Få upp till 10 000kr i inbyte mot en ny receiver från Onkyo eller Pioneer
« Tillbaka till alla inlägg

Begagnade favoriter - Juli

Publicerad 2023-07-28 av Simon Svanberg

Vi fortsätter sommaren med ännu en runda av Begagnade favoriter. Denna månad vill vi presentera några riktiga klassiker från Technics, tunga monster från Krell och mer! 

Technics SL-1210 MK2

En riktigt rökarklassiker till skivspelare inom DJ-scenen. SL-1210 är även en mycket omtyckt skivspelare att användas i hemmen då den är enkel att använda, direktdriven och har pitchkontroller.

Till det yttre kan man tyda på ett relativt vilt liv, men driftsmässigt är den fullt fungerande.

Tandberg TR 2075

Tandbergs värstingmaskin när det begav sig 1975. Maskinen är i gott skick och nyinkommen från service där den blandannat fått nya kondningar i nätdel, lampor samt stereodecoder. 2 x 75W i 8 Ohm.

Denna imponerande apparat är tillverkad i Norge under perioden 1975-1977. Tandbergs signaturstil med stora fyrkantiga tryckknappar och mörkblå front gör den enkel att känna igen. Denna mottagare är känd för sin gedigna konstruktion och fantastiska FM-inställningssektioner, vilket ger en utmärkt mottagning. 

Under lång tid har kraftfulla förstärkare kunnat påverka tunern och förförstärkarens prestanda negativt. För att undvika detta blev separata komponenter den etablerade regeln, vilket visade sig vara en vettig lösning under många år. Men de upptäckte ett sätt att bryta denna regel och konstruera en mycket kraftfull maskin med överlägsen prestanda till en lägre kostnad än jämförbara separata komponenter.

Grunden för denna prestation är användningen av en ringkärlstransformator med hög effekt, något som vanligtvis inte återfinns i vanliga konsumentprodukter. Denna transformator erbjuder enastående stabilitet och prestanda, och eliminerar elektrisk påverkan på andra komponenter i enheten.

Mottagaren är utrustad med två kraftfulla förstärkare som har en imponerande frekvensrespons för att leverera transparent ljud. De har även generösa överbelastningsmarginaler för att minimera distorsion och använder äkta komplementära, direktkopplade kretsar för optimal ljudkvalitet. För att säkerställa en ren och säker överföring av hög effekt till dina högtalare har man integrerat fyra skyddskretsar.

TR-2075 har dessutom separata förförstärkare för varje ingång, vilket minimerar brus och störningar från lågnivåsignalerna. Tack vare känslighetskontrollerna kan man enkelt utjämna lyssningsnivåerna. Genom att placera de första stegen av förstärkning nära signalingången - ett dyrt men effektivt tillvägagångssätt - uppnås enastående lågt brus och kristallklart ljud.

Krell FPB 600

Krell FPB 600 är med råge den mest effektstarka maskinen vi har haft och snudd på den tyngsta också! Den här maskinen spelar fullt balanserat och levererar hela 2 x 600W i 8 Ohm och dubblar hela vägen till 2 Ohm (2 x 2,4 kW i 2 Ohm).Den väger in på 81 kg och är en rejält stadig pjäs.

Byglar för RCA ingångarna är bortkopplade för att minimera brum då äldre Krell av karaktär kan framstå som brummiga, dessa byglar medföljer och går att montera tillbaka.

Krell FPB 600 är en flaggskepps-förstärkare som representerar en av de mest imponerande ljudprodukterna från Krell, ett välrenommerat företag inom HiFi-världen. Denna förstärkare har konstruerats med en unik kombination av filosofier och avancerade teknologier för att leverera en enastående ljudupplevelse.

Med en imponerande effekt på 600 watt per kanal i 8 ohm erbjuder FPB 600 en otrolig kraftreserv för att driva även de mest krävande högtalarsystemen. Dess "Full Power Balanced" -design, där högtalarutgångarna inte är anslutna till jord eller förstärkarchassit, bidrar till att förbättra ljudkvaliteten genom att minska elektrisk störning och förbättra signalintegriteten.

FPB 600 är utrustad med fullt reglerade strömförsörjningar, vilket är en unik funktion för en förstärkare med en så hög effektnivå. Det innebär att det finns ett aktivt elektroniskt filter/stabilisator som isolerar själva förstärkaren från de råa, likriktade och kondensatorutjämnade kraftledningarna.

Utöver tekniska innovationer erbjuder FPB 600 enastående byggkvalitet. Denna förstärkare har en robust och sofistikerad konstruktion som både garanterar pålitlighet och bevarar ljudets renhet.

