- I sommar from vecka 21 har butiken stängt på söndagar -
« Tillbaka till alla inlägg

JBL, Rega och mycket mer! - Nytt hos Reference

Publicerad 2023-09-12 av Jonathan Österberg

VI är glada att få presentera massor med nyheter som vi har lagt upp under sommaren! Från de efterlängtade JBL Classic MKII-serien, Arya Organic till WiiMs streamers. 

Hörlurar 

iFi Audio iDSD Diablo X

Diablo-X är den första DAC/förstärkaren på marknaden som stödjer den revolutionerande xMEMS solid state monolitiska högtalarteknologi.Denna unika teknik har:

  • Ultrasnabb mekanisk respons (~15µs; 150x snabbare än en vanlig dynamisk)
  • Platt 2° fasrespons för mer exakt ljudåtergivning+/- 1° fasmatchning (del-till-del) för mer exakt rumsligt ljud
  • Silikonhögtalarmembran (95 gånger styvare/styvare än plast) för att minska högtalaravbrott (mindre leriga mellan/höjder)

Denna prestandanivå kräver en lösning med högre spänning för att driva den, så iFi har samarbetat med XMEMs för att producera Diablo-X

Läs mer

Cayin iHA-6

En fullt balanserad hörlursförstärkare

Cayin iHA-6 är en solid state, fullt balanserad hörlursförstärkare för skrivbordet. iHA-6 paras vackert med Cayin iDAC-6 hybrid solid state/tube högupplöst DAC. Lägg till den digitala ljudspelaren/streamern/servern iDAP-6 och du har ett komplett system för att njuta av hörlurar eller IEM:er som du älskar. Enheterna är designade för att staplas, med förstärkaren på botten, DAC i mitten och DAP på toppen. Du kan också para ihop iHA-6 med andra komponenter som du väljer.

Njut av neutraliteten, kraften, artikulationen och detaljerna i iHA-6. Långt ifrån att vara ett torrt eller sterilt ljud, utstrålar iHA-6 musikalitet och mjukhet samtidigt som den uppvisar en hög upplösningsnivå för den kräsna audiofilen.

Läs mer

HiFiMAN Arya Organic

En banbrytande kärnteknologi utvecklad av HIFIMAN och den första i sitt slag i hörlursapplikationer. Att arbeta med detta avancerade material är extremt utmanande, men det framgångsrika införandet av denna film som HE1000ses element är hörnstenen i dess enastående ljud. Det nanometertjocka membranet i HiFiMan Arya Organic är en teknologisk bedrift som ger enastående ljudfördelar. Dess otroliga lättvikt möjliggör snabbare svarstider och minskad distorsion, och det är känsligt nog för att exakt återge även de mest subtila detaljerna i ljudet. Med detta membran uppnås en ökad nivå av transparens och detaljåterhämtning, vilket ger en överlägsen ljudupplevelse.

En annan imponerande egenskap hos det nanometertjocka membranet är dess utmärkta interna dämpningsegenskaper. Denna egenskap minimerar resonans och vibrationer, vilket resulterar i renare ljudåtergivning och förbättrad ljudnoggrannhet. Dess förmåga att behålla strukturell integritet även under utmanande förhållanden bidrar till en lång livslängd och konsekvent prestanda över tiden.

Läs mer

iFi Audio iCAN Phantom

iCAN Phantoms design ger intrycket av två enheter, men i själva verket är det en enhet med dubbla nivåer, vars fulla djup utnyttjas till fullo av dess flerskiktskretsdesign. Dess hölje är robust konstruerad av aluminium, med det nedre lagret med kabelanslutningar fram och bak, och det översta lagret erbjuder taktila kontroller och en färgglad OLED-skärm.

Ovansidan av iCAN Phantom har en plattslutande rökglaspanel som gör att du kan se förstärkarens kretsar och dess glödande ljudventiler. Cirkulära aluminiumventiler ser till att kretsen inuti inte överhettas.

När de inte används kan uttagen fram eller bak döljas av en snygg aluminiumpanel som fästs magnetiskt. Denna panel innehåller även datakorten för inställningar för elektrostatisk förspänning. iCAN Phantom kommer också med en attraktiv, lättanvänd fjärrkontroll i aluminium av hög kvalitet.

Läs mer

Högtalare

Rega AYA

Utvecklade under tio år av ett team av Rega-designers ledda av deras grundare Roy Gandy, AYA-högtalarna lovar att leverera en detaljerad, balanserad prestanda oavsett vilken musikgenre du väljer att spela. Genom att använda Rega-designade, handgjorda element, tillsammans med Regas ZRR högfrekvensdiskant och en ny delningsfilter, har ingenjörerna finjusterat varje aspekt för att leverera bästa möjliga prestanda. De skulpterade skåpen och stativet skapar en attraktiv, flytande effekt som bidrar till det unika utseendet.

