus. Det finns också miljontals musikentusiaster, och innehållsskapare som använder Audio-Technica produkter varje dag.