Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - Oktober

Publicerad 2023-11-03 av Jonathan Österberg

Välkommen till oktober månads upplaga av Begagnade favoriter! Denna månad har vi en bra blandning av special-utgåvor, många högkvalitativa, välljudande signalkablar, vacker Sony-stärkare och kanske den bästa stereoförstärkaren någonsin?

Moon NOVA CD

Spelaren är precis hemkommen från Moon i Kanada för genomgång och översyn av CD-verket.

MOON Nova erbjuder riktigt hög prestanda. Den har en uppsamplingsfrekvens på 24-bitars/352,8 kHz bearbetning. Dess ursprungliga syfte var att agera som en kompletterande källkomponent till den integrerade MOON i-5 förstärkaren. Alternativt kunde den erbjuda enastående prestanda när den kombinerades med nästan vilken annan integrerad förstärkare eller förförstärkare som helst som fanns tillgänglig på marknaden.

Den är utrustad med analoga ljudutgångar (RCA) och digitala utgångar (AES/EBU / S-PDIF)

Nova har ett levande ljud, med sin förmåga att leverera oändligt utökade höga frekvenser som förblir fullkomligt obegränsade. Dess mellanregisterfrekvenser är rena, detaljerade och skärpta till perfektion. Basen är tight, kraftfull och når djupt in i själen.

För att uppnå denna ljudkvalitet använder Nova de prestigefyllda Burr-Brown PCM1704U-J DACs samt det högpresterande Burr-Brown DF1704 digitala filtret. Simaudio Moon Nova är en lyxig enhet som bibehåller en förnuftig balans mellan prestanda och pris. För många entusiaster kan det mycket väl vara den sista CD-spelaren de någonsin kommer att äga, en investering i ljudupplevelse som står tidens prövningar.

Se alla CD-Spelare / Streamers / Kassettbandspelare / Rullbandsspelare

Dynaudio Special Twenty Five inkl. stativ

Högtalarna har nytillverkade originaldiskanter på vår förfrågan.

Special Twenty-Five togs fram av Danska Dynaudio i samband med deras 25-års jubileum. Högtalaren såldes under en begränsad tid och ett begränsat antal och har således blivit ett hett samlarobjekt.

Diskanten är av modell Esotar2 som bygger på den som satt i dåvarande och aktuella Confidence-serien.

Baselementet bygger på samma konstruktion som Evidence Master - Kort sagt, en mästerlig högtalare med komponenter ur deras absolut bästa högtalareserier.

Tjugofem års erfarenhet av forskning, utveckling och produktion återspeglas nu i en unik högtalare - Dynaudio Special Twenty-Five.

Född från en synergi av teknologier från företagets mest ambitiösa utvecklingsprojekt, samtidigt som den förblir trogen Dynaudios hantverkshistoria, hyllar Special Twenty-Five ett kvarts sekel av erfarenhet och värderingar, ett kvarts sekel av Dynaudio-tradition, innovation och fascination.

Special Twenty-Five kombinerar Dynaudio-traditionen av finjusterade kompakta högtalare med företagets mest avancerade tekniska koncept som utvecklats för sina flaggskeppsmodeller utan föremål. Diskanthögtalaren Esotar2 är baserad på den som först utvecklades för Confidence-serien, medan bashögtalaren är baserad på den som utvecklats för Evidence Master

Ett bevis på modellens extrema kvalitet var den tjugofemåriga garantin som beviljades den begränsade upplagan av Burled Birch-finishversionen av Special Twenty-Five. Obegränsad produktion kommer att fortsätta i alla standardfinishar med en standard femårig Dynaudio-garanti.

Läs mer här

Se alla begagnade Stativhögtalare / Golvhögtalare / Subwoofers / Hembiohögtalare 

Technics SL-M1

Drivsektionen utrustad med en borstlös DC-motor, och utmärkta egenskaper erhålls genom unik integrerad struktur D. D. och kvartskontroll.

Tonarmen är utrustad med en högkänslig kardanupphängd tonarm. Lagerstrukturen med hög precision ger en utmärkt initial rörelsekänslighet på mindre än 7 mg i alla riktningar.