Slutligen levererar Krell FPB 600 en kraftfull och engagerande ljudupplevelse som låter lyssnaren uppleva musiken i dess fulla potential. Den är utformad för att möta behoven hos ljudentusiaster och högtalare med höga krav, och den levererar en dynamisk och precis ljudbild som tar lyssnaren till en egen värld. 

Pro-Ject RPM 6.1 SB

Pro-Ject RPM 6.1 SB är en högkvalitativ och sofistikerad skivspelare som erbjuder en exceptionell ljudupplevelse för vinylentusiaster. Tillverkad av Pro-Ject Audio Systems, ett österrikiskt företag känt för sina prisvärda och välkonstruerade ljudprodukter, har RPM 6.1 SB blivit hyllad för sin prestanda och stilrena design.

RPM 6.1 SB bygger på mass-principen för att minska vibrationen samt att få en mycket jämn och fin gång. Med tallriken som väger in på drygt 4 kg tillsammans med den 9" långa kolfiberarmen är detta en skivspelare som spelar med bravur!

Den har även integrerad Speed Box som gör det enkelt att växla hastighet mellan 33 / 45.

Kolfiber-tonarmen är utrustad med en justerbar motvikt och antiskating-kontroll, vilket ger användaren möjlighet att finjustera inställningarna för att få ut det bästa ljudet från sina vinylskivor.

För att minska vibrationsöverföring och extern störning har Pro-Ject utrustat RPM 6.1 SB med ett vibrationsabsorberande chassi och justerbara fötter för en stabil plattform. Detta hjälper till att bevara ljudkvaliteten och ger en tystare drift.

Designmässigt har denna skivspelare en modern och minimalistisk estetik. Med sin stilrena design och högkvalitativa komponenter passar den väl in i olika ljudsystem och heminredningar.

Sammanfattningsvis erbjuder Pro-Ject RPM 6.1 SB enastående ljudprestanda och byggkvalitet, vilket gör den till en utmärkt investering för vinylentusiaster som söker en skivspelare som kan återge musik med precision och detaljrikedom. Med sina avancerade funktioner och estetiskt tilltalande design sticker RPM 6.1 SB ut som ett tillförlitligt val för musikälskare som vill ta sin vinylupplevelse till nästa nivå.

Den är även utrustad med en Grado Gold3 pickup, GOLD är Prestige-seriens mest avancerade modell. Ytterligare förbättringar har uppnåtts genom användandet av spolar med högren koppar (UHPLC). Teknologin med det fyrdelade nålarmssystemet ger en bättre brillans, detaljupplösning samt kanalseparation. GOLD har fått flera internationella utmärkelser. Pickupens elektriska och mekaniska egenskaper gör att den passar till de flesta skivspelare av god kvalitet.

Technics SE-A800S + SU-C800U

För- och slutstegskombo från Technics. Försteget är bland annat utrustat med RIAA för MM-pickuper samt ton- och balanskontroller.

Slutsteget strömförsörjer försteget med medföljande kabel. Slutsteget är även utrustat med dubbla högtalaranslutningar.2 x 55 W i 8 Ohm.

Technics SE-A800S är en kraftfull och sofistikerad effektförstärkare. Den är konstruerad för att leverera högkvalitativ förstärkning till högtalarsystem med hög effektkrävande kapacitet. Förstärkaren har en imponerande byggkvalitet med en robust struktur och användning av premiumkomponenter för att minimera störningar och ge ren ljudförstärkning.
Med en kraftfull 2-kanalsdesign och effektutgångar har Technics SE-A800S kapacitet att driva krävande högtalarsystemen och leverera detaljerat och dynamiskt ljud över hela frekvensområdet. Förstärkaren är utrustad med avancerade kylflänsar och ett intelligent kylsystem som håller temperaturen i schack, vilket bidrar till stabil prestanda även under längre lyssningssessioner.

Technics SU-C800U är ett försteg. Den är konstruerad för att vara ett kärnkomponent i ett high-end ljudsystem och fungerar sömlöst med Technics SE-A800S och andra komponenter i serien. SU-C800U har en lika imponerande byggkvalitet som förstärkaren och utnyttjar tekniska innovationer för att leverera en ren och omslutande ljudupplevelse.
Kontrollenheten har flera inbyggda anslutningsalternativ, inklusive digitala och analoga ingångar, vilket ger användaren flexibilitet att ansluta olika ljudkällor och enheter. 

Utseendemässigt har både Technics SE-A800S och Technics SU-C800U en elegant och tidlös design med sina karakteristiska Technics-vred och detaljerade kontroller. Dessa enheter är skapade för att passa in i både moderna och klassiska ljudsystemmiljöer.

