Gå med i vår kundklubb för exklusiva erbjudanden!
« Tillbaka till alla inlägg

CD och CD-Spelare i 2023

Publicerad 2023-01-24 av Simon Svanberg

Året är 2000, det är ett nytt millennium, det ör OS i Australien, Playstation 2 har äntligen kommit ut och CD-Skivan är på topp. Mer än 20 år senare gör CD-Skivan en comeback och för första gången på två decennier ökar CD försäljningen.

För några år sedan började vinylskivans återfödelse och förutom den nostalgiska känslan och okomprimerat, analogt ljud så finns ett annat skäl: Äga en fysisk skiva. Nuförtiden är nästintill allting digitalt. Musik, film och spel som förut kom som skivor och kassetter kommer nu som genom nedladdning och koder. Att äga en fysisk kopia av något är något som verkligen eftertraktas i dagens digitala samhälle. En undersökning i USA visar att 50% av de som äger vinylskivor inte ens äger en skivspelare.

Att äga fysisk media från sin favoritartist i CD-format istället för vinyl tillfredställer detta sug för en tiondel av priset.
Efter att ha provat flera olika CD-Spelare som finns tillgängliga just nu kan jag helhjärtat rekommendera dessa:

Begagnad Audio Note CD 4.1X

Den Brittiska spelaren styrker verkligen ordspråket: ”Man får vad man betalar för”. Den 10 åriga maskinen producerar fantastiska detaljer och kan bäst beskrivas som en ljudupplevelse få har varit med om. Denna spelare är för finsmakaren, livsnjutaren och perfektionisten som bara nöjer sig med det bästa.

https://www.referenceaudio.se/produkt/begagnad-aud...

Begagnad MBL Corona C31 CD-DAC

Trots ett namn som inte åldrats så bra har MBL kombinerat det bästa av två världar, prestanda och design. Denna hejdundrande CD-spelare kan verkligen leverera din musik på ett högklassigt vis samtidigt som den påkostade DAC:en kan kopplas till en av dina andra digitala produkter.

Ett måste för den som verkligen vill sätta sina skivor och/eller övrigt digitala material i fokus. Förutom dess rejäla prestanda bjuder Tyska MBL på unik design som ser ännu bättre ut i verkligheten. Passar perfekt för dig som värdesätter fantastisk ljudkvalitet och underbar design.

https://www.referenceaudio.se/produkt/begagnad-mbl...

Begagnad Synthesis Magnus CDP

Tillverkad i Italien med den typiska italienska touchen bjuder Magnus CDP på tjusig design och beskrivs av den Tyska HiFi-tidningen STEREO som ”Extremt smidig, fin och behagligt klingande spelare i en ädel dräkt. Mycket färg, smältning och känslor, speciellt i mellantonsområdet, och dessutom väldigt välgjord.” Trots knackig översättning kan jag inte göra annat än att hålla med efter att jag provlyssna den. Med Analog och digital utgång är denna CD-Spelare ett extremt prisvärd alternativ.

Silver: https://www.referenceaudio.se/produkt/begagnad-syn...

Svart: https://www.referenceaudio.se/produkt/begagnad-syn...

Marantz CD6007

Med en prestigefull plats på "De bästa 25 CD-spelarna under What Hi-Fi?s livstid" levererar den precis vad den utlovar. För det priset får man en trevlig ljudupplevelse med klara detaljer och alternativen att använda inbyggd eller extern DAC. Helt klart ett grymt val för dig som vill ha ett modernt, prisvänligt alternativ.

https://www.referenceaudio.se/produkt/marantz-cd60...


Technics SL-G700M2

En ny generation av multi-digitala audiospelare som stöder ett stort antal musikkällor och levererar högsta ljudkvalitet.

Trots sin något minimala design levererar den maximal prestanda med stöd för CD, SACD och MQA! DAC-designen är baserad på det dubbla ESS ES9026PRO-chippet, som oberoende sänder vänster och höger kanal av en signal för att begränsa störningar och producera ett renare ljud.

Nöjer du dig bara med det bästa? Köp Technics SL-G700M2.

https://www.referenceaudio.se/produkt/technics-sl-...

« Tillbaka till alla inlägg