Vi välkomnar Audiovector! - Finns redan på hemsidan och snart i butiken

Vi firar 45 år!!

- Reference Audio firar 45(!!) år i oktober -

Ingen dålig siffra för ett familjeägt företag och vi siktar på att köra på minst 45 år till.

Detta ska vi fira med två veckor fyllda med spännande erbjudanden och event. En härlig blandning av egna demoex och produkter på tillfälligt besök. Vi har något planerat i stort sett varje dag med flera olika leverantörer/tillverkare. Varje dag kommer vi att ha ett unikt kampanjerbjudande på nätet och i butiken och det kommer alltid att bjudas på något gott till er som besöker oss på Götgatan 35.

- Dagens Deal hittar ni här! -

Eventen är helt gratis och alla är välkomna den tiden som passar just dig!

De flesta eventen pågår mellan 12:00 till 17:30 och schemat ser i dagsläget ut som följande:

10/10 - En riktigt bra start på firandet med toppenhögtalare från Piega & mästerliga kablar från Shunyata som presenteras tillsammans med Audionord.

11/10 - Cambridge Audios finaste serie, Edge, spelas tillsammans Q Acoustics Concept 50 som hyllades av tidningen HiFi&Musik. I det lilla demorummet kommer även EVO 150 spela tillsammans med Q Acoustics Concept 30. Kablarna är från QED.

12/10 - Dynaudio har nyligen lanserat tre nya aktiva högtalare som täcker i stort sett alla användningsområden man kan tänka sig. Focus 10, 30 och 50 kommer få stå för noterna under dagen och besökare kommer även att få uppleva den stora ljudskillnaden med den inbyggda DIRAC-rumskalibreringen som gör Focus-serien unik! Är detta framtidens HiFi? Besök oss och avgör själv!

13/10 - Chord Electronics har släppt ett nytt high end-försteg, Ultima Pre 3! Det kommer att spelas i butiken tillsammans med matchande slutsteg, nätverksprodukter från Melco, kablar/ström från Chord Company, och Dynaudios Confidence 60. Då får Chord visa vad de går för när de får högtalare för 445 000 kr/par som uppgift. Inga problem menar Joakim på Audio7/Instero.

14/10 - Under fredagen pryds demorummet av Sveriges rörkung! Den integrerade förstärkaren Arne från Engström. En pjäs för 330 000 kr med rent och naturligt ljud från Skandinavien. Med kablar från tillverkaren Jorma kan riggen nog ta sig an alla högtalare vi har att erbjuda.
Helgen 15/16 är butiken öppen som vanligt för demobokningar och visningar.

15/10 - Vintagedagen! Det är inte bara vi som är 45 år gamla nu utan vi har också en del produkter som snuddar sen siffran till försäljning. Vi har i dagsläget långt över 100 begagnade produkter i lager men det är sällan det är en helt begagnad anläggning i demorummet. Idag kommer vi ha fina begagnade produkter/inbyten till specialpris och vi kommer ställa en fin begagnad anläggning och en toppmondern ny lösning i samma prisklass mot varandra. Vilken anläggning kommer besökarna uppskatta mest?

17/10 - För de som besöker oss ofta så finns det nog ingen tvivel om att vi har en förkärlek för brittiska Naim. Tidigare i år köpte vi in deras otroliga skivspelare Solstice. Skivspelaren som är ett bevis på att ingen skiva behöver uteslutas ur ditt bibliotek. Allt funkar och allt ska spelas! Denna dag står Naims Classic-serie i fokus tillsammans med skivspelaren, såklart. Det är också fritt fram att använda någon av våra skivtvättar om du tar med en egen favorit. Ingen leverantör som besöker oss idag, utan bara en dag med grabbarna på reffen. Låt nålen dansa i spåren!!

18/10 - Kef har den senaste tiden dominerat på den aktiva planhalvan. Men det betyder inte att de legat på latsidan när det gäller det passiva high-end-segmentet. Fokus ligger på Kef Reference 1 Meta, Kef Blade Two Meta och kanske till och med ett besök av storebror Blade One Meta. I biorummet kommer de aktiva LSX II, LS50 Wireless 2 och LS60 stå och briljera!

19/10 - Musikaliska baslådor. Snabba, rappa och lätta att integrera i ljudbilden. Det är några vanliga ord kring REL Acoustics subwoofers. De flesta har nog någon gång hört hur mycket en sub kan lyfta ljudbilden med bättre 3D-perspektiv, djupare ljudbild och bättre dynamik i det lägre registret. Men vad händer när man lägger till en till och kör två baslådor i rummet. Och kan det verkligen göra en stor skillnad att köra en subwoofer tillsammans med din center i bion (Left, right, center sub out)? Det och mycket annat spännande får ni höra om när vi får finbesök från HiFi-Agenten från Skövde. Bladelius nya integrerade förstärkare Ask med streaming som gjorde premiär på mässan i Göteborg kommer också att finnas på plats.

20/10 - Med en produktportfölj som innehåller märken som Pass Labs, Siltech, Focal, Auralic, IsoTek och JL Audio m.m. kan denna dag med PL Audio inte bli annat en succé. Det svåraste är nog att välja vilka guldklimpar som ska få er att svänga med i musiken denna dag. Vi utlovar träningsvärk i både fotvrist och nacke efter allt diggande.

21/10 - Karl på Stylus Audio är som ett vandrande HiFi-lexikon. Han är otroligt duktig på vinyl och kommer att gå igenom allt man kan tänkas behöva veta kring installationen av din skivspelare. Som grädde på moset kommer vi lira på en maffig anläggning med bl. a. elektronik från Moon, de största högtalarna från YG Acoustics nya Peak-serie och kablar från Nordost Valhalla 2-serie. Här snackar vi referensljud!!

22/10 - Ingen arbetar så hårt för branschens bästa som Michael Carlsson. Vi har äran att få ha honom på besök och vi lägger lite extra fokus på rörmästarna från Asien... Cayin! Vi har både förstärkare, RIAA-steg, DAC:ar och hörlursförstärkare på plats. Bli inte överraskad om du också ser någon högtalare från Heco eller någon finare Ortofonpickup under ditt besök.

23/10 - Ingen vilodag för högtalarna denna söndag. Vi har inget leverantörsbesök men det kommer med full kontroll ösas musik i demorummet med hjälp av försteg och slutsteg från Rotel. Deras Mitchi-serie är bland det kraftfullaste vi har och de tämjer de vildaste högtalarna med bravur! Behöver man verkligen 59,9 kg tunga slutsteg med 500 Watt i 8Ω eller 800 Watt i 4Ω? Nja, inte alltid. Men ingen har klagat än... förutom grannarna!

Vissa förändringar i schemat kan ske.