Läs mer

Klipsch The Sevens

Lätt att ställa in och ansluta till praktiskt taget vilken källa som helst, The Sevens Powered Speakers levererar högupplöst ljud med 192kHz / 24-bitars avkodning — utan AV-receiver.

Med hjälp av högpresterande Digital Signal Processing (DSP) och filterteknik skapar den nya 6,5-tums elementet en större, djärvare ljudbild.

Ett stort 90°x 90° kant-till-kant Tractrix®-horn ger en otroligt effektiv överföring av högfrekventa vågor till lyssningsområdet för skarpt, klart ljud.

Läs mer

JBL L82 Classic MKII och JBL L100 Classic MKII

JBL har tagit sig an uppgiften att förbättra sin omtyckta Classic serie. Varje element i sina högtalare och har nu avslöjat de förfiningar som gjorts för att lyfta prestandan till nya nivåer.Bashögtalaren, som finns i L100 och mäter 30 cm, har genomgått en omfattande uppgradering för att uppnå ännu bättre linjäritet. Detta förbättrar ljudkvaliteten och minimerar distorsionen för en ännu renare ljudupplevelse.

Diskanten, en 25 mm titaniumdome, som används både i L100 och L82, har också genomgått förbättringar. Genom att applicera förfiningar på detta element har JBL lyckats höja dess prestandanivåer ytterligare, vilket ger en mer detaljerad och fängslande ljudåtergivning.

Likaså har mellanregistret på 12,5 cm i L100 behandlats med precision och förfiningar för att nå högre prestanda. Detta bidrar till en mer balanserad ljudbild och en bättre integration mellan olika frekvensområden.

JBL har också ägnat sig åt förbättringar av crossover-designen. Genom att implementera dubbla ingångar för bi-wiring ger de användarna möjligheten att ansluta högtalarna på ett sätt som passar deras unika behov och ljudpreferenser. Detta ger en ännu bättre anpassningsbarhet för användarna.

Läs mer om L100 Classic här 

Vinylspelare

SL-1210GR2 och SL-1200GR2

Det första steget i Technics nya generation av direktdrivna skivspelare med en förbättrad motordriven krets centrerad på den nyutvecklade ΔΣ-Drive (Delta Sigma Drive), SL-1200/1210GR2  är den nya standard skivspelaren, som bjuder in fler ljudentusiaster att njuta av musik med det rika, robusta ljudet från analoga skivor.

Sedan världens första direktdrivna skivspelaren uppfanns har Technics fortsatt att arbeta för att förbättra ljudkvaliteten. Den har nu utvecklat ΔΣ-Drive, som dämpar små vibrationer från motorn och förbättrar pickupens elektromagnetiska omvandlingsnoggrannhet. Det första steget av direktdrivna skivspelare med denna teknik är SL-1200/1210GR2.

(Delta Sigma Drive) ΔΣ-Drive är ett nytt system som tillämpar Technics expertis inom PWM-signalbehandling. Förutom att reducera höga övertoner, dämpar den nya enheten vibrationer från motorn för mjukare, mer exakt rotation, vilket säkerställer en rik återgivning av musiken.

Läs mer

Pro-Ject Automat A2

A2 vidmakthåller framgången för deras  A1-skivspelare och bygger vidare på vårt utbud av mekaniska, helautomatiska skivspelare. A2 låter dig välja den laterala positionen där tonarmen faller till skivan. Välj mellan 7" skivor (45rpm singlar) eller 12" (33 eller 45rpm vinylskivor). För ytterligare flexibilitet har Pro-ject lagt till 78 rpm till hastighetsväljaren, så att du kan damma av din samling gamla 10″ shellacskivor (vänligen placera tonarmen manuellt i 10″ 78s, använd sedan den dämpade cueing-spaken).

För att njuta av att lyssna på din A2 skivspelare, vrid bara på "Start"-knappen. Tonarmen kommer automatiskt att flyttas till inloppsrännan för den valda skivstorleken. Efter uppspelning är de automatiska tonarmsfunktionerna helt urkopplade tills armen når utgångsspåret. Vid utloppsspåret kommer tonarmen automatiskt att lyftas och återgå till armstödet och skivspelaren stängs av. Eftersom de automatiska funktionerna är helt mekaniska påverkar de inte ljudkvaliteten under uppspelning!