Se alla begagnade Vinylspelare / RIAA-steg / Tillbehör
Utrustad med en dynamisk dämpningsmekanism som avsevärt förbättrar pickupens lågfrekventa egenskaper.
Genom att dela upp dämpningsvikten med en fjäder och styra pickupsystemets resonans med silikonolja och dämpcylinder, dämpas lågfrekvent resonans och korsmodulationsdistorsion reduceras avsevärt.

Utrustad med en automatisk lyftmekanism, höjs tonarmen automatiskt när skivan är slut.
Dessutom använder den en optisk beröringsfri metod med en optisk sensor för att upptäcka slutet på posten och belastar inte armen eller pickupen.

Kabinett som använder en spånskiva som är gjord av äkta trä och finpulveriserad med en speciell tillverkningsmetod och komprimerad till en hög densitet.

Dessutom är skivspelarlagret utrustat med antivibrationsåtgärder som att öka styrkan.

Musical Fidelity Tri-Vista 300

Denna förstärkare från Musical Fidelity tar över där många av de exotiska asiatiska single-edned rörförstärkar-företagen slutar och levererar enastående prestanda och en byggkvalitet som liknar en Bentley snarare än en Honda Accord.

Det musikaliska och detaljerade ljudet som denna förstärkare levererar är auktoritativt och skapar ett monster av prestanda. Tri-Vista förmedlar ljudet med en subtil känslighet, likt en fjäril i sin delikatess, samtidigt som den är smidig som en leopard och stark som en tjur. Det finns gott om kraftfulla förstärkare, men få kan matcha Tri-Vistas eleganta och sofistikerade ljud.

Tri-Vista har förmågan att dra fram den sanna essensen i dina högtalare. Kopplar du dem till Vistas kommer de att spela som aldrig tidigare och låta din musik nå nya höjder.

Tri-Vista är uppdelad i två fysiska sektioner: en strömförsörjningsenhet och själva förstärkaren. Dessa två enheter är sammanlänkade med tre kablar: en för signal och två huvudströmkablar som tillhandahåller all den energi som krävs för att driva den kraftfulla förstärkningssektionen. Det fullständiga systemet har en imponerande vikt på över 40 kg, så det är viktigt att placera denna juvel på ett stabilt sätt.

Tri-Vista antar effektivt en dual-mono-design med en extremt överdimensionerad strömförsörjning. Varje kanal har sin egen dedikerade PCB, kylfläns, chokereglering och nättransformator. Detta gör Tri-Vista nästan ostoppbar när det kommer till prestanda och stabilitet. Den opererar i absolut tystnad och kan avnjutas under långa lyssningssessioner som varar i flera timmar, och dess kontroller rör sig smidigt och silky-smooth.

Musical Fidelity har noggrant tänkt på säkerhet och robusthet i designen. Tri-Vista verkar vara immun mot oavsiktliga fel, som att stänga av strömmen vid vägguttaget eller rycka ur en kabel i hast. De har tagit hänsyn till alla möjliga situationer som rör säkerhet och immunitet mot yttre påverkan. Den externa strömförsörjningen är således en viktig del av helheten och inte bara en överflödig prålighet.

Musical Fidelity Tri-vista 300 klassificerades av Stereophile magazine som en av de tre bästa integrerade förstärkarna som någonsin gjorts. Den största skillnaden är att de andra två kostar 4 eller 5 gånger mer, och de spelar inte bättre än detta monster.

Se alla Stereoförstärkare / Slutsteg Försteg / DAC:ar

Kabelfest

Nordost Heimdall 2 Digital XLR 1m

Med Heimdall 2 börjar den nya Norse 2-serien. Genom att ta din anläggning till den här nivån vad gäller kablar så kommer den att få en ordentlig uppgradering. Lägre brusgolv, mer dynamiskt omfång och mer musikalitet är några av fördelarna. Alla Nordosts kablar är isolerade med FEP, samma material som Teflon, som är ett extremt tåligt material. Signalkablarna avslöjar elektronikens verkliga kapacitet och personlighet och tillsammans med högtalarna (eller hörlurarna) blir det en komplett enhet.