Sammanfattningsvis representerar Technics SE-A800S och Technics SU-C800U ett imponerande exempel på high-end ljudutrustning. Deras avancerade teknologi, robusta konstruktion och estetiska utformning gör dem till en idealisk kombination för ljudentusiaster som söker enastående ljudkvalitet och prestanda i sitt ljudsystem.

Thorens TD-160B MKII med SME 3009

Riktigt fin klassisk modell från Thorens. Spelaren är utrustad SME 3009 arm.

Thorens TD-160B MKII är en klassisk skivspelare som har blivit en ikon inom vinylgemenskapen. Tillverkad av det schweiziska företaget Thorens, som är känt för sin långa historia av att tillverka högkvalitativa skivspelare, erbjuder TD-160B MKII en imponerande kombination av prestanda, pålitlighet och tidlös design.

En av de mest framstående egenskaperna hos TD-160B MKII är dess exakta och välkonstruerade mekaniska system. Skivtallriken är gjord av tung metall för att ge stabilitet och minska vibrationer, vilket ger en jämn och precis rotationshastighet. Den här typen av design är avgörande för att säkerställa att nålen kan spåra skivspåren korrekt och ge en ren ljudåtergivning.

Designmässigt är Thorens TD-160B MKII en tidlös skönhet. Den har en elegant träfinish med en solid konstruktion och en minimalistisk estetik som gör den till ett klassiskt tillskott i alla ljudsystem och hemmiljöer.

Denna TD-160B MKII är utrustad med tonarmen SME 3009. SME 3009 är en legendarisk tonarm som har varit ett favoritval bland ljudentusiaster och hi-fi-älskare sedan den först introducerades på 1960-talet. Tillverkad av SME Limited, ett brittiskt företag känt för sina högkvalitativa ljudprodukter, har SME 3009 blivit synonymt med överlägsen prestanda och precision. SME 3009 är känd för sin enastående spårförmåga och spårsäkerhet. Dess balanserade rörelsemönster och justerbara motvikt möjliggör optimal justering av pickuper med olika vikter och ger användaren möjlighet att uppnå korrekt spårföljning och minimala spårolyckor. Dessutom är tonarmens rörlighet extremt jämn, vilket bidrar till en låg spårningsvikt och minimerad belastning på vinylskivorna.

Sammanfattningsvis är Thorens TD-160B MKII en älskad och uppskattad skivspelare som har stått tidens test. Med sin pålitliga konstruktion och högkvalitativa prestanda erbjuder den en autentisk vinylupplevelse för både audiofila samlare och musikentusiaster som söker det bästa från sina vinylskivor. 

Kenwood KA-907

Kenwood KA-907 är en kraftfull och välbyggd integrerad 2-kanalsförstärkare som tillverkades av Kenwood under 1980-talet. Förstärkaren är känd för sin imponerande ljudprestanda och robusta konstruktion.

Den har också en inbyggd ton- och balansreglage. Med sin höga effekt på 2 x 150W i 8 Ohm och låg distorsion levererar Kenwood KA-907 en ren och detaljerad ljudbild.

På baksidan hänger adaptrar för att kunna ansluta högtalarkablar med banankontakter.

Kenwood KA-907 är en högpresterande integrerad förstärkare som representerar enastående ljudkvalitet och en robust konstruktion. Med sin eleganta och tidlösa design är KA-907 en riktig kraftpaket för ljudentusiaster och krävande musikälskare.

Med en imponerande effekt på upp till 150 watt per kanal (vid 8 ohm) kan Kenwood KA-907 driva en mängd olika högtalareffekter utan ansträngning. Dess högkvalitativa elektronik använder avancerad teknik för att minska distorsion och förvrängning, vilket ger en ren och detaljerad ljudåtergivning över hela frekvensspektrumet.

KA-907 har omfattande anslutningsmöjligheter, inklusive flera linjeingångar och anslutningar för skivspelare. Detta gör att användaren kan ansluta olika ljudkällor och få en mångsidig lyssningsupplevelse.

En annan anmärkningsvärd egenskap hos Kenwood KA-907 är dess noggrant utformade kretsar och högkvalitativa komponenter. Detta resulterar i en förstärkare som är känd för sin stabilitet, pålitlighet och långa livslängd.

För att ge användaren full kontroll över ljudet och anpassa det efter sina preferenser är KA-907 utrustad med en omfattande kontrollpanel. Här finns möjlighet att justera bas, diskant, balans och volym, så att man kan finjustera ljudet precis som man vill ha det.

Sammanfattningsvis erbjuder Kenwood KA-907 en imponerande kombination av kraft, precision och kvalitet, och den är idealisk för dem som söker en förstärkare som levererar enastående ljudprestanda och hållbarhet. Verkligen en legendarisk förstärkare.

« Tillbaka till alla inlägg