Läs mer

Thorens TD 204

EISA-vinnande skivspelare som är omtyckt av alla! Löstagbart headshell med SME-kontakt är utrustat med en AT95E från den japanska pickup-specialisten Audio Technica.

Thorens TD 204 är en högkvalitativ och välrenommerad skivspelare som är skapad av det schweiziska företaget Thorens, som har en lång historia av att tillverka utmärkta skivspelare sedan 1883. TD 204 är en av deras moderna skapelser och kombinerar klassiskt hantverk med modern teknologi för att leverera en överlägsen vinylupplevelse.

Anslutningsterminalen på baksidan visar högkvalitativa RCA-uttag för en solid anslutning till förstärkaren. En integrerad MM phono pre (som kan slås på/av) möjliggör direktanslutning till en högnivåingång.

Plattan, som är exakt tillverkad av pressgjuten aluminium, roteras av en precisionsdrivrem. Sockeln på TD 204 vilar på fyra vibrationsdämpande fötter.

Läs mer

Thorens TD 124 DD 140th Anniversary

Vad ger ett företag med en så rik historia till sig själv och sina fans för sitt 140-årsjubileum? Helt klart en skivspelare som man fortfarande kan vara stolt över om 20, 30 eller 50 år. Vi har försett den begränsade TD 124 DD 140-årsjubileum med de bästa förutsättningarna för detta.

2020: TD 124 återvänder - som TD 124 DDAs tillverkare är Thorens naturligtvis inte helt opartiska. Men om de anser att Thorens TD 124 är en av de stora ikoniska skivspelarna i Hi-Fi-historien, kommer tusentals musikentusiaster, fans och proffs över hela världen att hålla med dem. 60-talets skivspelare är odödlig inte bara på grund av sin ökända hållbarhet utan också på grund av sitt ljud, som fortfarande fängslar som det gjorde för 60 år sedan. Thorens nyutgivning av denna klassiker stod inför en betydande utmaning: att kombinera designspråket från den legendariska föregångaren med ljudkvalitet av tidlös relevans och fördelarna med modern design och tillverkningsmetoder. De tog dem tid. Och 2020, efter år av utveckling, introducerade Thorens TD 124 DD, en helt ny spelare klädd i sin berömda förfaders klädsel. Den besitter samma musikalitet och framtidssäkerhet, tillsammans med en nyutvecklad tonearm i världsklass, TP 124.

Läs mer

NorStone Vinyl LP Case

Oavsett om den är en låda i skivaffärsstil eller som en snygg hylla, anpassar den sig till alla dina önskemål.

Navigera enkelt genom din favoritvinylsamling i dess lådkonfiguration eller installera den som en modern hylla för att rymma hela din samling, med en lagringskapacitet på upp till 80 vinylskivor.

Den robusta metallstrukturen och bambuhöljet ger denna förvaringsenhet oöverträffad hållbarhet. Montera den på väggen i båda lägena, och erbjuder en mängd möjliga kompositioner i din interiör.

Läs mer

Stereokomponenter

Marantz Stereo 70s

STEREO 70s slår samman flexibiliteten och funktionerna som finns i CINEMA Series AVRs till en slimmad och enkel 2-kanalsmottagare. 8K HDMI plus ARC underlättar anslutning av smarta TV-apparater, spelkonsoler och streamingsystem. On screen display använder din TV-skärm för att hjälpa till med installationen. Stöd för upp till 2 subwoofers betyder mycket djup bas även när du använder små bokhylla högtalare.

Läs mer

Chord Electronics BerTTi

BerTTi är den mest prisvärda ULTIMA-teknikens stereoeffektförstärkare i portföljen och tar med nästa generations ULTIMA-topologi till det banbrytande Table Top-sortimentet (TT).

BerTTi är en fullt balanserad 75-watts stereoeffektförstärkare som drar nytta av den senaste ULTIMA dual-feed-forward-topologin. BerTTi utökar utbudet av Chord Electronics-förstärkare med ULTIMA-teknik och använder sig till fullo av avancerad felkorrigeringsteknik som övervakar och omedelbart korrigerar signaler före slutsteget för häpnadsväckande noggrannhet och oöverträffad trohet från en kompakt chassienhet.

Läs mer

Yamaha R-N600A

Yamaha R-N600A innehåller den fullfjädrade Hi-Fi-tekniken som tagits fram under många år. Enheten är också kompatibel med MusicCast, vilket ger dig större lyssningsfrihet och flexibilitet.