Se alla begagnade kablar

Chord Clearway RCA 0,5 samt 1m

Ledare är syrefri koppar av hög kvalitet, isolerad med FEP och mekaniskt dämpad med en speciellt utvald PVC. Skärmning tillhandahålls av tvåskikts tunga folie. Clearway Analogue är försedd med Chord VEE 3 RCA-pluggar, inklusive PTFE-isolering mellan signal-/returkontakter. VEE 3 RCA är en lågmassa RCA-kontakt med direkt silverplätering för att förbättra signalöverföringen. En extremt prisvärd signalkabel.

Chord Cobra VEE3 RCA

Den producerar ett tydligt, detaljerat ljud – det finns en större känsla av insikt och det ger musiken en mycket driven och fokuserad känsla.

Real Cable CA Flex RCA

Real Cable CA Reflex är en påkostad signalkabel i den finaste Master-serien. I Japan har kabeln mottagit tunga utmärkelser för sitt enastående pris/prestandaförhållande. Byggd som en mindre högtalarkabel i ledardimensionen - och med deras TDC-teknik - plockas alla detaljerna fram på ett övertygande sätt.

WireWorld Solstice 6

Sony TA-1130

"färglös, transparent och varm ljudkvalitet".

Alla steg i förstärkaren är direktanslutna, och ingen kopplingskondensator används.

Som ett resultat reduceras inte utsignalen, distorsionsegenskaperna och dämpningsfaktorn ens i ett lågfrekvensområde jämfört med en utgångskrets som använder en konventionell kondensator, och högkvalitativ lågfrekvent återgivning är möjlig.

Förutom hög- och lågfiltren är den även utrustad med en loudness-omkopplare för att kompensera vid låg volym.

Förförstärkaren och effektförstärkaren kan användas oberoende av varandra genom att använda omkopplarna på baksidan.

  • Byggd för att motstå en kärnvapenexplosion.
  • Härlig ljudkvalitet, som på konsert.

Trots den till synes låga effekten på 50W per kanal har den en fantastisk reservdynamisk kapacitet och THD-klassningen är inget att skämta om.

Audio Innovations Series 400

Audio Innovations är känt för att tillverka sina produkter med högkvalitetskomponenter och omsorg om detaljerna. Series 400 är inget undantag och har en robust konstruktion som är byggd för att hålla länge.

Series 400 har en enkel och ren design som fokuserar på ljudkvalitet snarare än onödiga funktioner. Detta gör att användaren kan fokusera på musiken och njuta av en oavbruten ljudupplevelse.

Den är även känd för sin exceptionella ljudkvalitet och har förmågan att återge musik på ett sätt som låter den fullständiga klangen och detaljerna i inspelningen komma till sin rätt.

Technics SL-1200 MK2

Ännu en riktig rökarklassiker till skivspelare inom DJ-scenen. Dessa skivspelare är tidlösa och kommer ge dig ett leende på läpparna i mååånga år till. 

Technics SL-1200 MK2 är en ikonisk direktdriven skivspelare som lanserades på 1970-talet och blev snabbt en standard inom DJ-världen och ljudentusiasters samlingar. Den är känd för sin höga byggkvalitet, exakta hastigheter och enastående prestanda. Med sin tunga plattform och vibrationsdämpning levererar den kristallklar ljudåtergivning och är fortfarande mycket eftertraktad för både DJ-spelning och hifi-lyssning.

Luxman LV-105U

Luxman kallar sin nya LV-105 för en "Brid" (hybrid) integrerad ljud/videoförstärkare eftersom den använder vakuumrör i kombination med transistorer, FET:er och MOSFET:er. Andra förstärkare har designats med olika hybridkretskonfigurationer, men Luxman Brid är en kombination som vi inte tidigare har stött på - dess vakuumrör följer lågnivåsteget för fälteffekttransistor (FET) och driver effekt-MOSFET-utgångsstegen. Enligt Luxman är 6CG7 tvillingtriodrören som används i LV-105 mer linjära än konventionella transistordrivsteg, och de har större bandbredd och lägre fasförskjutning.

Läs mer här

« Tillbaka till alla inlägg