R-N600A ger dig en fullständig lyssnarupplevelse med ett exceptionellt brett utbud av musikinnehåll, inklusive dina favoritstreamingtjänster, högupplösta ljudkällor och till och med vinylskivor – allt med Hi-Fi-ljud. Den här mottagaren, med dess högkvalitativa ljudåtergivning och design från Yamahas långa tekniska expertis inom Hi-Fi, ger ett sofistikerat ljud och har en utformning för en total lyssnarupplevelse som ligger steget före konkurrenterna.

Läs mer

Auralic VEGA G2.2

VEGA G2.2, byggd på en imponerande DAC-linje, innehåller Auralics Fusion DAC-design, Direct Data Recording (DDR) och Galvanic Isolation-teknologier. Den har också en helt analog förförstärkarsektion med en ordentlig analog stegresistorvolymkontroll, som levererar en exceptionell brusfri signal till våra klass A ORFEO-utgångsmoduler. Dess banbrytande Fusion DAC fungerar oberoende av klocksignalen. Deras DDR-teknik spelar in ljuddata i Tesla G3-plattformens minne, som klockas om med hjälp av vår 60-femtosekundersteknologi för jitterfri prestanda. Genom att kombinera Auralics egenutvecklade digitala filtrerings- och översamplingsteknik med ett exakt växlingsnätverk för det sista digital-till-analoga konverteringssteget, levererar VEGA G2.2 överlägsen ljudkvalitet. Dessa banbrytande teknologier kulminerar till en transformativ DAC, som sätter en ny standard för digital ljudprestanda.

Läs mer

WiiM Streamers

WiiM:s mål är att ge dig smarta hemupplevelser genom enkla och prisvärda produkter.

Wiim är ett ledande teknikföretag som fokuserar på att utveckla innovativa och användarcentrerade lösningar för att förbättra människors livskvalitet. Genom att kombinera avancerad teknik med kreativ design strävar Wiim efter att skapa produkter och tjänster som är både funktionella och estetiskt tilltalande. Deras streamers har tagit HiFi-världen med storm. Med en stark inriktning på innovation och en öppenhet för framtida teknologiska trender strävar Wiim efter att vara en ledande aktör inom tekniksektorn och forma en mer ansluten och framåtblickande värld.

Läs mer

JBL SA550 Classic

JBL SA550 Classic är inspirerad av den klassiska JBL SA600-förstärkaren från 1960-talet, med retrostil och sidopaneler i valnötsfaner som matchar JBL Classic och Studio Monitor-högtalarna på utsidan. På insidan är JBL SA550 ett musiksystem för idag som använder en avancerad förstärkartopologi med hög uteffekt, utmärkt effektivitet och fin bruskontroll för fängslande musikalitet och enkel kraft.

Koppla din smarta telefon eller surfplatta med SA550 Classic via Bluetooth för omedelbar högkvalitativ musik från alla dina musiktjänster och bibliotek som du lyssnar på varje dag. JBL SA550 Classic inkluderar den senaste Bluetooth AptX®Adaptive-tekniken för högupplöst ljud över Bluetooth och låg latens för att säkerställa att ljudet är synkroniserat med video. Allt digitalt ljud återges med en referens-DAC med hög upplösning med eliminering av jitter för perfekt ljud, varje gång.

Läs mer

Kablar

ClearwayX och ShawlineX

Medan vissa företag tävlar om att skapa världens dyraste hi-fi, producerar andra utrustning av hög kvalitet till priser som gör dem till äkta fynd. Det är lätt att sätta ihop ett prisvärt system som verkligen fungerar. Chord vet hur bra dessa system kan låta och Clearway-kabelsortimentet har utformats för att erbjuda kablar med en prestandanivå som matchar.

ClearwayX ARAY är det mest prisvärda sättet att dra nytta av Chords nyligen introducerade tvärbunden polyeten (XLPE) dielektrikum. Den uppgraderade kabel är handbyggd i Storbritannien och har den senaste förbättrade skärmningen och ARAY-ledargeometrin.

Förfining och sofistikering står i centrum. Handbyggd i Storbritannien med högkvalitativa silverpläterade ledare, XLPE-isolering, komplexa lager av skärmning och Chords unika ARAY-geometri. En kabel beprövad genom timmar av demosessioner med all slags hi-fi-utrustning – så tro inte att du inte kommer att höra fördelen med ett äldre system. Shawline-serien har en dedikerad tonarmskabel, minijack-alternativ, HDMI AOC, strömkablar med flera anslutningsalternativ, högtalarkabel och en mängd olika digitala anslutningar.

Läs mer här

« Tillbaka till alla inlägg